Cum se ajunge la Arena Nationala - toate drumurile duc la fostul "Lia Manoliu"

Share on FacebookShare on TwitterShare on Google+

Motor de cautare: Cum se ajunge la Arena Nationala, fostul Stadion Lia Manoliu? :)

Atat pentru bucuresteni cat mai ales pentru cei care vin din afara orasului avem cateva sugestii pentru a gasi locul faptei fara prea multa bataie de cap. In plus aveti nevoie sa stiti cateva detalii utile legate de accesul pe Stadion.

Prin urmare:

Taxiul

- e cel mai la indemana -- daca luati o firma cu tarif normal (1.2-1.4 roni - scrie pe usa) va poate costa cam asa:

de la gara - 12-15 roni (depinde de aglomeratie)

de la Universitate, Piata Unirii, Piata Romana, Piata Victoriei - 8-10 roni

de la Baneasa - 15-18 roni

dinspre Berceni (i.e. piata Sudului) - 12-15 roni

Daca sunteti pe buget redus si vreti cu RATB, aveti urmatoarele optiuni:


Autobuzul 104 - [Stadionul National, Str. Vatra Luminoasa, Sos. Mihai Bravu, Piata Hurmuzachi, Bd. Decebal, Bd. Unirii, Bd. I. C. Bratianu, Splaiul Independentei, Pod Opera, Piata Operei]

Circula la interval de aprox. 5 minute.

Troleul 90 - [Stadionul National, Matei Voievod, Bd. Carol I,Bd. Elisabeta, Eroii Sanitari, Carol Davila, Dr. Taberei, Valea Ialomitei]

Circula la interval de 20 de minute.

Troleul 86 - [Stadionul National, Matei Voievod, Foisorul de Foc, Bd. Dacia, Piata Romana, Occidentului, Grivita, Bucurestii Noi, Cartier Pajura]

Circula la interval de 10 minute

Pe Bd Basarabia mai circula:

Tramvaiul 16 - [Republica S.A., Bd. Basarabia, Cal. Calarasilor, Bd. C. Coposu, Sf. Vineri, V. Lascar, Lizeanu, Lacul Tei, Platf. Pipera]

Circula la interval de 10 minute

Tramvaiul 40 - [Complex Ratb Titan, Bd. 1 Decembrie 1918, Bd. Basarabia, Calea Calarasilor, Bd. Corneliu Coposu, Sf. Vineri, Piata Sf. Gheorghe]

Circula la interval de 15 minute

Pentru cei care vin de la Gara de Nord:

Troleul 86 (vezi mai sus)

sau, eventual....

Metrou: In directia Dristor 1, pana la Piata Muncii (Hurmuzachi - a 5-a statie) dupa care fie luati autobuzul 104 in directia Stadionul National fie mergeti pe jos:)


Asadar in functie de unde locuiesti iti poti alege oricare din mijloacele de transport de mai sus. Din Centru cel mai repede ajungi cu 104 pe care il iei de la Unirii sau din Piata Natiunilor Unite. Din Piata Victoriei sau de la Romana ajungi direct cu troleul 86.

Daca vii din Soseaua Giurgiului Tramvaiul 17 te poate duce aproape de Bd. Basarabia de unde mergi pe jos pana la stadion. Circula insa la intervale de 30 de minute poate si mai mult.

Ca sa va orientati mai bine:

 
Click pe imagine pentru marire
Sursa foto si info

Sugestie: pentru cei din afara Bucurestiului care vin cu masinile de pe autostrada, un posibil traseu ar fi urmatorul (click pe fiecare poza pentru marire):

a. de pe autostrada intrati direct pe Bulevardul Iuliu Maniu

b. mergeti pana la capatul bulevardului (pe partea stanga treceti de cladirea si caminele Univ. Politehnica) si de acolo faceti (usor) stanga pe Soseaua Cotroceni.

c. mergeti pana la capatul soselei Cotroceni pana ajungeti la Dambovita in Splaiul Independentei. Faceti dreapta si mergeti avand  Dambovita mereu pe stanga pana la Piata Unirii

d. la Piata Unirii tineti tot in fata (pe linia autobuzului 385 daca se nimereste in fata:)) pana ajungeti in dreptul Magazinului Unirea. Magazinul e pe dreapta, treceti inainte pe langa el si intrati pe Bd. Corneliu Coposu

e. mergeti drept pe Bd. Coposu care se continua pe aceeasi linie cu Calea Calarasi

f. In capatul Caii Calarasi e Piata Muncii (Hurmuzachi)

g. stanga pe Soseaua Mihai Bravu pana la Vatra Luminoasa

Atentie! Nu incercati "drive-in" la Stadion. Nu veti gasi loc de parcare si va veti incurca in trafic. Mai intelept ar fi sa parcati pe una din strazile din zona (consultati harta) si apoi sa mergeti pe jos.

Traficul are sa fie cumplit maine va puteti astepta si la blocaje. Sfatul nostru este sa va calculati timpul de asa natura incat sa ajungeti cu masina inainte de ora 16.00.

Pentru cei care vin de pe ruta Brasov - Valea Prahovei - Ploiesti o sugestie ar putea fi:

Se intra prin nord pe Soseaua Bucuresti-Ploiesti. Mergeti pana la Piata Presei Libere. De acolo faceti usor stanga pe Bulevardul Kiseleff. Tineti drept in fata pana in capatul Bulevardului si iesiti la Piata Victoriei. Atentie la indicatoare, trebuie sa ocoliti piata si sa intrati pe Bd. Iancu de Hunedoara:

De aici lucrurile sunt destul de simple pentru ca drumul este aproape drept. Mergeti doar pe strada principala, drept inainte. Iancu de Hunedoara devine Soseaua Stefan cel Mare. Coteste usor spre dreapta, ajunge la Piata Obor si se continua cu Mihai Bravu.

Din momentul in care va aflati deja pe Mihai Bravu (ati trecut de Piata Obor printr-un pasaj) prima intersectie mare este cu Bd. Ferdinand.

Treceti mai departe, iar la a doua intersectie (Pache Protopopescu in dreapta, vedeti cladirea PRO TV:) - Soseaua Iancului stanga) faceti stanga pe Soseaua Iancului. La capatul Soselei, la dreapta, strada Pierre de Coubertini va duce la Stadion.

Ce ar mai fi de stiut:

1.Setlistul concertului - de la fani adunate si de prin forumuri studiate s-au strans urmatoarele banuieli:

Intro

A Pain That I'm Used To
A Question Of Time
Suffer Well
Precious
Walking In My Shoes
Stripped
Home
Blue Dress
In Your Room
Nothing's Impossible
John the Revelator
I feel you
Behind The Wheel
World In My Eyes
Personal Jesus
Enjoy The Silence

"Bis-uri programate"

Shake The Disease
Photographic
Never Let Me Down Again
(Just Can't Get Enough - Speram sincer ca NU!:))
(Everything counts)

Am mai auzit si ca in tarile unde concerteaza pentru prima data setlistul se poate prelungi pana la 22 de piese :) Demn de mentionat ar mai fi si faptul ca in America si in Europa sunt setlisturi complet diferite, in functie de public desigur si, de asemenea, difera in functie de Europa de Est sau de Vest.

2. Pe stadion nu se poate intra cu aparate foto sau camere de filmat - ne raman telefoanele. :) Nu e voie nici cu umbrele, speram nici nevoie de...

3. Intrarea se face de la ora 16.00 dupa cum scrie si pe bilet. In deschidere vor canta Suie Paparude si Sistem. Va reamintim ca ora de incepere (oficiala) este 20.00, in consecinta cei de la DM nu vor urca pe scena mai devreme de 21.30.

4. In aceasta seara in Club Dookie se face incalzirea pentru concert :) rastimp in care se filmeaza pentru documentarul despre fanii DM din Romania.

 

Nici un comentariu inca

Pentru a posta trebuie sa fii logat.

Evenimente promovate pe Metropotam

Locuri promovate pe Metropotam

d'ale zilei...

Ai spirit civic?
|Rezultate|Alte sondaje

Descopera