Transporturban.ro - aplicatie de android cu trasee bucurestene

Share on FacebookShare on TwitterShare on Google+
1
Din categoria ideilor ce rasar din ce in ce mai des si au ca scop punerea in valoare intr-un fel diferit al spatiului urban bucurestean, va prezentam un nou proiect, aplicatia si site-ul transporturban.ro care faciliteaza deplasarile cu mijloacele de transport in comun in interiorul orasului.

Ideea este simpla si foarte practica, spunem noi, este vorba despre o harta care este disponibila atat online, cat si sub forma de aplicatie pentru Android, unde se afla toate statiile de RATB si metrou din Bucuresti.

Felul in care functioneaza harta este foarte simplu, e nevoie doar sa introduceti  un nume de strada sau un alt reper ca punct de plecare, si un alt nume de strada ca punct de sosire, in functie de unde aveti nevoie sa ajungeti, sa apasati butonul "calculeaza ruta" iar in mai putin de doua secunde veti primi o lista cu toate traseele posibile pe acea ruta, incepand de la cel mai scurt si cel mai eficient.

Ni se ofera astfel indicatii exacte cu privire la mijloacele de transport pe care sa le folosim, numele statiilor de urcare si coborare, durata de asteptare in statie, numarul statiilor de parcurs cat si durata aproximativa a calatoriei. Cand e vorba de mers pe jos, ni se ofera si o durata estimativa pentru distant de parcurs.

Un alt mare avantaj al aplicatiei este acela ca va ramane gratuita, avand in vedere ca cei care au dezvoltat-o sunt studenti si stiu ce inseamna transportul in Bucuresti la buget redus. Totusi, ca orice proiect in fasa, are nevoie de un inceput in care sa fie sustinut material pentru a se dezvolta, asa ca a fost introdus in cadrul competitiei Pepsi Refresh, o noua initiativa ce isi doreste sa schimbe cumva imaginea orasului. Asa ca, daca vi se pare utila aceasta idee si ati vrea sa o folositi si voi de acum inainte, va invitam sa o sustineti prin voturi pe pagina competitiei, pana miercuri, 2 noiembrie, ultima zi posibila pentru a vota.

Ca supriza aditionala, avem promisiunea ca in curand transporturban.ro se va imbogati si cu harta tuturor pistelor de biciclete din Bucuresti, pentru toti amatorii de transport alternativ cu bicicleta!

Le uram mult succes si le multumim pentru avant! Stim cu totii ce inseamna o incalceala in aglomeratia transportului in comun si timpul pierdut in cautarea unor statii de autobuz sau troleibuz.

Pe creatorii aplicatiei ii puteti gasi si pe pagina lor de facebook.
5 comentarii

Transporturban.ro - aplicatie de android cu trasee bucurestene
george
#1 -

android

Cand va exista o varianta urbee pentru android ?

Transporturban.ro - aplicatie de android cu trasee bucurestene
dragos
#2 -

@george

e in lucru, speram sa o terminam cat de curand

Transporturban.ro - aplicatie de android cu trasee bucurestene
grigore
#3 -

felicitari

Faina aplicatia, am instalat-o pe o tableta.
Merge ok dar ar mai fi de lucrat la butoane, pe o tableta de 10 inch arata aiurea butoanele de sus.
Daca ar avea si suport in limba engleza, franceza si germana ar fi super.
Oricum felicitari pentru initiativa si la cat mai multe aplicatii.

Transporturban.ro - aplicatie de android cu trasee bucurestene
Tudor Iliescu
#4 -

Tabletă & traducere

@George

Încă optimizăm varianta pentru tabletă.

Traducerea în limba engleză va fi gata în cîteva zile, iar în celelalte limbi menţionate - probabil în decembrie/ianuarie.

Mulţumim pentru feedback!

Tudor

Transporturban.ro - aplicatie de android cu trasee bucurestene
Sim
#5 -

:)

Pentru adminii siteului transporturban: Bannerul "Lume buna" creeaza o alerta de "Malicious site".

Pentru a posta trebuie sa fii logat.

Evenimente promovate pe Metropotam

Locuri promovate pe Metropotam

d'ale zilei...

Ai spirit civic?
|Rezultate|Alte sondaje

Descopera