Snakes on a plane - Estetica ssstupidului

Share on FacebookShare on TwitterShare on Google+

Spoiler

Snakes on a plane (care aterizeaza pe ecranele noastre incepand cu 6 octombrie) este dovada perfecta ca doar pentru ca ceva e popular pe Internet, nu inseamna ca va fi popular si in "lumea reala". 

Inainte sa intrebati, da... e vorba despre serpi, intr-un avion. Suna stupid? Pai, uneori o idee cu cat e mai stupida, cu atat va avea mai mult succes. Uneori. Acesta nu este cazul. SOAP aspira la titlul de "film asa de prost incat este bun".

Filmele atat de proaste incat sunt bune reprezinta un gen vag si greu de definit. Putine pelicule merita sa ramana astfel amintite. Exemplul clasic este Plan 9 from outer space, al lui Ed Wood. Pe Internet, imediat cum s-a pomenit titlul si numele Samuel L Jackson, lumea se astepta la un clasic. La un film care nu se ia in serios si demoleaza cliseele. Lucrul acesta nu s-a intamplat dupa parerea mea. SOAP nu este un film asa de prost incat este bun. Este un film atat de mediocru incat este... si mai mediocru.

Samuel L. Jackson este un politist pe nume Neville Flynn, care trebuie sa escorteze un martor cheie, Sean Ceva, din Hawaii pana in Los Angeles unde sa depuna marturie impotriva lui big baddie Eddie Kim, care de fiecare data cand apucam sa-l vedem are o privire de maniac. Si nu zic asta pentru ca este chinez. Acest film este cat se poate de open minded, avand in vedere ca avem o blonda zbudarlnica "all american" in poveste care mai intai se combina cu un neg... cetatean african-american, si apoi cu un cetatean asiatic american.

Dupa o serie de scene in care ajungem sa cunoastem cateva din victimele cu care Sean si Neville isi vor imparti avionul... adormim. De fapt nu adormim, dar daca adormiti nu cred ca o sa va acuze nimeni. Primele 10 minute ale filmului sunt foarte plictistioare... pana apar serpii. Let'ssssss party.

Urmeaza momente energice, brutale si amuzante, cele trei calitati ale entertainmentului. Intr-adevar, am inceput sa simt ca ma uit la un film care merita titlul absurd Snakes on a Plane. Dupa care urmeaza o perioada de bocete, explicatii, un specialist in serpi care nu aduce deloc cu Steve Irwin (RIP) prin urmare nu ne intereseaza. Si din nou actiune, oameni mor, oameni scapa, serpii ne mananca pe toti... si apoi blablabla. Aoleu, nu intra acolo! Blablabla.

Acest film reprezinta o inlantuire de momente geniale, cu oceane de mediocritate, dialoguri intre personaje de care nu ne prea pasa, si hai sa fim seriosi, in cate feluri te poate ucide un sarpe? Sare, musca. Repeat as needed.

In aceste conditii, filmul trebuia sa aiba o atitudine puternica, o personalitate. Trebuia sa insemne ceva. Ceva-mi spune ca nici producatorii filmului nu stiau sigur ce vor sa faca cu el. "Se cheama Snakes on a Plane si il are pe Samuel L. Jackson. Este clar ca o sa aiba succes, nici nu trebuie sa ne straduim!" Gresit.

Personajul lui Samuel L. Jackson este cat se poate de unidimensional. Cred ca mi-a placut mai mult de el in Deep Blue Sea, care este leit Snakes on a Plane, numai cu serpi in loc de rechini. Restul distributiei nici nu merita mentionata, sunt atat de stersi. Cu exceptia lui Bruce James in rolul unei stewardese masculine. Unul dintre personajele de vaza ale filmului, care te salveaza din acele prime 10 minute plictisitoare pentru ca atunci are momentele cele mai bune.

Cel mai rau imi pare pentru ca exista scene care surprind exact atitudinea "tongue in cheek" de care avea nevoie filmul asta. Deci pe undeva, existau idei bune... exista potentialul sa ne alegem cu un clasic. Sa facem ceva bun din ceva stupid. Asa, ne-am ales cu un film de 105 minute care contine poate 10 minute de calitate. Merita oare?

Va sfatuiesc sa mergeti cu amicii la acest film in weekend. Exista destula violenta si destul umor pentru a merita sa dati banii de bilet. Intotdeauna merita sa-l vezi pe Samuel L Jackson pe un ecran inalt de trei metri. David R. Ellis, regizorul peliculei reptilice, a mai realizat Cellular si Final Destination 2, doua filme care au destui fani si poate va numarati printre ei si vreti sa vedeti ce-i mai coace mintea realizatorului lor. Si totusi...este vorba de motherf*ckin snakes on a motherf*ckin plane. Sa nu-mi spuneti ca nu sunteti curiosi. :)

PS: Uitati-va la Shaun of the Dead pentru o comedie horror adevarata.
2 comentarii

Snakes on a plane - Estetica ssstupidului
Pat Bateman
#1 -

Comentariu nou

Ya ain't got exercise in the true sense of bad taste, girl:P
There is a whole world out there :)

Snakes on a plane - Estetica ssstupidului
Diana
#2 -

You get no argument from me.

Cine sunt eu sa contrazic un criminal in serie. ;)

Pentru a posta trebuie sa fii logat.

Evenimente promovate pe Metropotam

Locuri promovate pe Metropotam

d'ale zilei...

Ai spirit civic?
|Rezultate|Alte sondaje

Descopera