Shrek al treilea - The neverending story

Share on FacebookShare on TwitterShare on Google+
Spoiler Alert!

Shrek a imbatranit. Asta nu inseamna ca va disparea prea curand, deaorece masina de marketing din spatele sau este inca in perfecta functiune. Cred ca vom merge cu nepoteii nostri de mana si la Shrek 9. Pana atunci insa am constatat ca nu mai merg aceleasi glume, de la aceleasi personaje. Inovatia a lasat loc formulei.

Shrek al treilea
este un film ok, optimist, amuzant daca te straduiesti si chiar are succes intr-o maniera care aduce aminte de Puss-in Boots cum se zgaieste la tine cu ochii mari. Cam asa m-am simtit in timp ce ma uitam la Shrek 3. Ca producatorii, regizorii si scenaristii se uita la mine cu ochii mari si se roaga de mine sa rad.

In acest al treilea film, Shrek se vede nevoit sa preia conducerea taramului Far Far Away dupa ce tatal Fionei trece in nefiinta. Bu-hu-hu. Pacat ca nu am avut timp sa-l cunoastem mai bine. Shrek nu este incantat de ideea de a deveni rege, asa ca pleaca in cautarea lui Arthur, verisorul Fionei, ultimul mostenitor al tronului.

Inainte sa plece, Fiona ii striga de la indepartare ca va deveni tatic. De parca Shrek nu era deja destul de panicat. Pentru a asigura un sfarsit dramatic si prin urmare, si mai fericit, Prince Charming se intoarce si el si pune stapanire pe regat, in timpul lipsei lui Shrek.

Indraznesc sa intreb ce cauta Arthur si Merlin in acest film, din moment ce nu cred ca sunt personaje de basm ci mai degraba personaje de legenda. Basmele si legendele nu sunt tocmai acelasi lucru. Legenda lui Arthur oricum nu va fi niciodata tratata mai amuzant decat a fost in Monty Python and the Holy Grail.

Apropo de Monty Python... in Shrek the Third avem dintr-o data doi dintre membrii faimoasei trupe de comedie. Pe John Cleese si pe Eric Idle in rolul lui Merlin. Daca producatorii ar fi folosit din plin talentele celor doi, poate ca am fi avut un film mai amuzant. Monty Python never really gets old. In schimb a trebuit sa aud vocea de whiny brat a lui Justin Timberlake.

Se intampla destule, dar problema cu Shrek este ca in momentul de fata stim cat se poate de bine aceste personaje care in esenta sunt personaje de desene animate. Nu au vreo complexitate anume care poate fi sondata again and again.

Cel mai mult ajungi sa simti uzura in timpul zonei de mijloc a povestii. Pur si simplu nu mi se parea nimic asa de amuzant. Been there, done that. Copiilor carora le place sa vada acelasi film din nou si din nou le va placea, dar oamenilor putini mai mari, care, Doamne fereste!, indraznim sa cerem originalitate de la o poveste... s-ar putea sa fim dezamagiti.

Nu poti sa ne arunci in fata one-liners si referinte la popculture si sa speri ca nu vom remarca lipsa unei povesti inteligente. Primul Shrek ramane unul dintre filmele mele preferate din genul comedic fantasy... dar de la el si pana la o poveste obosita ca cea din Shrek 3 este cale lunga.

PS: Nu am apucat sa vad varianta dublata si nici nu ma prea trage cheful dupa ce am fost dezamagita de varianta originala, dar cine stie, poate ca macar mai chicotesc cu un Donkey care vorbeste romana. :)Nici un comentariu inca

Pentru a posta trebuie sa fii logat.

Evenimente promovate pe Metropotam

Locuri promovate pe Metropotam

d'ale zilei...

Ai spirit civic?
|Rezultate|Alte sondaje

Descopera