Spatiul verde, ultima frontiera

Share on FacebookShare on TwitterShare on Google+
Din paginile Jurnalului National aflam ca desi se prind mai greu, autoritatile par sa se prinda in sfarsit. Cuvantul de ordine este "par", deoarece ramane de vazut daca isi vor consolida declaratiile din presa. Unele reglementari legislative din ultima vreme, cum ar fi infama modificare adusa Ordonantei 195/2005, care permite proprietarilor de terenuri verzi sa le modifice destinatia, au dus la restrangerea considerabila a suprafetei spatiilor verzi.
 
Astfel, daca in 1989, in Capitala, erau 34,7 milioane mp de spatii verzi, in 1995, suprafata scazuse la 22,8 milioane mp, in 2001, la 17,8 milioane mp, iar in prezent, sub 16 milioane mp.
 
In aceste conditii, Veronica Halipa, director in cadrul Primariei Capitalei a declarat pentru Jurnal ca Primaria cauta terenuri pentru a amenaja parcuri.
 
"Vom merge pe teren pentru a identifica spatii care sa nu intre sub incidenta Legilor 18 si 10, adica sa nu fie revendicate. Scopul este de a planta copaci peste tot unde se poate".
 
Aplaudam aceasta initiativa inflacarata dar totusi, consideram ca ar trebui sa existe si un efort de organizare. Daca se functioneaza pe principiul "pe unde om apuca" este posibil sa ajungem sa vedem copaci crescuti in balcoane, pe acoperisuri de blocuri si nu in ultimul rand... pe stadionul Ghencea. :)
 
Spre final, meditam la promisiunea lui Adrian Videanu de a investi 400 de miliarde de lei in refacerea spatiilor verzi si la versurile lui Joyce Kilmer:
 
I think that I shall never see,
A poem as lovely as a tree.
 Nici un comentariu inca

Pentru a posta trebuie sa fii logat.

Evenimente promovate pe Metropotam

Locuri promovate pe Metropotam

d'ale zilei...

Ai spirit civic?
|Rezultate|Alte sondaje

Descopera