Teatru: "Actorii" teatrului Masca joaca la metrou

Share on FacebookShare on TwitterShare on Google+
Cine spune ca a fi actor e o treaba usoara se refera, probabil, la aplauzele de la finalul spectacolului. Dincolo de fiecare premiera stau, insa, multe ore de munca si un efort similar unui serviciu in toata regula, pe care multi dintre noi, cei care mergem la teatru, n-avem cum sa le vedem.

Daca n-ar fi existat "Actorii", am fi trecut in continuare peste acest aspect, insa spectacolul propus de Mihai Malaimare si Teatrul Masca iti arata exact cum sta treaba dincolo de cortina. Am vazut spectacolul sambata, la statia de metrou Unirii 1. Multa zarva, oameni adunati pe peron, blocand deplasarea celor care urcau sau coborau din vagoane - peisajul pestrit era excelent pentru un exercitiu.

metrou Unirii 1: Actorii, Teatrul Masca

Orasul are nevoie de teatru in locuri neconventionale. Stiu ca la metrou s-a mai jucat, pentru mine ca spectator a fost, insa, prima oara. Principalul inconvenient e insusi spatiul ales de actori pentru desfasurare - peronul nu putea fi tranzitat de calatorii care nu doreau sa ramana la spectacol.

Lumea se adunase pana aproape de linia de siguranta a peronului si a fost o adevarata aventura sa trec dintr-o parte in alta. Mai apoi, de loc de neglijat e curentul facut de garniturile de tren cand vin si pleaca din statie - noroc ca piesa n-a durat foarte mult si nici actorii nici spectatorii n-au avut prea mult de suferit. 

metrou Unirii 1: Actorii, Teatrul Masca

metrou Unirii 1: Actorii, Teatrul Masca

In fine, destul cu carcotelile. Spectacolul - exercitiu pe care l-am vazut la metrou a insemnat cantec, dans, pantomima, arta manuirii papusilor - totul adunat intr-un joc la scena deschisa fara a servi unui subiect anume. Reprezentatia a inchipuit un fel de test pentru grupa de 15 studenti la Teatru luati in grija de Mihai Malaimare la Masca in cadrul unei "Scoli de Teatru Gestual", test pe care toti cei implicati (inclusiv publicul de metrou de sambata) par a-l fi trecut cu bine.

metrou Unirii 1: Actorii, Teatrul Masca

S-a aplaudat, s-a ras, s-au cumparat nasuri de clovn, iar la final toata lumea a plecat multumita. Vedict: ne place si speram sa mai vedem Teatrul Masca departe de scena, in oras, acolo unde pare sa-i stea foarte bine.

Vezi aici mai multe fotografii de la spectacol.Nici un comentariu inca

Pentru a posta trebuie sa fii logat.

Evenimente promovate pe Metropotam

Locuri promovate pe Metropotam

d'ale zilei...

Ai spirit civic?
|Rezultate|Alte sondaje

Descopera