Un interviu cu barbatul din spatele proiectului de succes Humans of New York

Share on FacebookShare on TwitterShare on Google+

Humans of New York este un proiect drag noua, mai ales pentru ideea din spatele acestuita si faptul ca ne arata oameni de pe strazile New Yorklui care ne transmit ceva prin atitudinea si stilul pe care le au.

Una dintre particularitatile extrem de dragute ale acestui blog este ca fiecare fotografie este insotita de un mic citat, ca urmare a colaborarii dintre fotograf si subiect.

Tocmai de asta, am si ales 20 de fotografii si citate de pe Humans of New York care ne-au impresionat si ne-au inspirat.

Proiectul apartine fotografului Brandon Stanton, tipul de 29 de ani care a vorbit cu peste 10.000 de necunoscuti si le-a distribuit povestile pe internet.

Cei de la Mashable l-au urmarit pe fotograf pe strazi si i-au luat acestuia un interviu foarte interesant, pentru a ajunge sa-l cunoasca mai bine.

Mai jos am facut o selectie din raspunsurile din interviu:

1. De unde ti-a venit ideea numelui Humans of New York? Ai luat in considerare si alte denumiri?

[...] Am calatorit prin foarte multe orase pentru a face fotografii, iar albumele de pe contul meu personal de Facebook le-am numit in functie de impresia mea despre fiecare oras in parte - Philadelphia era "Bricks and Flags", iar Pittsburgh "Yellow Steel Bridges". Apoi am ajuns la New York si mi-am amintit ca prima impresie despre oras a fost legata de oameni, asa ca l-am numit Humans of New York.

2. Cum de alegi oameni atat de interesanti de pe strazile New York-ului?

Un element important este cel vizual, gen "cat de buna va fi poza pe care urmeaza sa o fac", dar o mare parte tine de "este acea persoana intr-o ipostaza care-mi permite sa vorbesc cu ea?". Faptul ca blogul a devenit axat pe povestile oamenilor ma face sa ma gandesc, in primul rand, daca persoana pe care vreau sa o pozez este accesibila si-mi permite sa ma asez si sa vorbesc cu ea. Nu-mi place sa vorbesc cu oamenii care fac parte dintr-un grup si nici nu-mi place sa intervievez oamenii in fata prietenilor lor; se inhiba.

3. Cum de reusesti sa scoti raspunsuri atat de impresionante de la oameni?

Poti sa simti atunci cand cineva isi doreste ceva. Totul sta in schimbul de energie si nu in cuvinte. Asta am invatat de pe urma Humans of New York. Faptul ca cineva imi permite sa-i fac o poza si accepta sa-mi spuna o poveste nu are nicio legatura cu ceea ce spun eu.

Totul are legatura cu energia pe care o transmit - e vorba despre doi oameni care au o conversatie in strada. De aici cred ca vine continutul bun al acestui proiect.

4. Ce parere ai despre modul in care povestile tale influenteaza persoanele care le dau mai departe?

Sunt foarte protectiv cu cei care ma lasa sa-i fotografiez. Si le sunt recunoscator. Nu e usor sa-ti expui povestea in fata atator oameni. Sunt multumit ca aproape toti cei cu care am vorbit gasesc aceasta experienta pozitiva, eliberatoare si gasesc foarte interesant faptul ca istorisirea lor are un impact in viata oamenilor.

5. Hai sa intoarceam una din intrebarile tale inapoi spre tine. Daca ar fi sa dai un sfat unui mare grup de oameni, care ar fi acela?

Am trecut de la fotografie la a fotografia oamenii - de la imagini cu acestia la portrete; de la portrete la povestiri langa poze - iar asta pana cand proiectul a ajuns la forma finala de astazi - adica o interactiune profunda cu strainii de pe strazi.

Ei bine, daca as fi asteptat aceasta idee de la bun inceput, Humans of New York nu ar fi existat. Totul a pornit de la dragostea mea fata de fotografie si faptul ca m-am concentrat pe asta si nu pe o idee anume. Asa ca sfatul meu ar fi sa nu asteptati perfectiunea. Nu asteptati ca ceva sa fie clar in capul vostru pentru a incepe un proiect. Pur si simplu incepeti si munciti pe masura ce mergeti mai departe.

Puteti citi integral interviul in limba engleza aici.

Pe aceeasi tema:

This Is The Human Behind 'Humans Of New York'

Nici un comentariu inca

Pentru a posta trebuie sa fii logat.

Evenimente promovate pe Metropotam

Locuri promovate pe Metropotam

d'ale zilei...

Ai spirit civic?
|Rezultate|Alte sondaje

Descopera