Street Delivery 2010 @ Arthur Verona

Share on FacebookShare on TwitterShare on Google+
Hipsteri, urbani, oameni cool si relaxati, copii de toate varstele si tot felul de curiosi (sau ciudati) au transformat pentru trei zile si trei nopti (11-13 iunie) strada Arthur Verona si zonele adiacente in punctul G al coolness-ului capitalei. De dimineata pana noaptea tarziu, lumea s-a tot fatait dintr-o parte intr-alta a strazii, cu pahare de limonada sau beri la doza in maini, pe biciclete trendy de la Ciclop, cu ochelari de soare Wayfarer pe nas si palarii pe cap.

In aceste trei zile am tot avut ce vedea aici. Pe langa "exercitiul alternativ de locuire in spatiului public" propus de organizatori (care a fost un real succes, avand in vedere ca unii chiar au "locuit" pe canapelele de pe strada, hamacele din parc sau, pur si simplu, intinsi pe iarba din Gradina Icoanei), intregul eveniment de pe Arthur Verona a fost, in adevaratul sens al cuvantului, si o mica defilare a tot ce e mai cool in capitala.

Street Delivery 2010 Street Delivery 2010 Street Delivery 2010 Street Delivery 2010
Street Delivery 2010 Street Delivery 2010

Vineri seara am ajuns cam pe la spartul targului, dupa ce ne-am perindat pe la cateva galerii - atunci fiind si noapte alba a galeriilor. Dar tot am apucat sa testam cu talpile picioarelor iarba din zona Descult in iarba, sa aruncam un ochi pe expozitia de benzi desenate si pe la targurile de handmade si vintage. Apoi am esuat pe terasa din Lente Cafe la maratonul de desene de la Libraria Jumatate Plina.

Street Delivery 2010 Street Delivery 2010 Street Delivery 2010 Street Delivery 2010

Sambata a fost ziua cu cea mai placuta atmosfera, dar si cu cei mai multi vizitatori. Terasa din spatele Carturestiului (Cafe Verona) a fost tot timpul plina ochi, la fel si Gradina OAR (dar mai retrasa si mai ferita de agitatie).

Pe langa numeroasele standurile cu accesorile colorate handmade si vintage, cu care era presarata toata strada si care dadeau un aer de balci intregului eveniment, ne-au mai atras privirile si atelierele deschise de lut ars, standul de comics de la Fredo & Pid'jin si demonstratiile fierarilor de la Tibanesti -  care batand fierul cat e cald faceau de la cuie, pana la flori sau desfacatoare de bere complicate sau capete de dragoni, iar in pauze cantau la trompeta.

Street Delivery 2010 Street Delivery 2010 Street Delivery 2010 Street Delivery 2010

In capatul strazii, pe scena de concerte, i-am prins pe cei de la Zgarie Nori, apoi pe cei de la Poni Hoax, care au surprins placut pe multi dintre cei care se stransesera in fata scenei fara sa stie exact cine urma sa cante si prinzandu-se abia dupa primele doua-trei piese ca Poni Hoax nu e o trupa indie romaneasca si au fost adusi tocmai din Franta.  De fapt, o parte dintre oamenii care i-au urmarit pe scena de la Street Delivery s-au retras in Control, acolo unde trupa urma sa puna muzica in continuare.

Street Delivery 2010 Street Delivery 2010 Street Delivery 2010 Street Delivery 2010
Street Delivery 2010 Street Delivery 2010

Pe terasa de la Cafe Verona incepuse pe la 21:30 o selectie de best of ShortsUp, asa ca dupa o limonda aici, ne-am dus sa mai dam o raita pe strada si bine am facut, pentru ca in fata scenei de la Gradina Icoanei am prins o demonstratie spectaculoasa de Fire Juggling. Am pus punct noptii asezandu-ne pe iarba din parc, unde zeci de grupulete isi trageau sufletul si socializau pe limba lor.  

Duminica am evitat caldura mare de la pranz si am ajuns mai pe seara, cand toata lumea incepuse deja sa stranga si sa se pregateasca de somnul dinaintea zilei de luni. Am prins totusi doua evenimente care ne-au placut foarte mult. Pe scena destinata concertelor i-am vazut pe cei de la Biluna Jam Session ale caror concerte "si-au propus ca obiectiv dezvoltarea, prin creatie interdisciplinara, a unei alternative educationale si facilitarea accesului liber la cultura". (Mai multe despre Biluna Jam Session aici)

Street Delivery 2010 Street Delivery 2010 Street Delivery 2010 Street Delivery 2010
Street Delivery 2010 Street Delivery 2010

Celalalt eveniment de duminica care a strans nu doar aplauzele noastre, ci si ale majoritatii celor aflati pe terasa Cafe Verona, a fost spectacolul de teatru Capete infierbantate - despre mineriadele din 13 - 15 iunie 1990. Alexandru Potocean a fost intr-o forma foarte buna (desi spectacolul a mai fost bruiat de zgomotele tipice unei terase de vara) si ne-a facut sa lasam distractia de la Street Delivery la o parte pentru aproximativ doua ore si sa ne gandim cu seriozitate la evenimentele care aveau loc in imediata vecinatate acum fix 20 de ani.

Pe langa ce am prins noi, pe Street Delivery au mai avut loc multe alte happening-uri si evenimente, care au transformat o straduta bagata in seama doar de soferii care cauta in disperare locuri de parcare, intr-un spatiu dedicat evenimentelor urbane de toate felurile si, inca o data, asa cum ne-am obisnuit dupa fiecare editie de Street Delivery, ni s-a intarit dorinta de a avea asemenea locuri de manifestare artistica si "locuire alternativa in spatiul public" nu doar pentru trei zile pe an, ci pentru intregul pachet de trei sute saizeci si cinci de zile. Cum ar fi?

Mai multe poze pe 100eyes

1 comentariu

Street Delivery 2010 @ Arthur Verona
sibel
#1 -

Comentariu nou
Sibel from piese auto A fost un eveniment foarte interesant. Insa mai interesant mi s-a parut ce au reusit sa faca acesti organizatori. Asta conteaza mai mult ca orice. Sa creezi niste conditii in care lumea sa se simta bine.

Pentru a posta trebuie sa fii logat.

Evenimente promovate pe Metropotam

Locuri promovate pe Metropotam

d'ale zilei...

Ai spirit civic?
|Rezultate|Alte sondaje

Descopera