Un week-end ca la carte cu ciorba de burta

Share on FacebookShare on TwitterShare on Google+
E vineri. Mai trebuie sa rezistam doar cateva ore si putem pune punct unei alte saptamani marete pe campul muncii. Dupa ora 17:00, cand cei mai norocosi incep "sa sparga usa", ne consideram oficial in week-end.

Seara iesim cu prietenii pe o teresa, ca s-a mai ostoit putin caldura de peste zi. Stresul saptamanii se topeste in paharele de bere si vin; limbile se dezleaga, povestile incep sa curga, zambetele se transforma in hohote sanatoase. "Hai in club, am chef de dans", vine initiativa pe la 1-2 dimineata. Berea si vinul lasa locul, modeste, suratelor mai tari si mai alunecoase. Muzica bubuie "din difuzoare pana-n sange", lumea isi schimba culorile in jur, zambetele devin lascive si provocatoare. Yes! Pe la 5 dimineata te simti ca DiCaprio la prova Titanicului (sau era pupa? dar ce mai conteaza, mai bagam un shot?).

Dar taman atunci stomacul tau preia conducerea. "Gata! Mergem sa mancam o ciorba de burta!"

Asa ca ne-am gandit sa te ajutam cu ceva informatii pe tema asta, cruciala pentru finalizarea apoteotica a unei seri de week-end.

La capitolul "oldies but goldies" raman cele doua localuri din Regie (Econom Cezarescu mai exact) - Shorley si Pui De Urs. Dupa cum zice multa lume, se mananca ieftin, mult si bine. Mai ales ca la ora aceea a diminetii n-ai sa mai remarci fetele de masa patate si nici privirea usor sictirita a chelnerilor. Unii zic ca Shorley are ciorba de burta mai buna, mie la Pui de Urs mi s-a parut mai consistenta. Trebuie sa incerci si sa-ti faci propriul clasament.

Despre Zet insusi marele poet Adrian Paunescu a scris o poezie (sic!). Despre localul din Vatra Luminoasa n-am reusit sa aflam daca e non-stop, verificam live:). In schimb, in spatele Palatului de Justitie, pe chei, stim sigur ca la 4-5 dimineata vei gasi cu greu un loc la masa si ca este posibil sa vezi vedete din showbiz sau fotbal dregandu-se dupa o seara nebuna prin cluburile Bucurestiului. Meniul e darnic si servirea ok, la preturi normale pentru o ciorba de burta (4-6 RON).

Tot in centru, la Sf. Gheorghe, exista optiunea "la impinge tava", dar acolo trebuie sa-ti fi turnat in cap la greu ca sa ai curajul sa mananci. Desi din cate stiu n-a ucis pe nimeni inca :)

Daca vreti un local mai dichisit, puteti merge pe Mihai Eminescu, langa Petrom, la Casa Select. Eu una n-am fost, dar prietenii spun ca ciorba de burta e chiar buna. Si ca ospatarii sunt foarte atenti cu tine.

Acum ceva vreme si Nicoresti era o optiune la care apelam des pentru "ciorba de dimineata", dar ni s-a intamplat de vreo 2-3 ori sa-l gasim inchis asa ca l-am taiat, cel putin pana la vesti mai bune despre el, de pe lista.

In Floreasca este Dealul Mare, unul dintre locurile mele favorite. Pentru ca la 5 dimineata chelnerul este, de cele mai multe ori, la fel de beat ca tine. Si in aceeasi dispozitie de milioane ca tine. "Cum, o supa de pui? Da' ce-i aici, Urgenta? (Hah! Hah! zgomotos si tabacic) Va aduc ca la ceilalti, o ciorba de burta." Meniul e divers si ciorba in standarde (adica nu te da pe spate, dar e buna).

Se face 7 deja. A crapat de ziua, tie incepe sa-ti crape capul. O iei spre casa, dar ai sa tii minte toata saptamana ce vine de cheful capacit cu o ciorba de burta.

Daca mai stiti alte locuri ce merita puse pe lista de mai sus, dati de veste, sa ne largim cu totii orizonturile culinare. Sau mai corect post-bahice?

Sa aveti un week-end bun!



Nici un comentariu inca

Pentru a posta trebuie sa fii logat.

Evenimente promovate pe Metropotam

Locuri promovate pe Metropotam

d'ale zilei...

Ai spirit civic?
|Rezultate|Alte sondaje

Descopera