Tipologia betivului: Heineken – Know the signs II

Share on FacebookShare on TwitterShare on Google+
Poate betiv e un cuvant cam tare, dar e primul care ne vine in minte. Toata lumea se schimba in altcineva atunci cand bea un pic mai mult. Alcoolul ne leaga social, dar ne si transforma, iar pentru cei inca treji este o distractie continua sa descopere noi fete ale personalitatii tale. Sau, daca esti constant in atitudine, o sa faca pariuri cam dupa a cata bere o sa te transformi de data asta in...

Tipologia betivului


Betivul lipicios si prietenos -  ia in brate pe toata lumea, da fetelor cate un pupic (frecventa variaza in functie de disponibilitatea victimelor), pe baieti ii bate pe umar sau le da un pumn amical, imbratiseaza pe toti, mai intai din afectiune, apoi din pierderea echilibrului.

Betivul agresiv. Cauta harța cu orice pret. Nimic nu-i convine, isi aduce aminte de datorii vechi, de conturi neincheiate si e violent. Il calmeaza de obicei ori o bataie, ori inca o bere, care il poate aduce in stadiul de...

Betivul somnoros. Dupa un anumit numar de beri i se incetinesc reactiile la stimulii exteriori sau la intrebarile celorlalti. Dupa un alt numar de beri pleoapele se inchid singure. Cand nu-l mai vezi, inseamna ca doarme pe coltul mesei, pe canapea sau chiar sub masa.

Betivul deprimat. Una dintre cele mai nesuferite specii, dupa ce bea mai mult incepe sa isi aduca aminte de toate traumele si suferintele vietii sale mici si insignifiante, in care nu l-a iubit nimeni, n-a avut nici un prieten adevarat, soarta i-a fost potrivnica, toata lumea l-a respins si a tras mereu paiul scurt. Interlocutorul trebuie sa aiba nervi tari, umeri impermeabili si servetele de hartie. Perfect match: Betivul Fat Frumos.

Betivul melancolic. O subspecie a deprimatului, dar mai putin lacrimogen. Melancolicul isi aduce aminte de... "E-hee, ce vremuri. Mai tii minte in liceu?... SI il mai stii pe...? ". E distractiv, daca mai schimba placa.

Betivul filosof nu are nevoie de prea multe explicatii. Ti le da el. E dispus sa iti faca scheme si sa iti deseneze daca nu pricepi. Nici nu e nevoie sa-l asculti. E suficient sa il lasi sa se auda vorbind. Perfect match: altul ca el.

Betivul cu tupeu. Aici intra oamenii care in mod normal ar face orice sa nu fie in centrul atentiei, insa atunci cand beau se scutura de prejudecati, de teama si de complexe si fac tot ce le trece prin cap - danseaza pe masa, canta (jalnic) la karaoke si fac striptease (asta e faza 1), se iau la bataie (faza 2), fac farse periculoase ori ilegale (faza 3). Daca au noroc, a doua zi nu isi mai aduc aminte nimic. Good match: betivul prietenos. Trebuie ferit de betivul agresiv.

Betivul Fat Frumos. Sau Zana Zorilor, depinde de sex. E o combinatie libidinoasa intre betivul lipicios si cel cu tupeu. Betivul Fat Frumos are o oglinjoara care ii sopteste mereu ca el e cea mai frumoasa fata din tara... pardon, ca toata lumea va cadea rapusa in fata sarmului sau indiscutabil. De obicei si-o ia in freza la modul cel mai jalnic si pleaca acasa singur ori cu un specimen din categoria betiv deprimat, care trebuie sa isi refaca increderea in sine, incepand cu sex-appeal-ul.knowthesigns
Ideea tipologiei betivului (pe care puteti sa ne ajutati sa o completam, exista atatea specii faine de betivi pe lume) ne-a venit in contextul in care Heineken lanseaza cea de-a doua campanie globala pentru promovarea consmului responsabil de alcool: Know the Signs II (Recunoaste semnele – partea a doua), in care este vorba despre semnele pe care oamenii incep sa le arate atunci cand consuma ceva pahare in plus. Adica un fel de tipologie a betivului... un pic inainte de a ajunge in stadiul de betiv :)

In cadrul primei campanii au fost descoperite urmatoarele stereotipuri pe la petreceri: Plangaciosul, Batausul, Somnorosul, Exhibitionistul si Tupeistul, iar anul acesta au fost conturate doua noi personaje: Cel care Flirteaza si Impiedicatul.

Ca sa te distrezi putin si sa iti incerci si abilitatile de a pune exact eticheta pe fiecare tip de betiv in parte, poti sa intri pe site-ul campaniei, unde poti sa interactionezi cu personajele cheie si sa le localizezi in multime. Poate o sa te regasesti si tu printre ele.

In plus, aplicatia “Breathalyzer” iti transforma iPhone-ul intr-un alcool-test numai bun sa-l incerci impreuna cu prietenii tai pentru a vedea care dintre personaje sunteti cand consumati mai mult alcool.Tu... ce fel de betiv esti?


Articol sponsorizat de Heineken


1 comentariu

Tipologia betivului: Heineken – Know the signs II
ion
#1 -

betivul

mai e betivul sofer; ala se suie beat la volan si din n ori, in n-1 situatii ajunge teafar la destinatie.
n>n-1
si aici intervin problemele....

Pentru a posta trebuie sa fii logat.

Evenimente promovate pe Metropotam

Locuri promovate pe Metropotam

d'ale zilei...

Ai spirit civic?
|Rezultate|Alte sondaje

Descopera