Sofa Surfers. In film si in Eclipse

Share on FacebookShare on TwitterShare on Google+
Seara a inceput cu filmul. La Dakino, Life in Loops se anunta unul dintre capetele de afis. Ce auzisem despre el inainte era ca e primul remix facut vreodata dupa un film (Megacities, regia Michael Glawogger) si ca e o experienta audio-video interesanta. Premizele erau deci bune. Iar filmul nu le-a contrazis, din contra.

Life in Loops este un poem audiovizual despre viata urbana. Marile orase, aglomerari eclectice de oameni si situatii, in care neobisnuitul coexista perfect cu rutina exasperanta, au o poezie a lor pe care doar trebuie sa o poti vedea. Chiar daca nu e mereu frumoasa. Iar asta face Life in Loops. Filtreaza realitatea, ii surprinde marginaliile, pune accentul pe ceea ce nu vedem de obicei in filmuletele turistice, de prezentare a oraselor.

Ne plimbam prin Tokyo, New York, Bombay, Moscova si Mexico City si descoperim cultura oraselor (a se citi cultura in sens larg) dincolo de stereotipii. De exemplu, aflam despre manga din perspectiva unui om care prefera virtualul realului, vedem lupte de cocosi dupa care vedem oameni transand mecanic carne si omorand pasari, aflam povestea unui negru care vinde medicamente pisate pe post de droguri, viata unei femei care de opt ani face acelasi lucru zi de zi intr-o fabrica pentru a oferi copiilor ceva mai mult sau a altei femei care face show-uri erotice noaptea cu acelasi scop.

Dincolo de povestile concrete, ramane feeling-ul oraselor. Camera fuge, mai repede, mai incet, se opreste asupra unor detalii, se intoarce, se joaca, schimba unghiurile, culorile. Imaginile se combina cu muzica, vedem un lung clip iar efectul e extraordinar. Surprinde atat repetitivul, oamenii care fac acelasi lucru, cat si violenta sau tristetea. Trecem rapid prin statii de metrou, peisaje industriale, suburbii, locuinte, periferii, cluburi de noapte sau manifestari pe strada.

Regizorul filmului, Timo Novotny (prezent aseara la Dakino) este VJ-ul din Sofa Surfers, iar filmul, un remix, ar putea fi cu succes proiectat intr-un concert. Imaginile se succed in ritmul muzicii, fara un fir narativ concret sau previzibil, fara "poveste" ci cu mai multe povesti, fragmentate.

Dupa film, a urmat concertul din Eclipse. Unde, in ciuda tuturor controverselor si a vitezei cu care a fost (bine) organizat, sala era plina, chiar si cu "VIP"-uri (Andrei Gheorghe care dansa la un balcon, Vlad Craioveanu, Romica Tociu - la ultimul explicatia era ca e de fapt proprietarul clubului :) ).

sofa surfers

Cei de la Sofa Surfers au mixat pana dimineata si au reusit sa faca clubul sa vibreze la maxim si cele cateva sute de oameni sa danseze si sa sara in sus.

sofa surfers

Vizualurile, cateva chiar imagini din film, se miscau intre abstract (de fapt cuvantul cred ca e suprarealist) si realitatea urbana.

sofa surfers

In concluzie, daca gasiti filmul nici sa nu va treaca prin cap sa nu-l vedeti si daca gasiti mp3-uri cu Sofa Surfers, dati play.

Poze si in galerieNici un comentariu inca

Pentru a posta trebuie sa fii logat.

Evenimente promovate pe Metropotam

Locuri promovate pe Metropotam

d'ale zilei...

Ai spirit civic?
|Rezultate|Alte sondaje

Descopera