Suie Paparude & Etienne de Crecy @ Baneasa Shopping City

Share on FacebookShare on TwitterShare on Google+

Duminica, Baneasa Shopping City ne-a oferit un motiv foarte bun ca sa ne petrecem ultima parte din ultima zi a week-end-ului pe drumuri si in trafic pentru a sta inghesuiti intr-o parcare printre masini si esapamente. Motivul s-a numit Etienne de Crecy, care urma sa sustina un concert (show de muzica si lumini) cu ocazia lansarii Gillette Fusion in Romania. Astfel ca la 18:30 eram deja postati sub literele imense care formau cuvintele Future is Fusion, iar deasupra lor se afla cubul Rubik al lui Etienne de Crecy, inca neaprins.       

Suie Paparude & Etienne de Crecy

Pentru deschidere, pe scena au urcat cei trei (Michi, Hauteculture si Junkyard) de la Suie Paparude. Lumea stransa in fata scenei era din toate categoriile: urbani veniti special pentru cele doua concerte, gura-casca, clienti ai mall-ului sau Ikea people. Dar ambele categorii au explodat in superlative si urale cand Suie au dat drumul la boxe si ne-au aruncat in aer urechile cu Trei oameni.  

Suie Paparude & Etienne de Crecy

Dar pentru ca se anuntase un show audio-vizual, in spatele celor trei Casa Gontz a avut grija sa proiecteze cateva imagini care sa se plieze pe breakbeat-ul celor de la Suie, adica pe sunetul care ajunge din difuzoare pana-n sange si facea ca picioarele celor prezenti sa pompeze ca doua pistoane. Mai ales pe melodii precum Pentru inimi

Suie Paparude & Etienne de Crecy
Junkyard

Michi a avut tot timpul grija sa comunice cu publicul, strigand chestii de genul Ridicati mainile in aer sa apucati avioanele de coada! si toata lumea voia sa prinda de coada avioanele, dar si sa le arate celor de la Suie ca se simt bine pe muzica lor. Au mai urmat melodiile A fost odata, Armada verbala, Cu zambetul pe buze, Hard Dub etc.

Suie Paparude & Etienne de Crecy

Dupa ce Suie a coborat de pe scena, s-au vazut nevoiti sa urce din nou pentru a onora cererile de bis ale publicului, si tot la sugestia publicului au cantat Proverbe.  

Inimile noastre nu au murit dupa ce sunetul (celor de la Suie) a disparut, asta pentru ca in capetele noastre inca pastram vocea lui Junkyard de pe refrenul Pentru Inimi. Imediat dupa ce a fost anuntata urcarea (la propriu) pe scena a lui Etienne de Crecy, de printre literele imense s-au aprins artificii, flacari, s-a suflat o gramada de fum gros ca o spuma de ras, iar din cer au inceput sa cada confeti.

Dupa inca cateva minute, in mijlocul cubului Rubik, Etienne de Crecy si-a facut aparitia la cele trei pupitre si si-a inceput progresiv show-ul. A inceput asa cum ne asteptam toti cei care veniseram special pentru el, nu la shopping, cu piesa Welcome. Cubul a inceput treptat sa-si aprinda toate laturile, apoi sa se roteasca si sa pulseze pe ritmul muzicii. Toata lumea din parcare era de-a dreptul fermecata de intregul spectacol. Mai ales ca, desi suntem obisnuiti cu visuals proiectate pe un perete, aveam acum o proiectie 3D uriasa.

Ca sound, Etienne de Crecy seamana sau se inscrie in acelasi gen ca si Digitalism (pe care speram ca ii vom vedea cat mai curand intr-un concert in Bucuresti) sau cu mai cunoscutii Daft Punk.      

Suie Paparude & Etienne de CrecySuie Paparude & Etienne de Crecy
Suie Paparude & Etienne de CrecySuie Paparude & Etienne de Crecy

Au urmat versiuni mixate ale unor melodii ceva mai vechi cum ar fi Am I Wrong, dar si piese ceva mai noi, de exemplu, Someone like you. Cubul inalt de 6 metri si-a schimbat culorile, si-a invartit laturile, s-a impartit in si mai multe cubulete, care la un moment dat au inceput sa pulseze si sa se aprinda energic, totul intr-o "fuziune" cu muzica electronica ritmata. Ca un maestru papusar, dj-ul francez a ramas tot timpul in mijlocul cubului controlandu-si instalatia de la cele trei pupitre.

Un show incredibil care s-a terminat pe un ton mai relaxat, pe melodia Prix Choc. Dupa ce artistii s-au retras si muzica s-a oprit toata lumea s-a imprastiat prin parcarea mall-ului indreptandu-se linistiti inspre masini sau autobuze, dar purtand cu ei ecouri a muzicii pe care o auzisera si avand privirea impartita in patratele colorate.       

Suie Paparude & Etienne de Crecy

Mai multe poze pe 100eyes
Nici un comentariu inca

Pentru a posta trebuie sa fii logat.

Evenimente promovate pe Metropotam

Locuri promovate pe Metropotam

d'ale zilei...

Ai spirit civic?
|Rezultate|Alte sondaje

Descopera