Travka: in cautarea sentimentului Praga

Share on FacebookShare on TwitterShare on Google+
Vreau sa simt Praga - asta e dorinta baietilor de la Travka, formatie care a ajuns si la albumul cu numarul 2. La inceputul weekend-ului ne-am indreptat cu mare interes spre concertul de lansare, in noul club Fabrica, pentru cunoscatori fostul Test Point. Cand vezi un afis atat de colorat si plin de viata te astepti sa fie la fel si locul unde te atrage. In mare parte a fost o incercare de a colora viu atmosfera pe tot parcursul concertului, cu proiectii ale unor imagini abstracte in spatele trupetilor si pe unul din pereti.

perete

Dupa ce strabati un fel de hol care pare a fi al unei cladiri in renovare, intri in sfarsit in Fabrica. O incapere destul de mare, decorata cu panze sau materiale lungi de culoare inchisa, atat pe tavan cat si pe peretii, care probabil erau doar niste stalpi si trebuiau mascati cumva. Ceva nou si intr-o oarecare masura un lucru bun, era camera separata pentru bar, cu o aerisire mult mai buna.

public

Concertul a intarziat cu o ora, astfel ca la ora 20.00 multimea fanilor blocase deja o parte a strazii din fata clubului, asteptand sa li se dea voie inauntru. Un public destul de variat, fara prea multi trouble-makers. Totusi la un moment dat au aparut in fata Fabricii vreo 3 masini ale Jandarmeriei.

Desi destul de mare, clubul a fost neincapator pentru fanii neasteptat de numerosi. Privirile s-au indreptat spre scena mica si slab luminata, in momentul in care Travka au aparut. In jurul orei 22.30 a inceput mult asteptata calatorie spre Praga. Sunetul nu a fost foarte rau, mediocru sa ii spunem, se putea da basul un pic mai jos pentru a face loc si pentu restul instrumentelor.

stage

Baietii au cantat aproape in intregime albumul nou, plus cateva piese mai vechi. Cei care au mai fost pe la concertele Travka stiau deja o parte din noile track-uri printre care Cum te simti, Sunt un erou sau Urban Violent. Invitati speciali au fost Oigan si Iordache din trupa Kumm, care duminica aniverseaza 10 ani. Lumea a cantat, a dansat, a tipat, a aplaudat. Desi toti se miscau cu o oarecare dificultate, iar atmosfera era la un moment dat sufocanta, George, intr-un din discursurile sale poetice spunea ca "A iesit exact cum voiam noi sa iasa". O poezie si mai frumoasa a spus insa in momentul in care a acuzat casele de discuri ca "nu sunt pe aceeasi lungime de unda cu ei...nu simt Praga". Concertul a luat sfarsit in jurul orei 00:10.

trupatr

Sa revenim putin la fani. Daca te uitai in jur vedeai un public atat de variat...oameni cu geci de piele sau cu tricouri imprimate cu Dimmu Borgir sau Lamb Of God, dansand langa fetite in roz cu cizmulite imblanite sau baieti cu tricouri stramte si cu ochelari cu rama groasa. Cand am iesit din multime chiar aveam nevoie de o clipa de intimitate. Iata si setlistul serii:

setlist

La o prima ascultare, in afara de piesele deja cunoscute, nu gasim inca un nou hit. Vreau sa simt Praga nu este foarte diferit ca stil de albumul precedent. Aceleasi ritmuri si stari cu care eram obisnuiti. In acest nou set intalnim si un o piesa instrumentala condusa de acordeon, numita Venus. Mai interesant de observat este insa ultimul track, Relaxati-va, cu cateva influente DNB si efecte mai putin intalnite in muzica Travka. George vorbeste pe piesele inregistrate in studio cu ascultatorii sai aproape la fel ca in concertele live.

coperta

Coperta trimite mai mult la ideea titlului Urban Violent, totusi se pare ca prin acest album Travka vor sa trasmita altceva decat pe Corabia Nebunilor. Speram ca la urmatoarele concerte sa simtim Praga impreuna cu baietii, pentru ca la concertul de lansare am avut o atmosfera mai mult dinamica decat ecstatica. Albumul Vreau sa simt Praga poate fi gasit la download pe situl trupei. Iata si tracklist-ul:
 1. Travka - Intr-un fel
 2. Travka - Urban Violent
 3. Travka - Nimic de pe frontul de est 2
 4. Travka - 90
 5. Travka - Cum te simti
 6. Travka - Venus
 7. Travka - Ceva mi s-a rupt
 8. Travka - Apartamentul 77   
 9. Travka - Sunt un erou
10. Travka - Vreau sa simt Praga
11. Travka - Relaxati-va
Nici un comentariu inca

Pentru a posta trebuie sa fii logat.

Evenimente promovate pe Metropotam

Locuri promovate pe Metropotam

d'ale zilei...

Ai spirit civic?
|Rezultate|Alte sondaje

Descopera