Tramvaiul, mandria Bucurestiului

Share on FacebookShare on TwitterShare on Google+
Aflam ca primarul din Montreal apreciaza faptul ca in Bucuresti exista [inca] multe tramvaie. La el in oras, scoaterea tramvaielor din uz pentru inslenirea traficului cu autoturisme a provocat, fireste, cresterea nivelului de poluare. "Aveti o mare bogatie pe care trebuie s-o pastrati" este de parere Gerald Tremblay.

Ia sa vedem, ce anume nu intelege primarul canadian: in primul rand, la noi sinele de tramvai functioneaza pe post de banda de viteza, stim asta cu totii, asadar nu are nici o relevanta faptul ca avem tramvaie. Ba din contra, chiar ne incurca... Mai ales ca sinele sunt proaste si iti fac cauciucurile terci. :)

In al doilea rand, faptul ca avem tramvaie nu ajuta cu nimic la mentinerea unui nivel de poluare scazut. Bucurestiul are atat de multe autoturisme incat si cu si fara transportul pe sine tot la fel de multe noxe inspiram.

Si acum lasand gluma la o parte, ce nu intelege primarul Videanu: ca aprecierile unuia sau altuia dintre primarii occidentali nu schimba cu nimic situatia, doar suntem cu totii de acord ca  "sansa Bucurestiului la un trafic civilizat sta in incurajarea transportului in comun", nu-i asa?

Dar asta mai presupune urmatoarele: sine si infrastructura reparate, tramvaie si autobuze decente (inclusiv pe rutele ocolitoare) - vezi 232 sau 124  sau cateva hurdugai troncanitoare care circula pe liniile 23 sau 19 - educarea cetatenilor sa isi cumpere abonamente sau bilete si mai ales sa intretina in buna stare mijloacele de transport cumparate oricum la mana a doua din Germania.

Ce nu intelegem noi: ce vrea sa zica dl. Videanu cu glumita cam necondimentata "si va asigur ca nu am aranjat nimic inainte" (referitor la aprecierile primarului canadian)? Sunteti asadar deschis la diversiuni scolaresti de imagine? Amuzant.

Thumb picture de aici.1 comentariu

Tramvaiul, mandria Bucurestiului
noIDfound
#1 -

41

daca toate liniile ar arata asa, nu ar mai exista majoritatea problemelor mentionate mai sus. sigur, ar implica costuri si bla bla bla, dar exista multe zone care ar beneficia de acest upgrade. sigur, e imposibil sa faci trasee 41-like pe tot soiul de strazi intortocheate gen Strada Traian dar macar un 42 putem sa vedem si noi?

Pentru a posta trebuie sa fii logat.

Evenimente promovate pe Metropotam

Locuri promovate pe Metropotam

d'ale zilei...

Ai spirit civic?
|Rezultate|Alte sondaje

Descopera