The Loft - La Mansarda lui Jumbo

Share on FacebookShare on TwitterShare on Google+
In sfarsit! In sfarsit un club pentru ascultatorii muzicii alternative. Pe strada Berzei, la numarul 20, aproape vis-a-vis de Stuf Vama Veche exista o casa moderna. Urcati la etajul doi, la asa-numita Mansarda lui Jumbo si intrati intr-o incapere mai putin obisnuita, dar cu o atmosfera calda si primitoare. Da... e cu specific alternative/indie/brit si toate celelalte.

t

In unele zile, The Loft pare foarte linistit, cu muzica la un volum mai mic. De curand insa au inceput sa se organizeze si evenimente aici. Impresia generala pe care ne-a facut-o a fost a unui loc placut, pentru lumea placuta. Mese mici cu fotolii relaxante, o lumina slaba dar acceptabila si elemente de decor hand-made. The Loft poate parea si un club select, cu un stil aparte, dar se indeparteaza total de ideea cluburilor selecte de fitze.

th

t

Fiind un club alternative, muzica variaza, de la The Smiths, The Pixies sau Iggy Pop pana The Cure sau Joy Division. O muzica pentru oameni care o merita. Sa speram ca nu va suferi transformari prea mari, asa cum s-a intamplat cu alte carciumi. Un lucru mai putin placut ar fi toaletele de o singura persoana. De aceea la concerte se formau randuri, mai ales la fete (e de inteles). (fetele din redactie ridica o spranceana intrebatoare... deocamdata - n.r.)

t

Servirea se face si la masa, atunci cand barul e mai putin aglomerat. Preturile nu sunt foarte mari, media fiind 5 lei la bauturile mai frecvente (bere, cafea, suc). Revenind la organizarea evenimentelor in acest loc, spatiul amplasat pentru scena ar mai avea nevoie de cateva ajustari. Trupele insa au reusit sa se adapteze pana acum.

t

Apropo de trupe si de concert, ultima oara cand metropotamul si-a plimbat sunculitele pe acolo a fost la The Mood & Pixels & Amsterdams. Si pentru ca am zis sunculite, afumati am si plecat. Nu in sensul de hic! pe trei carari, ci din cauza fumului. Daca jos se mai face putin curent de la usa si de la tobosari (sic!), sus e groasa. Atmosfera, din cauza fumului.

the loft
specimen afumat in cautare de oxigen, pe geam

the loft
specimene fumatoare (exista si zona de nefumatori, e adevarat, dar e bine sechestrata, departe de all the fun)


Fiind la mansarda, nu te poti astepta sa fie prea mult spatiu. Peretii sunt foarte inclinati si pe la colturi mai sunt spatii moarte, inutilizabile. Apropo de colturi... ar trebui atarnate atentionari sau indrumari gen "loc de dat cu capul", pentru ca in penumbra de sus, am vazut un moment hilar pentru asistenta, dureros pentru subiect:

Un individ, vorbind la telefon, se indreapta spre intimitatea semiintunericului. Se uita in jos, vede limita podelei departe, nu vede ca peretele e foarte inclinat si zbang! Socat si speriat de impactul neprevazut, se invarte pe calcaie 90 de grade la dreapta. Gresit! Foarte gresit... si acolo era perete. Zbang! Simtindu-si capatana precum o bila la pinball, se prelinge epuizat pe jos, langa zid. Ouch.

the loft

Daca sunteti in zona cluburilor de pe langa Cismigiu sau a celor dinspre Gara de Nord, va puteti gasi usor drumul si pe strada Berzei, pentru a gusta putin din atmosfera indie de la mansarda-jumbo.

the loft

galerie fotoNici un comentariu inca

Pentru a posta trebuie sa fii logat.

Evenimente promovate pe Metropotam

Locuri promovate pe Metropotam

d'ale zilei...

Ai spirit civic?
|Rezultate|Alte sondaje

Descopera