Site-uri de caricaturisti - de la Miorita lui Barbu la Smoking Cool Cat

Share on FacebookShare on TwitterShare on Google+
Mardale, Terente Serban, Ion Barbu... Caricaturile lor te-au facut sa razi inca de cand le luai ziarul de sub nasul alor tai. Sau il rasfoiai in baie. Mai tarziu i-ai regasit in editiile electronice si ai vrut sa vezi mai multe, cat mai multe desene de-ale lor.

Dar ce te faci cand ziarele online nu au arhiva pentru asa ceva, cautarile pe pagina lor nu te ajuta, iar un search cu "Dion" si "caricaturi" pe Google images iti da doua creatii ale graficianului de la Cotidianul si trei poze cu Celine? Ca sa te scutesc de cautarii inutile, iti prezint graficienii de presa care au propriul lor site sau macar un blog separat in cadrul ziarului.

barbu jpg
Sursa

Probabil primul caricaturist de ziar care si-a deschis site este Ion Barbu, care a lucrat in trecut la Romania Libera, azi la Academia Catavencu si Ziua, printre altele. Pe site-ul lui gasesti desene din seria "Spatiul Mioritic", iar daca iti e dor de tranzitia din anii 90 sau chiar de Raposatu, arunca un ochi aici. Cu acordul parintilor poti vedea si seria "Dura sex, sed sex". Gasesti si tricouri si carti postale, pacat ca nu vezi caricaturi din epoca basesciana.

  tuca by petry
Sursa

Coleg cu Barbu la Catavencu este Bogdan Petry. Sigur ii stii stilul sau poate ai vazut la metrou reclama la topul "Cei mai sexy jurnalisti" (cea mai tare: parasuta cu bretele a lui Tuca). Pe langa ce a aparut in presa, graficianul pune pe blog si avanpremiere, basca arta originala.

De exemplu, crochiuri cu procesul lui Becali sau o recreere 3D a lui Vlad Tepes. Iar daca vrei sa iti indulcesti un pic atmosfera de la munca, il poti ruga sa iti faca o caricatura de grup, cu colegii. Numai sa plateasca sefu'.

ipod caine jup
Sursa

Cei care vaneaza tot ce apare nou in relativ saraca productie autohtona de comics/bd sigur au auzit de Jup si al sau Super Costel, Omul Motan. Site-ul acestui Batman autohton il gasesti aici, cu noutati. Si cum Jup deseneaza pentru Suplimentul de Cultura, respectiv Ziarul de Iasi, acesta din urma i-a rezervat un blog.

Ok, poate nu dai banii pe ziarele "serioase" si nici la serviciu acasa nu ai timp sa intri pe publicatii online, altele decat Metropotam. Dar un Compact mai lecturai, in metrou sau autobuz, si acolo ai dat peste caricaturi si benzile desenate de Octav Ungureanu, aka Smoking Cool Cat. Adresa blogului lui aparea de obicei pe marginea comic strip-ului, dar, daca nu o mai stii, iat-o aici.

Cred ca din toate site-urile prezentate, cel al lui Octav are cel mai putin nevoie de prezentare. Totusi, just in case, tin sa amintesc doar concursurile si desenele sale indecent de haioase.

Mardale si Terente Serban, de care am amintit la inceput, nu au (inca?) site-uri. In asteptarea unui blog care sa se numeasca "pe drept" parerea lui Terente, cateva caricaturi gasesti pe EVZ. Macar Mardale are o arhiva, cu multe caricaturi si usor de accesat, pe site-ul catavencilor.3 comentarii

Site-uri de caricaturisti - de la Miorita lui Barbu la Smoking Cool Cat
pamelaionescu
#1 -

revista de caricatura on line DUMDUM

cauta aici si gasesti de toate:
http://caricaturi-dum-dum.blogspot.com/

Site-uri de caricaturisti - de la Miorita lui Barbu la Smoking Cool Cat
isha mica
#2 -

Nu numai caricaturi...

Toni (Terente Serban)ar face niste ilustratii minunate pentru cartile dedicate copiilor, cand vor incepe editurile sa publice literatura pentru copii (printesele si masinutele de la Disney sunt ''greu'' de citit) Tot mai multa lume cauta prin anticariatele virtuale cartile copilariei noastre, a celor de 40, 45 de ani, pentru copii nostrii. Intre grafitti obraznice de pe pereti sordizi si caricaturi cinice din reviste inutil caustice, ilustratiile pentru copii ar fi o doza de seninatate luminoasa.

Site-uri de caricaturisti - de la Miorita lui Barbu la Smoking Cool Cat
caricaturistu
#3 -

Comentariu nou
da' de www.vidu.ro ce ziceti?

Pentru a posta trebuie sa fii logat.

Evenimente promovate pe Metropotam

Locuri promovate pe Metropotam

d'ale zilei...

Ai spirit civic?
|Rezultate|Alte sondaje

Descopera