Tema lunii - animale de Bucuresti. Rezumat

Share on FacebookShare on TwitterShare on Google+
Cu o luna in urma deschideam un dosar al faunei bucurestene, in care voiam sa analizam atat simbioza dintre om si alte animale, cat si prezenta regnului animal in viata orasului.

anton

Nota: cand vorbim despre animale, ne referim la cele necuvantatoare, nu la dobitoacele de tipul parchez.ca sau "conduc ca" sau "ma comport ca" etc., mai ales ca ni se pare nedrept sa asociem bietele jivine mai mult sau mai putin domestice cu apucaturile civilizatiei umane. Am vorbit deci si despre asta, sperand ca toti magarii, boii si porcii din lume sa se simta usor reabilitati.

purcel

anton
desi o sa sustineti ca nu e nici o asemanare intre purcelul de mai sus si catelul de mai jos, noi suntem de alta parere


Fauna bucuresteana e reprezentata de animalute simpatice cum sunt aricii pe care ii gasesti prin cate un parc mai pustiu, testoasele din Botanica, Tineretului si Herastrau, veveritele salbatice care nu stiu sa vina dupa nuci, ciocanitori pe cale de disparitie odata cu copacii si cate un liliac ametit de lumina. Plus o cantitate considerabila de potai si mâţe vagaboande. Cand a venit vorba despre animalutele numite "politically correct" comunitare si popularly incorrect tomberoneze, am pus in balanta si optiunile castrare sau eutanasiere.

anton
liliac de redactie

Pe langa ele se mai invarte si o categorie de vietati clasate de noi drept "animale periculoase", care ne produc eventuale zoofobii. Bestiile respective sunt tantarii, gandacii, sobolanii si mustele, pe care nu le iubim prea mult si care ne fac sa taiem calitatea "n-ar face rau nici unei muste" din CV.

Apropo de facut sau nu rau, am dezbatut si problema testarii diverselor produse pe animale si am cautat si legile din Romania care se refera la protectia animalelor.

Printre aceste legi nu se precizeaza daca ai voie sa tii un animal de companie intr-un local de servicii publice... cum ar fi de exemplu un bar, dar suntem siguri ca cele despre care am vorbit noi sunt printre cele mai razgaiate animalute... publice, sa zicem. (Am aflat odata cu insiruirea listei de animale de bar ca Mara, dog germanita exCollectors, s-a dus de curand in raiul cateilor - care se gaseste in Catelu, daca nu stiati)

mara
Mara

Apropo de animale de companie, cum redactia metropotam si-a marit gradina zoologica de cateva luni odata cu aparitia furtunoasa a unui catel, Anton pe numele sau de buletin (numit si "bestie muscacioasa, pisacioasa si alte -oase" intre prieteni), am analizat si posibilitatile de educare a prost crescutului de catel la o scoala de dresaj. Nici nu-s prea scumpe. Aproape cat pensiunea unui cal (am vorbit si despre cluburi de echitatie).

Intre timp cainele nostru si-a facut si rubrica de Q&A, de care s-a plictisit cand a descoperit blogurile cu si despre animale. Are o pasiune mai ales pentru vagaboande. Pisici, evident. Ah, barbatii astia.

anton
"Antoine cel groaznic" in varianta bebe (vezi aici si alte variante)

Inapoi la oras insa. Pe cand faceam lista de animale de bar, am selectat si o groaza de locuri care au animale ori in titlu, ori in logo, cele mai prezente fiind:
- pisici la Cool Cat si la Clubul taranului, tot feline-s si Il gattopardo blu si Red Lion;
- fauna marina, slab reprezentata in Bucuresti, e salvata de pestisorimea din Piranha si de lumea colorata din mesele de la Aquarium... sau de la mesele de la restaurantul Pescarul si... daca tot am trecut la peste la farfurie, stie cineva de ce ne-a parasit atat de prematur Taie Crapu'?
 
Altele cu si despre animale: cum sa devii frizer de catei, cum il chema pe catelul lui Ion Barbu, cati frati au de fapt Jenel, benel si Ienel, un quiz despre filme cu animale, altul despre simboluri animale (statui si denumiri) in Bucuresti si in final un quiz pascal despre... iepuri. Sa pastem fericiti si sa traim intr-o minunata lume in care hipopotamii urbani convietuiesc ferice cu bufnitele, cu melcii, cu puii de gaina care se vand la metrou si cu mieii de la piata care scapa cu blana intreaga dupa frumoasele sarbatori de Pasti, pe care vi le dorim si voua.

jucaria mea
Impartind jucariile fratesteNici un comentariu inca

Pentru a posta trebuie sa fii logat.

Evenimente promovate pe Metropotam

Locuri promovate pe Metropotam

d'ale zilei...

Ai spirit civic?
|Rezultate|Alte sondaje

Descopera