Spectacol de teatru acrobatic: Omul pescarus

Share on FacebookShare on TwitterShare on Google+
Acum o saptamana va anuntam un spectacol de o factura noua, teatrul acrobatic Omul pescarus, avandu-i in rol principal pe sportivii din trupa Xtreme. Am avut placerea sa-l vedem aseara in avanpremiera si va invitam sa il vedeti astazi, in premiera, in sala Epika a cinematografului Grand Cinema Digiplex din Baneasa Shopping City.

Spectacolul, in regia lui Chris Simion, este o parabola a vietii si mortii prin imaginea zborului, fiind o adaptare a nuvelei Pescarusul Jonathan Livingston de Richard Bach, condimentat pe alocuri cu Micul Print al lui Exupery. Ce imagine mai potrivita pentru o alegorie a zborului decat o trupa de acrobati care danseaza la inaltime, aspirand la imponderabilitatea, gratia si viteza unui pescarus, cu atat mai mult unul macinat de dileme existentiale?

Omul pescarus Omul pescarus
Omul pescarus Omul pescarus

Spectacolul se desfasoara pe trei planuri, intercalate si suprapuse. Ai actorii-acrobati, responsabili pentru jocul de scena. Ai actorii-voci, care se ocupa de spunerea povestii, in fundal. In ultimul rand ai partea video, care face experienta pasareasca si mai autentica, prezentand imagini din existenta unor pescarusi, de la hranitul cu resturi azvarlite dintr-o galeata de pe un vas, pana la topaitul pe o plaja poluata, plina de gunoaie. Si, bineinteles, zborul imaculat in inaltimi.

Rezultatul este un spectacol de aproximativ o ora, in care actorii prind aripi, pornind de la o reprezentatie la sol, relativ expresiva dar cam lipsita de coeziunea elementelor, care a demonstrat mai mult capacitatile sportive ale acrobatilor si mai putin talentul lor coregrafic, urcand apoi in "ceruri", facand ceea ce stiu ei sa faca mai bine, adica sa zboare la inaltime.

Omul pescarus Omul pescarus
Omul pescarus Omul pescarus

Sustinuti de cabluri, cercuri si falduri de panza alba, cei cinci acrobati pareau sa fie mai degraba pescarusi decat dansatori, pentru ca s-au simtit mai bine si au fost mai naturali la inaltime decat pe sol, dand mai multa expresie artistica zborului decat au reusit sa dea ne-zborului, pe sol.

Desi noi am avea de comentat putin si asupra alegerii coloanei sonore, si ea o parte importanta a spectacolului, care ne-a gratulat, printre altele, cu Human Fly (Nouvelle Vague), apoi cu Angel (Massive Attack), Clint Mansell sau Blondie, o sa ne rezumam comentariile la ceea ce am spus si mai devreme, anume ca desi impresia globala pe care ti-o lasa spectacolul este placuta si pozitiva, elementele sale nu sunt unitare, ca niste capitole de poveste nelegate unele de celelalte. Si am mai avea si o apreciere asupra tempo-ului spectacolului (de la ) - se desfasoara de la cap la coada cam in acelasi ritm, destul de lent, care atenueaza din pacate drama si apoi victoria pescarusului Jonathan.

Cu toata critica, va recomandam spectacolul, e neobisnuit si speram ca la vara sa vedem trupa Xtreme cat mai des pe strazile si peretii orasului, cu tot soiul de proiecte acrobatice spectaculoase.

 

Omul pescarus
sau Drumul Spre Frumos

Regia artistic─â si scenariu: Chris Simion, dupa nuvela Pescarusul Jonathan Livingston, de Richard Bach
Coregrafia: Doru Mois
Trupa Xtreme: Doru Mois, Casian Badescu, Alina Gheorghe, Madalina Croitoru, Alina Ulmeanu
Voci actori: Marius Manole, Vitalie Bichir, Carla-Maria Teaha, Gabriela Iacob, Dragos Olaru si Cristi Iacob

Piesa Omul pescarus se joaca la Grand Cinema Digiplex (Baneasa Shopping City) in fiecare marti, timp de 10 saptamani, incepand de azi. Biletele sunt puse in vanzare la casele de bilete ale cinematografului, pe www.vreaubilet.ro, www.bilete.ro si www.grandcinemadigiplex.ro. Pretul unui bilet este de 60 lei.

Mai multe fotografii mai jos:


Nici un comentariu inca

Pentru a posta trebuie sa fii logat.

Evenimente promovate pe Metropotam

Locuri promovate pe Metropotam

d'ale zilei...

Ai spirit civic?
|Rezultate|Alte sondaje

Descopera