Teatru: Hipioti din Romania, uniti-va!

Share on FacebookShare on TwitterShare on Google+
Ce-ar fi ca, din 20000 de oameni prezenti la un concert, tu sa alegi sa aduci acasa pentru o partida de sex fara obligatii, un virgin? Si cum e sa descoperi ca baiatul de 19 ani e un american care a primit ordin de recrutare si care a fugit in Canada pentru nu fi trimis in Vietnam?

Si cum e ca, in aceeasi seara, sa apara la tine acasa si fostul iubit? Si cum e sa afli ca iubitul cu care la un moment dat ai trait intr-o comunitate hippie, fara obligatii si fara prejudecati, acum e un agent de asigurari ale carui planuri de viitor se rezuma doar la a trai fericit intr-un amarat de apartament din suburbii?

hipioti & bolsevici

Raspunsurile n-o sa vi le dau eu. Ca sa vedeti cum trece Star (Ela Ionescu) prin aceste situatii trebuie sa mergeti sa vedeti noua premiera de la clubul La Scena, Hipioti si bolsevici.

In timpul vizionarii m-am intrebat de ce ar alege un nou absolvent de regie-teatru (Felix Crainicu) sa faca o piesa scrisa demult pentru oameni de demult. Apoi am aflat ca autorul, canadianul Amiel Gladstone e de fapt nascut in 1972 si ca piesa asta a publicat-o in 2007.

hipioti & bolsevici

Cum nu am nostalgii hippiote, eu am apreciat umorul cu care regizorul, Felix Crainicu, trateaza uneori patetismul si dulcegariile din piesa. Iar la berea de dupa spectacol, am fost surprins sa descopar ca amicii cu care am fost la reprezentatia de marti se impartisera in doua tabere. Unii vorbeau de "replici diabetice", in timp ce tabara adversa fusese atinsa de tocmai de acestea.

Este "un spectacol de referinta in ceea ce priveste trecutul si viitorul hipiotismului romanesc", spune regizorul pe blogul spectacolului. Poate ca este. Asa ca eu va propun sa aruncati si voi o privire pe acest blog. Daca va place ce spun realizatorii spectacolului despre piesa, duceti-va neaparat sa o vedeti! O fiti incantati.

 

Hipioti si bolsevici de Amiel Gladstone

Cu: Ela Ionescu, Lari Giorgescu, Mihai Cuciumeanu
Asistent regie: Flavia Giurgiu
Papusi: Cristina Barna
Regia: Felix Crainicu

Se joaca la Teatrul Arca din La Scena.1 comentariu

Teatru: Hipioti din Romania, uniti-va!
flavia
#1 -

completare :)

"Este "un spectacol de referinta in ceea ce priveste trecutul si viitorul hipiotismului romanesc", spune regizorul " :)

nu spune regizorul, spune lari (jeff)

multumim mult de prezentare, va asteptam joi 12 la spectacol

Pentru a posta trebuie sa fii logat.

Evenimente promovate pe Metropotam

Locuri promovate pe Metropotam

d'ale zilei...

Ai spirit civic?
|Rezultate|Alte sondaje

Descopera