Studentul la medicina si "taxele" de examen

Share on FacebookShare on TwitterShare on Google+
Ok, poate ca suntem mai mult sau mai putin la curent cu situatia invatamantului universitar din Romania. Si adevarul este ca nu facem parte din topul facultatilor la nivel international si ca multi prefera formele "private" de studiu. Deja se extinde fenomenul de taxa si asupra "bugetarilor", pentru ca se cer bani pe adeverinte de student si am ajuns sa platim o suma ca sa ne putem afla la examenele din vara, ale caror note nu s-au afisat nici acum (speram sa nu aflam ca l-am picat, inainte sa ajungem la licenta).

Cum facultatea nu este obligatorie, in schimb prezenta este, cel putin in unele locuri, la anumite materii. Si asa o sa dam niste bani si pentru ca mai lipsim, sau poate asa ne lecuim. Dar parca tot o ducem mai bine decat cei de la facultatea de medicina. Unde practica spagilor era o legenda urbana, devenita realitate, recunoscuta chiar de rector.

Parca povestile cu admiterea care costa cat un Cielo nu mai sunt asa absurde si exagerate. Si cine oare este de vina pentru acest "virus" care intineaza imaginea invatamantului romanesc. Salariile mici, lipsa interesului, situatia precara a conditiilor...nu, nici pe departe. Strainii sunt de vina. Ei au venit cu ideea de a-si cumpara examenele, spiritul mioritic nu are nimic a face. Veneau si isi plateau diplomele, basca mai erau si extrem de recunoscatori cu pachete de cafea.

Ar trebui sa fim onesti in a recunoaste ca nu este vina lor, ei doar sii-au incercat norocul. Acum traditia este purtata cu mandrie si de unii studenti romani, carora li se pare normal (pentru ca isi permit), in timp ce altii se chinuie sa faca rost de cei 200 de euro de care are nevoie ca sa promoveze un examen.

Mai multe despre situatia Facultatii de Medicina din Bucuresti aici. Si stim bine ca nu este singura in aceasta situatie. Dar este una dintre cele mai grave, pentru ca examene platite la Medicina inseamna studenti prost pregatiti, ceea ce inseamna medici prost pregatiti. Iar asta nu ne place deloc.Nici un comentariu inca

Pentru a posta trebuie sa fii logat.

Evenimente promovate pe Metropotam

Locuri promovate pe Metropotam

d'ale zilei...

Ai spirit civic?
|Rezultate|Alte sondaje

Descopera