Trasee de Bucuresti - autobuzul 300

Share on FacebookShare on TwitterShare on Google+
Daca v-a intrebat vreodata cineva "unde ajunge autobuzul...?" si v-ati uitat la el cu ochii tristi si goi si ati ridicat sugestiv din umeri, nu mai este cazul. Metropotam ia autobuzul/tramvaiul, etc si va arata cum si in cat timp puteti ajunge in diverse locuri din Bucuresti cu transportul de suprafata.

Autobuzul 300 - de unde si pana unde merge?

Puteti sa il luati de la capat, statia Clabucet (fosta Chibrit), la intersectia Bd. Ion MIhalache (fost 1 Mai) cu Calea Grivitei. Il luati de acolo daca veniti cu troleibuzele 65, 86, 97 sau tramvaiele 20 si 24 din zonele Pajura, Bucurestii Noi, Straulesti sau dinspre Sofitel/Casa Presei Libere cu autobuzul 105 sau tramvaiul 42.  In partea cealalta, la Galeriile Orizont, de la 5 minute de Universitate, are statie comuna cu 126, 226, 268, 368.

Cand merge si in cat timp face traseul?


Teoretic, in conformitate cu grila RATB, primul autobuz pleaca la 4.40 si ultimul la 23.14. Tot teoretic, intervalul maxim este de 5 sau 13 minute in zilele saptamanii, respectiv weekend. Intreband un sofer cat dureaza un traseu de la un capat la altul, spune 22 minute. Tot teoretic (si probabil calculat la miezul noptii, sub clar de luna si drumuri goale). Practica in schimb ne omoara. Pentru ca in realitate dureaza spre trei sferuri de ora si poti astepta mult si bine un autobuz, mai ales la orele de varf. Care, dupa cum se stie, in Bucuresti dureaza zi-lumina, si cateodata si noapte.

Cand spun "il luati" vorbesc - si eu - la modul teoretic, pentru ca este tot timpul plin, iar statiile, mai ales in punctele de legatura (capat, intersectia cu traseul tramvaiului 41 - dinspre Crangasi) arata ca si cum s-ar fi organizat acolo o manifestatie ad hoc. Luati-va gandul sa gasiti un loc liber, poate doar daca va urcati la vreunul din capete si asteptati a 3-a masina.

300-1

In plus, este cazul sa nu stati jos dupa ce ati petrecut 8 ore la birou pe scaun sau abia v-ati trezit, ci sa lasati sangele sa curga nestingherit, urcandu-vi-se la cap cand nu mai stiti cum sa tineti geanta si coborandu-va in picioare in timp ce nu prea mai atingeti podeaua cu ele din cauza aglomeratiei.

Ce repere mai importante atinge acest traseu, de altfel destul de scurt (10 statii)?

Dupa ce merge de-a lungul intregului Bd. Ion Mihalache, ajunge in Piata Victoriei, trece pe langa  Guvern (Palatul Victoria, cu arhitectura sa cam comunista, desi a fost construit in 1937),

300-2

continua pe Lascar Catargiu spre Piata Romana, apoi pe Magheru spre Universitate, face dreapta la magazinul Eva, iese prin George Enescu si Episcopiei la Ateneu, traverseaza Piata Revolutiei pe langa Palatul Regal si intra apoi, pe langa Senat si Monumentul Ero(r)ilor pe Demeter Dobrescu, pe langa Ministerul Muncii, oprind la Galeriile Orizont, de unde se intoarce pe Magheru spre Romana.

300-3

Cinematografe si teatre: dupa Piata Romana - la discretie: Cinema Studio, Patria si Scala, si teatrele din aceeasi zona: Nottara, TNB, etc

Piete: pe acest traseu aveti acces la Piata Domenii si Piata 1 Mai (de pe Ion Mihalache) si spre Piata Amzei, coborand la Romana

Spitale: chiar la capat de afla dispensarul Clabucet, la Domenii coborati pentru Spitalul de Copii Caraiman, la Piata 1 Mai este Spitalul Sf. Maria si o statie mai incolo Spitalul Filantropia. Coborand la Romana ajungeti usor la Spitalul de Oftalmologie din Piata Lahovari.

Muzee: in zona Piata Victoriei puteti cobori pentru Muzeul Antipa, Muzeul Taranului Roman si Muzeul de Geologie. Capatul de la Galeriile Orizont este foarte aproape de Muzeul National de Arta (MNAR - Palatul Regal). Intre Piata Romana si Victoriei coborati daca vreti sa ajungeti la Observatorul Astronomic.

Trasee alternative:
Metrou - desi s-a construit de curand o noua magistrala, Gara de Nord - 1 Mai, este neavantajos sa o preferati pentru a ajunge in centru. Trebuie sa schimbati la Basarab si la Victoriei si dureaza foarte mult. E adevarat, scapati de aglomeratie si de stat in picioare.

Tramvai - pe tot Bd. ion Mihalache (1 Mai), circula in paralel tramvaiele 20, 24 si (cam 1 data pe luna, 42). Din pacate le nu prefera nimeni,

300-4

... masa frematanda alegand sa se impinga precum septelul c.a.p.-ist, strivita de usi si geamuri ca desenele egiptene pe pereti sau sa astepte zeci de minute ca sa se poate urca in autobuz.

Va uram calatorie placuta si atentie la scara.

Mai multe fotografii in galeria noastra6 comentarii

Trasee de Bucuresti - autobuzul 300
aleece
#1 -

Comentariu nou

nu stiu cum se face, dar aproape intotdeauna la piata victoriei vad tramvaiele pline ochi! cu prima ocazie fac si poze! :)

Trasee de Bucuresti - autobuzul 300
Dana
#2 -

hm

Poate asta va e de folos: http://ratb.stfp.net/

Trasee de Bucuresti - autobuzul 300
Cristina
#3 -

Comentariu nou
E o colectie impresionanta de fotografii. Ne-a fost si mai de folos sa aflam ca exista forumul prietenilor mijloacelor de transport :-)
Trasee de Bucuresti - autobuzul 300
ruxandra
#4 -

mi-a placut,e util

E bine! Imi place hipopotamul!:D

Trasee de Bucuresti - autobuzul 300
teo
#5 -

tramvaie

Are cineva idee cat dureaza lucrarile de pe linia de trmavai 20...teoretic?

Trasee de Bucuresti - autobuzul 300
Nicolae Ecaterina
#6 -

transportul in comun

Din zona Titulescu -primarie nu putem ajunge in centru si nici in piata Matache .Speram ca liniile (racordurile)noi construite sa faca legatura cumva cu aceste zone.Avem in zona 2 masini fantoma 205 si 282 (nu merg in aceste zone) In cursul zilei vin de la 25 -50 minute Masina 634 nu intodeauna face fata ,dar speram ca se vor termina vreodata lucrarile si va reveni tramvaiul 34 pe traseul lui. multumim in speranta ca ne veti lua in seama

Pentru a posta trebuie sa fii logat.

Evenimente promovate pe Metropotam

Locuri promovate pe Metropotam

d'ale zilei...

Ai spirit civic?
|Rezultate|Alte sondaje

Descopera