Teatru: Pa-dam Pa-dam, spectacol superb cu clovni

Share on FacebookShare on TwitterShare on Google+
Fa-te clown, fa-te clown, fa-te clown!

E cel mai bun sfat pe care l-am primit in ultimul timp si ne-a fost transmis intr-un spectacol extraordinar de catre studentii de la UNATC, master anul II- Arta Actorului. In piesa de teatru asamblata si frumos pregatita de actorul si profesorul Mihai- Gruia Sandu, "Pa-dam Pa-dam", am aflat ca viata de clovn e intotdeauna colorata, vesela, un continuu show cu rasete 100% naturale. 

Studentii au asaltat o scena mica de la facultatea de teatru in costume sclipitoare in culorile curcubeului si alte nuante pe post de frati, cu peruci, palarii si alte accesorii si ne-au aratat ca viata e frumoasa cand te tii de sotii si cand stii sa razi tot timpul. Actorii nu aveau zambete pictate pe fata, dar s-au asigurat ca nici ale noastre sa nu fie aplicate ca in Photoshop, ci sa vina natural la fiecare giumbusluc pe care il faceau.

Pa-dam Pa-dam Pa-dam Pa-dam

In spectacolul Pa-dam fiecare personaj, clovn de meserie, despica trucuri vechi de la circ si din alte show-uri hilare, la care adauga niste replici destepte si dau nastere la un moment teatral in care rasul e protagonist si pe scena, dar mai mult in public.

Toata manifestarea e contagioasa, de la cantecul de inceput pana la situatiile actoricesti repetitive si replici pe care le ingani chiar si dupa ce parasesti sala. Comedia are multe momente savuroase cu tantalai si derbedei care scot poantele la comanda. Exista si momente solo cum este episodul "Farfuria" in care magia este reinterpretata de clovnul care sparge vesela si dupa un clasic "pa-dam" ne arata cioburile de pe jos; vrajitorie curata.

Pa-dam Pa-dam Pa-dam Pa-dam  Pa-dam Pa-dam Pa-dam Pa-dam

Un alt moment solo de exceptie este cel din episodul "Scara" in care actrita Sanziana Tarta duce o lupta de vreo 5 minute cu o scara si reuseste sa tina publicul atent fara alte artificii, prin pura mimica si imbarligaturi mai ceva ca la matele incurcate. 

Piesa este impartita pe momente pe care cate un clovn ni le prezinta cu surle si trambite sau in scarba cand se supara. Nu lipsesc aluziile din istorie, din seria B.D sau din realitate, momente care sunt alipite in mod istet in dialog si se pliaza perfect pe scenariu. 

Insertiile si improvizatiile apar cand nu te astepti, de la gaina de cauciuc care scartaie pana la magicianul Tajmahal Padamgupta cu asistenta sa Lulu Burta Supta si "pana mea" care este la propriu o pana. Jocurile clovnilor amintesc de alergatura fara destinatie din desenele animate in care Tom nu reusea niciodata sa-l prinda pe Jerry sau de sotiile lui Bugs Bunny.

Pa-dam Pa-dam Pa-dam Pa-dam
Pa-dam Pa-dam Pa-dam Pa-dam

"Pa-dam Pa-dam" este un spectacol la care o sa razi de la cap la coada, un adevarat catalizator de buna dispozitie. Tot ansamblul teatral curge frumos, fara momente plictisitoare si fara pauze in care sa nu razi. Se vede ca regia a stat in mana unui arlechin de profesie, un veteran pe teritoriul amuzarii publicului prin jonglerii de clovn. 

Recomandam sa mergi la Pa-dam Pa-dam pentru o comedie de esenta tare in care clovnii nu cad in pacatul penibilului si reusesc sa tina zambetele pe fetele noastre la foc continuu.

Spectacolul se mai joaca miercuri si duminica de la 19:00 la UNATC, corpul nou din spate, intrarea este libera, dar te sfatuim sa ajungi devreme pentru ca sala se umple repede si nu sunt multe locuri.
Nici un comentariu inca

Pentru a posta trebuie sa fii logat.

Evenimente promovate pe Metropotam

Locuri promovate pe Metropotam

d'ale zilei...

Ai spirit civic?
|Rezultate|Alte sondaje

Descopera