Tricky @ Sala Palatului

Share on FacebookShare on TwitterShare on Google+

O spunem din capul locului si fara rezerve: aseara la Sala Palatului Tricky a facut un show de zile mari! Lasand la o parte micile inconveniente, pe care le vom enumera un pic mai jos, concertul Tricky a fost unul extraordinar, care ne-a ramas imprimat in cap pentru mult timp de acum incolo. Chiar daca stiam la ce ne putem astepta din partea artistului, show-ul de aseara a reusit sa ne surprinda chiar si in timpul celor doua ore in care credeam ca ne obisnuiseram cu stilul sau live.

Concertul Bumbapa care a facut deschiderea a sunat foarte bine, ne-au placut mult, desi ni s-a parut ca au cantat putin, mai ales ca in timpul lui oamenii abia isi gaseau locurile si prietenii. Ar fi fost frumos sa mai dureze o vreme si dupa ce lumea se aseza. Dar dupa maxim o jumatate de ora, Bumbapa si-au luat ramas bun de la public si scena, dar ne-au convins sa-i mai cautam si pe playlisturile altor concerte.

Tricky @ Sala Palatului, 26 noiembrie Tricky @ Sala Palatului, 26 noiembrie
Tricky @ Sala Palatului, 26 noiembrie

In orice caz, Gutu, Sanyi si Cata, adica baietii de la Bumbapa, au reprezentat o alegere buna pentru warm up-ul unui concert de genul Tricky. Melodiile lor sunt foarte usor de aruncat sub umbrela termenului de electro, dar dupa ce i-am ascultat le dam dreptate in felul cum se descriu pe myspace-ul lor: rock tha electro soundz sau jamitude for the modern times.

Tricky @ Sala Palatului, 26 noiembrie

Dupa Bumbapa a urmat o pauza necesara pentru pregatirea instrumentelor, asta pentru ca Tricky a venit la Bucuresti cu o intreaga orchestra. Chiar daca necesara, pauza a fost foarte, foarte lunga... Insa oricum asteptarea a meritat.

Odata cu urcarea lui Tricky&co pe scena, Sala Palatului s-a cufundat in bezna, singurele lumini, slabe si ele, erau spoturile colorate de pe scena, lucru care i-a facut pe multi sa se mute mai in fata, fiindca altfel, de la sase-sapte randuri in spate, nu prea mai vedeai nimic din ce se intampla pe scena. Dar puteai sa auzi foarte bine si sa te lasi dus de tripul in care Tricky ne-a aruncat inca de la primele acorduri.

Tricky @ Sala Palatului, 26 noiembrie Tricky @ Sala Palatului, 26 noiembrie
Tricky @ Sala Palatului, 26 noiembrie

Tricky a aparut pe scena ca intr-o transa pe linia melodica de la You Don’t Wanna, pentru ca abia pe melodia Past Mistake sa o acompanieze pe Francesca, vocea feminina care a dus o mare parte din concert si a facut-o excelent. De multe ori parea ca Tricky e un featuring al trupei, nu capul de afis, pentru ca timp de piese intregi n-a scos nici un sunet, Francesca fiind vocea dominanta.

Tricky @ Sala Palatului, 26 noiembrie

Trebuie spus ca Tricky suna live total diferit de cum il stiam de pe albumele sale, e o cu totul alta experienta. Piesele se lungesc si se deformeaza pana cand aproape ca se transforma in ceva cu totul nou. Se pune foarte mult accentul pe improvizatie, in functie de cum are Tricky chef sa evolueze concertul, iar aseara a evoluat in asa fel incat toata Sala Palatului parca intrase in transa.  

Jocul cu melodiile a fost sublim, te pierdeai usor in ele si nici nu simteai unele treceri, decat daca se trecea de la o piesa cantata de Tricky la una cantata de Francesca. Si pentru ca nu sunau ca pe album, te lasai condus de muzica, fara sa tii numaratoarelor pieselor. Socul care a spart transa a fost cand au anuntat ca au terminat dupa doar o ora, dar au revenit pentru un bis puternic.

Tricky @ Sala Palatului, 26 noiembrie

Pe scena Tricky este un artist care isi traieste muzica, se vede asta de la felul in care isi canta piesele, din felul in care se agata de microfon si se misca - ca si cand scena ar fi un ring de box. Daca pe alocuri ii simteam lipsa, atunci cand se intorcea cu spatele la public si dansa langa clapar, atunci cand era in fata microfonului era o explozie de energie, compensand.

Nu au fost numai piese de pe ultimul album (Knowle West Boy), ci si unele mai vechi, dar un playlist nu spune mare lucru, pentru ca felul in care le-a interpretat aseara le-a transformat in cu totul altceva, intregul concert a fost ca o singura piesa lunga de vreo doua ore si ceva (pana la urma atat a durat). Puppy Toy, Pumpkin, Girls, Veronika si Dear God au fost superb interpretate de Francesca, cu scurte interventii (mai mult pe Girls) ale lui Tricky. Apoi, pe Black Steel (sau cel putin asta cred ca a fost piesa) si pe Far Away, prezenta lui Tricky s-a facut mai bine simtita.

In momentul in care Tricky ne-a multumit scurt pentru prezenta, intregul public a explodat in aplauze lungi si strigate care, dupa cateva minute, au adus trupa inapoi pe scena pentru un bis care a durat cat inca un concert – Move, Vent, Joseph (care s-a transformat intr-o piesa aproape rock lunga de 10 minute), Tricky Kid si The Ace of Spades (si ea foarte lunga).

Tricky @ Sala Palatului, 26 noiembrie

Ultima fiind si piesa in care publicul a fost invitat pe scena alaturi de Tricky; oamenii s-au fatait pe acolo, au sarit, au dansat, au facut poze, s-au bucurat sa participe atat de direct la concert. Ace of Spades a sunat minunat cantata de vocea feminina dar neasteptat de ferma a Francescai – dupa ce pe piesa Past Mistake a sunat incredibil de moale si evanescent - si probabil ca n-ar fi fost ultima melodie daca gazdele n-ar fi taiat brusc sunetul la ora 12 fara 5 minute. 

tricky

Foto Andrei Maxim

Playlist (aproximativ):
You Don’t Wanna
Past mistake
Love Cats
Puppy Toy
Pumpkin
Girls
Veronika
Dear God
Black Steel (?)
Far Away;
bis: 
Move
Vent
Joseph
Tricky Kid
The Ace of Spades

Mai multe poze pe 100eyes
Myspace Bumbapa
Myspace Tricky
6 comentarii

Tricky @ Sala Palatului
gummo
#1 -

Tricky!

A fost un concert plin de emoţie, pe care ai reuşit să-l radiografiezi frumos în cuvinte. Felicitări!

Tricky @ Sala Palatului
pleonasmaticul
#2 -

Badigarzi si dezgust

Pacat ca ai ratat injuraturile "badigarzilor" spunse cu patosul unui copil de clasa a 3-a si creierul unui mongloid cand publicul le-a batut obrazul la iesire!
Totusi, nu eram la un bal al bobocilor din Why Not...

Tricky @ Sala Palatului
gava
#3 -

felicitari

felicitari! ai descris exact ce am simtit si eu la concert! am avut o stare foarte ciudata toata noaptea aia din cauza concertului, a fost ireal

Tricky @ Sala Palatului
adina
#4 -

Comentariu nou

astept cu nerabdare cronica lui stefan la gotan project.

Tricky @ Sala Palatului
Kostas
#5 -

Comentariu nou

Super tare concertul, Tricky a fost varzaaaa, dar, Gata cu PULA SALATULUI !!!!!
Fara dans, fara beri, fara tigara, si cu orginizatori rau comunisti...

Tricky @ Sala Palatului
atlas
#6 -

Comentariu nou

transa in care era tricky din pacate s-a datorat strict narcoticelor. mi s-a parut extrem de obosit (comparativ cu concertul pe care l-am vazut la Paris). faptul ca stai cu spatele la public rulandu-ti tigari nu mi se pare ca reprezinta a <stelar performance> cum zicea cineva. cat despre acea francesca.....mai bine nu....

Pentru a posta trebuie sa fii logat.

Evenimente promovate pe Metropotam

Locuri promovate pe Metropotam

d'ale zilei...

Ai spirit civic?
|Rezultate|Alte sondaje

Descopera