Tehnologie: Steve Jobs

Share on FacebookShare on TwitterShare on Google+
E greu sa nu-ti placa de Steve Jobs. Chiar daca nu esti un fain inrait al macurilor si un evanghelist cu misiunea clara pe pamant de a populariza frumoasele produse, nu poti fii imun la sarmul personal al gurului Apple. Cand il auzi vorbind, poate sa-ti vanda si cartofi, si tot vei ajunge sa-i doresti foarte mult pentru ca au atatea facilitati, cuma r fi ca sunt rotunzi si au coaja intr-o culoare la moda. Intr-adevar, e un maestru al frazelor catchy si al discursurilor care-ti ajung fix la inima. Steve Jobs e un mit si trebuie sa traim cu asta.
Pentru a vedea puterea cuvintelor lui Steve Jobs, uitati-va numai la celebrul speech de la Standford University. Discursul incepe cu "I never graduated from college. Truth be told, this is the closest I've ever gotten to a college graduation" si continua cu trei povesti personale, despre cum a fost adoptat, cum a renuntat la colegiu, cum punctele din viata incep sa se lege la un moment dat, despre cum a fost concediat de la Apple, si cea mai impresioanta poveste, despre posibila sa moarte. Medicii i-au pus diagnosticul de cancer si i-au spus ca va muri in maxim 6 luni. Dupa un timp, si-au dat seama ca este vorba de o forma de cancer foarte rara care poate fi vindecata. Si a fost. Discursul se termina cu inca una dintre vorbele memorabile ale lui Steve Jobs: Stay hungry, stay foolish! (textul aici)

Daca Bill Gates a avut mereu imaginea de tocilar pasionat de tehnologie, cam bleg si cam nesigur, Steve Jobs era imaginea baiatului cool, care face tot ce-si propune si care afiseaza o siguranta pe sine care trebuie sa se bazeze pe ceva. De exemplu:

jobs
foto de aici

Poate totul se datoreaza de fapt plecarii sale in anii '70 in India in cautarea iluminarii spirituale. :) Dar s-a intors, lucrand atunci pentru Atari cu prietenul sau Wozniak. Wozniak a creat uin computer pentru uzul sau personal, dar Steve Jobs l-a convins sa inceapa sa-l vanda prin deschiderea unei companii. Pe 1 aprilie 1976, doamnelor si domnilor si aceasta nu este o minciuna, s-a nascut Apple. Ati incercuit data in calendar? Computerele se faceau in sufrageria parintilor lui Steve Jobs la inceput, da.

El este Apple 1. Nu-i asa ca s-a modernizat mult de atunci ca design? :)

apple
Foto de aici

Apple 2 e deja un progres considerabil, mai ales pentru faptul ca .. are monitor?

apple2
foto de aici

Pana in 1983 Apple deja se dezvoltase considerabil, asa ca Steve Jobs l-a adus pe John Sculley de la Pepsi, spunandu-i inca o vorba memorabila: "Do you want to spend the rest of your life selling sugared water, or do you want a chance to change the world?" Cione ar fi rezistat unei asemenea alternative? El este insa omul care a contribuit la decizia board-ului Apple de a se distanta de Steve Jobs. Ramanea in fruntea Apple, dar board-ul il scutise de corice efort pe care l-ar fi putut implica puterea de decizie. De fapt, Jobs ar fi trebuit sa fie doar de decor, daca nu ar fi hotarat sa-si vanda actiunile.

Timp de 10 ani, Steve Jobs a fost departe de compania pe care a fondat-o si s-a ocupat de Next, o companie care nu a avut insa atata succes ca Apple, dar pe a carei tehnologie a dezvoltat Tim-Berners Lee world wide web-ul. Ce ne-am fi facut fara e o intrebare cutremuratoare.

In 1996 Apple cumpara Next, aducandu-l pe Steve Jobs in acest fel inapoi. Apropos, stiti ca Steve Jobs este in Cartea recordurilor? Nu pentru activitatea sa in domeniul tehnologiei, nu. Este cel mai prost platit CEO din lume: 1 dolar pe an. Cum sa nu-ti placa de el, again? :) Un argument in plus este Pixar, responsabil pentru cateva dintre desenele noastre animate preferate, cum ar fi A bug's life sau Monsters Inc. E si fan Beatles, e si semi-vegetarian (mananca peste) plus alte sute de mituri si de Steve JObs facts. :)

Sa nu uitam nici de fake Steve, blogul fantoma cu un succes nebun al unui alter ego stevejobsian, care s-a dovedit a fi un jurnalist de la Forbes.Nici un comentariu inca

Pentru a posta trebuie sa fii logat.

Evenimente promovate pe Metropotam

Locuri promovate pe Metropotam

d'ale zilei...

Ai spirit civic?
|Rezultate|Alte sondaje

Descopera