Tornada din Vama Veche vazuta pe Facebook

Share on FacebookShare on TwitterShare on Google+

Zilele petrecute in Vama Veche nu sunt niciodata plictisioare, iar daca este sa ne uitam pe fotografiile aparute astazi pe Facebook, cu siguranta vom intelege de ce.

Cei de la Molotov au publicat doua fotografii spectaculoase, din largul Marii Negre, in care se pot observa cu usurinta doua vartejuri de apa.

Desi seamana cu tornadele, se pare ca acestea sunt de fapt trombe de apa - fenomen meteorologic ce se invarte rapid si are caracteristicile unei tornade, dar se deosebesc de acestea prin structura si ciclul lor.

Trombele marine se formeaza in general in Marea Mediterana si in Oceanul Atlantic, iar faptul ca avem sansa sa le vedem in Marea Neagra reperezinta cu adevarat o raritate.Aceste fenomene sunt in general mai putin intense decat tornadele si, in principiu, ele isi pierd structura trecand de pe suprafata apei, pe suprafata terestra.

Meteorologii au emis cod galben pentru aceasta zona, iar la ora actuala in Vama Veche e furtuna puternica si potrivit localnicilor, in unele zonei ale statiunii curentul este oprit.

Sursa foto

 

 

Sursa video
Nici un comentariu inca vrei sa comentezi?

Evenimente promovate pe Metropotam

Locuri promovate pe Metropotam

d'ale zilei...

Ai spirit civic?
|Rezultate|Alte sondaje

Descopera