Teatru: Fitness, pledoarie pentru feminitate

Share on FacebookShare on TwitterShare on Google+
Vinerea, ora de Fitness se tine in Sala Studio a Teatrului de Comedie, incepand cu ora 19.30. Piesa regizata de Mihai Bisericanu este un one-woman-show cu Mihaela Teleoaca in rolul principal. O piesa despre ceea ce au devenit femeile dupa miscarea feminista, despre obsesia tineretii vesnice, despre masculin vs. feminin, despre ipostazele si rolul femeii astazi, o piesa despre si cu o femeie.

De altfel afisul spectacolului anunta ca este vorba despre un eveniment la care barbatii intra pe propria raspundere, lucru ce n-a parut sa ii sperie pe barbati, avand in vedere erau destul de numerosi in sala.

Textul piesei apartine Jacques De Decker, dramaturg, romancier, critic si istoric literar. De Decker este din 2002 secretar pe viata al Academiei Regale de limba si literatura franceza din Belgia. Fitness nu este prima piesa cu care scriitorul este prezent pe o scena romaneasca, in 2005 la Sibiu, a fost prezent cu spectacolul lectura Joc de interior.

mihaela teleoaca 1

Alix
, personajul principal este o femeie obisnuita, care vine la sala de fitness pentru ca „fundul unei femei nu trebuie sa fie jeleu, budinca de casa”. In acelasi timp insa filozofeaza socializand la ora de fitness despre menirea femeii.

Pe scena se perinda povestite sau interpretate de Mihaela Teleoaca prototipurile feminine: femeia barbata (prietena lui Alix, care o indeamna de urgenta sa se duca la sala), juna fatala (cea de-a doua sotie a tatalui lui Alix), femeia mama (insasi Alix).

Desi s-a spus ca Fitness este un monolog, este mai mult un dialog, un dialog cu publicul, public ce devine si el actor alaturi de un instructor de fitness (Mihaela Teleoaca) care ii roaga sa isi duca degetul mare de la picior la gura, ii imbratiseaza, le ofera covrigi, ii cearta cu eleganta pentru ca nu stiu sa isi inchida telefoanele mobile in timpul spectacolului si in final ei sunt cei care o ajuta la exercitiile cu greutati.

Mihaela Teleoaca, actrita cu o carisma aparte, stie si reuseste sa isi cucereasca publicul. Desi Alix nu prea este de acord cu fitnessul, Mihaela Teleoaca este foarte sportiva, performand in timp ce face exercitii fizice.

Miscarea scenica semnata de Margo Dumitru si jocul de lumini pun in valoare interpreta de pe scena.

mihaela teleoaca 2

Fitness a fost jucata pentru prima data la sfarsitul stagiunii trecute si promite sa fie un succes pe 2009. Piesa dureaza o ora, o ora dupa care iesi plin de endorfine si tonifiat. Merita, mai ales ca e o atmosfera placuta, lipsita de fitele unei sali de fitness.

Pretul biletului este de 8,44 lei, iar daca ajungi mai devreme poti sa astepti in cafeneaua de la etajul I. Cum aseara era o vreme de mizerie, ploua si era frig, eu acolo m-am adapostit: cald si bine, atmosfera placuta si oameni de teatru.

sursa foto1 comentariu

Teatru: Fitness, pledoarie pentru feminitate
teleoaca
#1 -

articol fitness comedie

Super ganduri , ma bucur ca metropotam s-a simtit bine vineri seara, multumesc

Pentru a posta trebuie sa fii logat.

Evenimente promovate pe Metropotam

Locuri promovate pe Metropotam

d'ale zilei...

Ai spirit civic?
|Rezultate|Alte sondaje

Descopera