Un miliard de femei danseaza pe 14 februarie impotriva violentei

Share on FacebookShare on TwitterShare on Google+


Asa cum stie toata lumea, pe 14 februarie se sarbatoreste Ziua Indragostitilor. Ce nu stie chiar toata lumea este ca tot pe 14 februarie un miliard de femei din toata lumea vor dansa impotriva violentei, pentru a atrage atentia asupra unui fenomen ce are loc atat in tarile din Lumea a Treia, cat si in cele mai civilizate tari vestice.

Diversele acte de violenta, sub nenumaratele lor forme, ce afecteaza miliarde de femei in fiecare an, trebuie sa dispara. Evenimentul One Billion Rising din acest an marcheaza 15 ani de existenta a miscarii VDAY, lansata de Eve Ensler, activista pentru drepturile femeilor. In tot acest timp, Eve a vizitat tari din intreaga lume pentru a creste vizibilitatea problemei violentei impotriva femeilor.

In 2013, One Billion Rising propune femeilor din intreaga lume sa danseze si sa atraga atentia in acest fel asupra violentelor de toate felurile indreptate impotriva femeilor.

Printre vedetele care sprijina aceasta campanie se numara: Jane Fonda, Rosario Dawson, Donna Karan, Thandie Newton, Charlize Theron, Kerry Washington, Yoko Ono, Jessica Alba, Connie Britton, Kate Clinton si Anne Hathaway.

In Romania au fost anuntate doua evenimente: unul la Bucuresti si unul la Timisoara.

Un miliard de femei danseaza impotriva violentei

2 comentarii

Un miliard de femei danseaza pe 14 februarie impotriva violentei
supermamici
#1 -

One Billion Rising Bucuresti - Repetitii flashmob
Repetiţiile pentru flash-mob se vor desfăşura la sala de sport a Universitatii Nicolae Titulescu – Bucureşti în zilele ce urmează: sâmbătă – 9 februarie, orele 15:30 – 18:00 duminică – 10 februarie, orele 14:30 – 17:00 luni – 11 februarie, orele 18:30 – 20:30 miercuri -13 februarie, orele 18:30 – 20:30 (repetiţie generală) Un altfel de Valentine`s Day
Un miliard de femei danseaza pe 14 februarie impotriva violentei
Valentina
#2 -

Femei, nu va lasati batjocorite de barbat/i !!!

Fetelor, invatati de mici sa va aparati! Mamicilor, invatati-va fetitele inca din fasa sa devina luptatoare, sa lupte - nu cu viata! - ci impotriva barbatilor! Fetelor, niciodata sa nu subestimati puterea unui barbat, fie el oricat de slabanog si urat si slut! Barbatul este din natura facut sa fie mai puternic decat barbatul! Folositi-va de mijloace viclene si legale de a invinge un barbat. Nu uitati: legea apara staraea de legitim de aparare. Nu mai lasati din poseta voastra, sau mai bine zis, din buzunarul vostru o arma alba cu care sa atacati atunci cand sunteti atacata!!!

Pentru a posta trebuie sa fii logat.

Evenimente promovate pe Metropotam

Locuri promovate pe Metropotam

d'ale zilei...

Ai spirit civic?
|Rezultate|Alte sondaje

Descopera