Targul Taranului Roman

Share on FacebookShare on TwitterShare on Google+

Incepand cu weekend-ul care tocmai a trecut, in Piata Amzei se organizeaza in fiecare weekend din decembrie Targul Taranului Roman. Intr-o atmosfera tipica de sarbatori, se organizeaza acest targ de produse traditionale romanesti realizate de mestesugari sau producatori individuali, veniti aici din diferite parti ale tarii. Oameni din Bucovina, Transilvania, Maramures, sau tinutul Buzaului au participat la acest targ si au adus produse culinare traditionale si diferite obiecte din lemn, ceramica sau tesaturi, toate realizate manual sau fara noi tehnologii.

Diferite sortimente de gem si dulceata

Carnati de Plescoi, gem de rubarba, cas afumat sau dulce, placinte, paine de casa, cozonaci si multe alte preparate culinare foarte atragatoare au fost si vor fi de vanzare la acest targ. Pe langa de-ale gurii se gasesc si multe obiecte frumos lucrate, podoabe sau covoare. Iar in preajma targului (sau ca parte a acestuia) este si un targ de brazi de Craciun.

Covoare traditionale

Targul se va organiza si in celelalte sfarsituri de saptamana ale lunii decembrie (15-16 si 22-23), urmand ca, incepand cu luna martie, acest targ sa fie organizat bilunar. Prin organizarea acestui targ se incearca sprijinirea mestesugarilor romani precum si promovarea traditiilor si produselor traditionale romanesti. O astfel de initiativa nu poate fi altfel decat laudabila, si aceasta ar trebui adoptata si de alte orase. Aceste traditii ne reprezinta ca popor, iar putinii mestesugari care inca mai tin aceste traditii si obiceiuri in viata ar trebui sprijiniti.

Produse din ceramica si lemn

Ceasuri 

Traditii mai noi si traditii mai vechi - obisnuita coada la mici. Traditionali sau nu, micii fac parte de acum din peisajul tipic romanesc.

Coada la mici
Nici un comentariu inca

Pentru a posta trebuie sa fii logat.

Evenimente promovate pe Metropotam

Locuri promovate pe Metropotam

d'ale zilei...

Ai spirit civic?
|Rezultate|Alte sondaje

Descopera