Teatru: Nu de gat - un subiect tabu cu Teatrul Joint

Share on FacebookShare on TwitterShare on Google+
Teatrul Joint a adus pe scena din Clubul Taranului o piesa scurta, simpla, amuzanta si in acelasi timp, cu substrat - Nu de gat. Dupa jumatate de ora de asteptare a actorilor, nimic nu se intampla. Mesele erau urcate pe mica scena, nimeni nu zicea nimic, pana cand luminile s-au stins si am fost anuntati ca va incepe piesa. Au aparut pe scena doi baieti, care s-au asezat cuminti si detasati la masa libera, gata sa comande o bautura. Firesc, piesa tocmai incepuse ....

NU de gat NU de gat

A urmat un dialog de 45 de minute despre un subiect tabu (in unele grupuri sociale): homosexualitatea, presarat cu cateva momente de "dans" comico-gay pe muzica romantica. Scurta poveste evidentiaza ipocrizia, prietenia, tradarea si cat de simplu se sfarseste o prietenie de ani de zile din cauza unor prejudecati. Firul intamplarii trece repede de la o simpla iesire la o bere cu prietenul cel mai bun, la frustrare, frica, neincredere si chiar forta fizica.

NU de gat NU de gat

Vlad Dragulescu si Laurentiu Nicu sunt personajele acestei comedii de Mihai Ignat si regizata de Vlad Dragulescu. Cei doi actori au batut drumul tocmai de la Craiova pentru aceasta piesa, onorand invitatia Teatrului Joint. Vlad ne-a povestit despre asociatia pe care a infiintat-o cu mai multi tineri actori, I.S. Dragulescu, la Craiova si care, de trei ani, organizeaza spectacole inovative, originale, coborate in public.

Vlad a recunoscut ca a avut emotii pentru aceasta seara pentru ca a fost prima oara cand joaca piesa pe o scena, adica deasupra publicului. De fapt, piesa a fost gandita in asa fel incat sa fie jucata in baruri, unde mesele si scaunele spectatorilor sunt organizate in cerc si baietii presteaza in mijlocul lor, ca si cum scena nu este altceva decat o intamplare din viata de zi cu zi, dintr-un bar. De data aceasta nu au existat conditiile necesare si personajele au fost aratate cu degetul "ei sunt actorii!", dar micul show a fost aplaudat indelug de publicul "de jos".

 NU de gat NU de gat

Spectacolul se termina indecis, contrar asteptarilor, publicului nu-i este servit un final, ci este lasat sa-si imagineze sfarsitul piesei. Chiar actorii ne-au spus ca au avut mai multe variante de final, insa au ales solutia cea mai surprinzatoare pentru spectatori, fara sa ofere raspunsul la intrebarea: El este sau nu gay?

Pe Vlad Dragulescu il mai putem urmari in piesa "Un barbat si mai multe femei" din 6 aprilie, tot la Clubul Taranului, iar cunoscatorii isi amintesc, probabil, show-ul experimental "Metamorfoze" care avea loc in "La Scena", tot o productie a asociatiei. Aceasta piesa, apreciata si criticata in acelasi timp, nu se mai joaca, insa mai aveti o ultima sansa sa o vedeti daca va duceti in Craiova, pe 9 mai, la festivalul Saptamana Mai. 

Oricum, tineti minte, daca prietenul este homosexual, atunci Nu de gat pentru 15 lei.
2 comentarii

Teatru: Nu de gat - un subiect tabu cu Teatrul Joint
un anonim
#1 -

corectie

Mihai Ignat este autorul textului, iar regia apartine lui Vlad Dragulescu :)

Teatru: Nu de gat - un subiect tabu cu Teatrul Joint
iulia
#2 -

yeah..

corectie facuta. scuzele mele. Oricum, piesa a fost pulsanta.

Pentru a posta trebuie sa fii logat.

Evenimente promovate pe Metropotam

Locuri promovate pe Metropotam

d'ale zilei...

Ai spirit civic?
|Rezultate|Alte sondaje

Descopera