Teatru: Peste cu mazare

Share on FacebookShare on TwitterShare on Google+

Vazusem de cateva ori afisul piesei prin oras si nu arata prea promitator, insa de mult imi propuneam sa ajung la Teatrul Metropolis, pentru ca cladirea impozanta, decorata in cioburi de faianta rosie de pe Mihai Eminescu (numarul 89) arata interesant. Am ajuns intr-o duminica seara si abia am prins biletele. Teatrul era frumos si full. Sala de asteptare are fotolii plusate visinii asezate pe o platforma din sticla cu balustrade tot din sticla si chiar si baile sunt decorate cu jocuri de faianta colorata sparta.

poza 1

Mama, Olga Tudorache, care face un rol extraordinar. Tot ea este si regizorul piesei.

Am intrat si pentru prima oara am stat la o piesa de teatru intr-un fotoliu confortabil. Iar piesa, ca sa nu o mai lungesc cu detalii de ambianta, a fost tot ce-ti trebuie intr-o seara racoroasa de duminica, doza de bunadispozitie pentru saptamana ce vine. Peste cu mazare este si lejera, si serioasa, si haioasa, si grava. Si combina extremele atat de firesc ca incepe sa-ti placa, chiar foarte mult.

Dialogul dintre mama (Olga Tudorache) si fiica (Tamara Cretulescu) despre problemele vietii de familie este unul cat se poate de cotidian, frust, care devine fermecator prin sicanele mamei batrane si ezitarile fiicei prea obosite. Vizitele la cateva zile cu bunatati pentru mama sunt pentru fiica-doctor momentele in care se simte descoperita in temerile de femeie cu un sot de altfel o insala, dar si sa-si dea seama abia acum cum mama ei a stiut tot timpul de aventurile sotului acum mort, dar le-a acceptat din inertie si nepasare.

poza 4

Tamara Cretulescu si Olga Tudorache

Si pentru ca sansa mamei de a-si parasi sotul s-a stins odata cu moartea amantului ei de atunci, macar fiica sa rascumpere nenorocul. Si pana la o urma o face, cu ajutorul sicanelor cu talc ale mamei, dar si povestii acesteia pe care abia acum i-o spune. Departe de a fi o telenovela ieftina, un comedy fara sare si piper, piesa asta le are pe toate: si profunzime, si comedie, si realitate. Iar talentul Olgai Tudorache te da pur si simplu pe spate, nu te face decat sa-ti doresti sa o vezi cat mai mult pe scena, jucand.

Piesa se termina cu vestea "mama, l-am parasit pe Misu" si un toast sanatos alcoolizat in locul obisnuitului ceai cu rom, iar ca sarbatoarea sa fie deplina, mama il pune pe Albano sa cante "Felicita", melodie pe care nu m-am putut abtine (cu toata rusinea) sa nu o fredonez chiar si dupa valul de aplauze de la final.

poza 2

La final, impreuna cu Ana Maria Bamberger, autoarea piesei

Piesa se joaca la Teatrul Metropolis. Pretul unui bilet este de 15,75 lei.

Cel mai sigur e sa faci o rezervare la tel: 021.210.42.81.

Multumim Teatrului Metropolis pentru fotografii.
Nici un comentariu inca

Pentru a posta trebuie sa fii logat.

Evenimente promovate pe Metropotam

Locuri promovate pe Metropotam

d'ale zilei...

Ai spirit civic?
|Rezultate|Alte sondaje

Descopera