Super-Oprescu to the rescue!

Share on FacebookShare on TwitterShare on Google+
Citim, in Jurnalul National, un inteviu cu Sorin Oprescu despre problemele bucurestenilor si despre ce are de gand dumnealui sa faca pentru a le rezolva. Din poza nu prea ne-am dat seama daca primarul purta chiloti rosii sau nu cand a dat interviul, dar banuim ca lui Superman ii lipseste o pereche din sertar. Sau poate ca pur si simplu Basescu a lansat, fara sa-si dea seama, un trend - nu neaparat vestimentar, ca in dungi inca n-am vazut pe nimeni.

Din interviu, aflam ca Oprescu e pornit nevoie mare impotriva coruptiei si impotriva banilor care se arunca in Bucuresti pe te miri ce. Admirabil, ar putea spune un inocent proaspat fugit de pe Marte, care s-a prabusit accidental cu racheta in Romania. Ostentativ, am spune noi, care am vazut deja astfel de manifestari la Tariceanu si la alti politicieni cu impresia ca incordatul muschilor mai face inca alegatorii sa se infierbante patriotic.

Oprescu insa pedaleaza tare pe ideea de supererou: face ce face si-i baga pe toti cu capul in trunchiul arborelui genealogic. Se leapada si de consilieri, si de oamenii din administratie, pe principiul "o s-o tin din referendum in referendum". Puterea poporului, nu alta.

Aflam din interviu cum au fost stopate lucrarile de la Eroii Revolutiei pentru ca inghiteau nejustificat o caruta de bani. Apoi, tremuram putin pentru siguranta lui Tariceanu pentru ca, in privinta retrocedarilor pentru pasajul Basarab, este ultima oara cand Oprescu il roaga frumos. Dupa aia te pomenesti ca ii trage si-un cap in gura, ba, daca se enerveaza rau, il cheama pe Chuck Norris sa rezolve problema.

Directorii de la RADET? Niste incompetenti. Nu stiu decat un singur lucru, sa umble cu niste foi pe hol. Terasele ilegale? Vor fi daramate toate, indiferent de treapta sociala pe care o ocupa gibonul. Iar cei care voiau sa aduca o influenta exotico-fanariota ar fi cazul sa-si faca planurile doar la ei in dormitor. Eventual, sa le ascunda bine, ca daca ii prinde Oprescu cu ele la subrat, cine stie unde le infige.

Iar arhitectul ala nenorocit care lucreaza la Centrul Vechi si care vrea sa iasa la pensie de acolo deja ar trebui sa-si cumpere un frigider nou, pentru ca Oprescu va avea grija sa nu-i lipseasca nimic de pe masa de Craciun.

De ingrijorare ca pasajul Universitatii nu mai e odata gata, bietului primar justitiar i-a albit si parul (daca ne luam dupa spusele reporteritei care l-a intervievat), sau, daca ne luam dupa spusele lui, a intrat intr-o stare reactiva, în care o să-i cada parul. Si chiar si asa, slabit si bolnav din cauza atator incompetenti care se invart in jurul lui, Oprescu, tatucul, bravul, eroicul nostru lider, ramane puternic, periclitandu-si sanatatea pentru rezolvarea problemelor bucurestenilor: Ei bine, nu-mi cade nici parul, nu-mi tai nici venele, o sa fac sa si le taie ei. Nu le doresc moartea lor, le-o fac sa si-o doreasca singuri.

Nu mai discutam despre introducerea absolut penibila, lipsita de orice obiectivitate jurnalistica - ok, jurnalismul obiectiv nu mai e la moda, dar macar din respect pentru cititori sa nu le arunce totusi in fata placinta comandata de partid. La urma urmei, toti avem preferinte, dar cand ziarul (care, absolut intamplator, nu-i asa, este Jurnalul National) are impresia ca ii ia interviu in exclusivitate variantei albe a lui Haile Selassie, deja articolul merita semnul acela mic cu P intr-un colt.

Asteptam cu interes raspunsul lui Basescu imbracat cu tricoul lui Popeye, declarand in exclusivitate pentru vreun ziar strategic ales despre cum planuieste el sa-l jupoaie pe Tariceanu si sa-l puna la protap, dupa care sa faca o piramida din capetele tuturor ministrilor din cabinetul fostului premier. Pentru ca, vorba aia veche, poporul e o multime de bovine care mai are din cand in cand nevoie de capete cu care sa joace fotbal. Doar nu va imaginati ca a descoperit Oprescu apa calda.Nici un comentariu inca

Pentru a posta trebuie sa fii logat.

Evenimente promovate pe Metropotam

Locuri promovate pe Metropotam

d'ale zilei...

Ai spirit civic?
|Rezultate|Alte sondaje

Descopera