Teatru: Cui i-e frica de actorii tineri?

Share on FacebookShare on TwitterShare on Google+
Doi foarte buni tineri actori, Florina Gleznea si Ionut Grama, veti avea ocazia sa cunoasteti daca mergeti maine sau joia viitoare la Cui i-e frica de Virginia Woolf? de Edward Albee la Teatrul Act. Scrisa in 1962, piesa a fost destul de rar montata la noi si aproape de fiecare data cu "nume" pe afis. Dar spectacolul tinerilor absolventi ai UNATC nu e cu nimic mai prejos...

Ionut Grama a retradus piesa care sta la baza spectacolului, jucat mai intai la Studioul Casandra, un spectacol „cu cea mai tanara distributie care a intepretat acest text pe o scena profesionista”, dupa cum zice Tom Sellar, editor al revistei Theater, citat pe site-ul Teatrului Act.

Dupa zeci de ani de casnicie, oamenii ajung sa cunoasca foarte bine, nu doar calitatile, dar, mai ales, defectele, temerile, neimplinirile celuilalt. George si Martha, un cuplu in jurul varstei de 50 de ani, el profesor universitar, ea fiica rectorului, pun la cale un fel de spectacol in care fiecare scoate la iveala partile negative ale celuilalt. Spectatori le sunt doi tineri soti, Nick si Honey, abia ajunsi la aceasta universitate, unde el va fi profesor de biologie.

Zeci de pahare golite, o partida de sex esuata, discutii despre realitatea vietii din campus dezgroapa povesti „urate”, pe care fiecare din ei ar fi vrut sa le faca uitate. Dar George si Martha, de fapt, se simt foarte bine rememorand astfel de intamplari si aproape batandu-si joc unul de celalalt. Nu la fel stau lucrurile  in ceea ce priveste cuplul  tanar. In cazul lor intalnirea cu "colegii experimentati"  le va strica echilibrul, si asa fragil, al relatiei.

Titlul piesei este o parafraza a faimosului cantec din desenul animat realizat de Disney, Cei trei purcelusi. In piesa lui Albee, „who’s afraid of the big bad woolf/big bad woolf/big bad woolf?” devine „who’s afraid of virginia woolf/ virginia woolf/ virginia woolf?”, ca doar suntem printre universitari, nu?

Spectacolul de la Teatrul Act este, de fapt, un examen de licenta. Dar niciodata pe parcursul celor 2 ore si ceva de spectacol nu veti simti ca ati asistat la un simplu examen. Si mai ales, nu veti simti ca cei doi actori care ii intepreteaza pe Martha (Florina Gleznea) si pe George (Ionut Grama) sunt atat de departe de varsta personajelor.  

afis virginia woolf

Si daca sunteti cuminti si va duceti la teatru, va recomand sa faceti  apoi si un quiz despre piesa.


Teatrul Act
CUI I-E FRICA DE VIRGINIA WOOLF?
de Edward Albee
cu: Florina Gleznea, Ionut Grama, Sinziana Nicola, Emil Mandanac
Regia: Mariana Camarasan
Scenografia: Alexandra Penciuc

Durata: 150 min (cu pauza)
Pret bilete: 20 lei (integral) si 15 lei redus (elevi , studenti si pensionari)Nici un comentariu inca

Pentru a posta trebuie sa fii logat.

Evenimente promovate pe Metropotam

Locuri promovate pe Metropotam

d'ale zilei...

Ai spirit civic?
|Rezultate|Alte sondaje

Descopera