Sos amar cu dragoste si sex

Share on FacebookShare on TwitterShare on Google+
Inainte de ziua nuntii, te duci acasa si o gasesti pe viitoarea ta sotie "muci de beata" si avand chef de discutii "grele" gen: tu esti prea bun pentru mine, tu esti frumos si perfect, eu nu, mai stii cand ne-am vazut prima oara? da, chiar te iubesc. Ti se pare amuzant. Discutia se schimba insa.

Rengin (viitoarea sotie, jucata de Antoaneta Cojocaru) ii spune lui Herman (logodnicul, interpretat de Marius Manole) ca il inseala. De ce si cu cine? Cum, pentru ca il iubeste...? Cu un biker cu care face sex salbatic, pentru ca are nevoie de un antidot, de un echilibru la viata ei mult prea fericita si linistita cu Herman cel perfect. Herman protesteaza timid, incercand sa o convinga pe Rengin sa... ii dea papucii indivdului. Lucrul asta e imposibil, spune ea, pentru ca Red, amantul, e violent si i-ar agata pe amandoi de Harley-ul lui. In plus, ramasese sa vina sa "i-o mai traga o data" in noaptea dinaintea nuntii. Adica fix in noaptea aia.

Nu va mai povestesc restul piesei Bitter Sauce, de Eric Bogosian (care a mai scris, printre altele, Natural Born Fuckers jucat la Teatrul Act si Sex, Drugs and Rock'n Roll jucat la Green Hours ), pe care am vazut-o aseara la Green Hours, in regia lui Carmen Vidu. Asta pentru ca merita sa mergeti intr-o seara sa o vedeti (consumatie obligatorie de 180.000).

De fapt, Bitter Sauce este undeva intre piesa de teatru si performance, fiind o combinatie intre text, muzica (mixaj - DJ Yann LeBlay), visuals si miscare. Coregrafia este semnata Ramona Barbulescu si Paul Dunca.

Care e legatura cu sonetul 118 de Shakespeare, se poate intreba cineva care vede o piesa contemporana, cu bikeri, alcool sau discutii despre sex. Legatura exista prin tema abordata, a infidelitatii si a dublului. Dublul este sugerat prin faptul ca in spatele personajelor "concrete" care vorbesc se afla alte personaje, tacute si parca dintr-o alta lume, care nu relationeaza cu ele.

Subiectul aparent simplu devine complex prin realizare si prin nuantarea lucrurilor care nu se spun mereu direct. Este un spectacol multimedia de emotie si stare, care se construieste atat prin replicile schimbate de personaje, cat si prin succesiunea rapida de imagini proiectate in spatele scenei, muzica ce de multe ori se combina cu vocea sau miscarea poate de neinteles a dublurilor.

Carmen Vidu spunea, citata de Cristina Rusiecki pe Liternet, ca "In timpul discutiei dintre doi oameni se creeaza o anume energie, emotie, stare, pe care cel care vorbe┼čte o preia si care se continua in el chiar si dupa conversatie. O relatie intre doi oameni presupune si ganduri pe care tu ti le inhibi si sinceritati pe care ti le refuzi, emotii pe care ti le reprimi datorita logicii. Pe acestea le-am pus la acelasi nivel cu cuvintele, cu discursul logic."
Nici un comentariu inca

Pentru a posta trebuie sa fii logat.

Evenimente promovate pe Metropotam

Locuri promovate pe Metropotam

d'ale zilei...

Ai spirit civic?
|Rezultate|Alte sondaje

Descopera