Sfarsitul lumii si noul Big Bang

Share on FacebookShare on TwitterShare on Google+
Ne plac catastrofele. Ne place sa fim sub amenintare. Ne place sa comentam la colt de strada iminenta sfarsitului lumii. Acum aproape un an ma intrebam cum ar acoperi media din Romania sfarsitul lumii intr-un articol despre apocalipse. Acel moment a venit. :)

Realitatea ne anunta ca "au mai ramas cinci zile". Eu zic sa punem un ceas cu numaratoare inversa la Universitate, printre palmieri. Romania Libera preia aproape cuvant cu cuvant articolul Realitatii, doar ca pune un titlu dubitativ. Ar putea. La ei nu e cronometru. Final countdown gasim insa la Ziua, un sfarsit dubitativ, de fapt: Sfarsitul lumii ar putea veni peste 9 zile!

Mediafax-ul macar prezinta relativ obiectiv inceperea experimentului si pozitiile cercetatorilor. Financiarul se intreaba cat e de sigur. Compact spune ca ar putea duce la sfarsitul lumii (si ce, fast-food-ul n-ar putea? ). Gandul isi incepe articolul cu acceleratorul care ar putea provoca sfarsitul vietii pe Terra. Imi pare rau ca n-am urmarit OTV-ul in ultimul timp, desi cred ca are probleme mai importante.

Ins chimb, ProTV-ul titreaza zglobiu: "Omenirea isi poate gasi sfarsitul mai repede decat ne-am putea imagina!" Asta trebuie transmis live, impreuna cu un concert, ca poate face Adrian o Minune si ne scapa de belea.

In afara de cercetatori, nu cred ca pretinde cineva ca ar intelege ce se intampla acolo. Totusi, hai sa nu facem valuri cand nu e cazul. Am inteles, am vazut de o mie de ori stirea ca e posibil sa fie o gaura neagra care bu-hu-hu sa inghita Pamanatul, dar cred totusi ca experimentele astea se fac cu cap si nu aiurea. Uite si un filmulet simpatic de "popularizare a stiintei":Asa, putem gasi nod in papura oricarui experiment iar acesta e unul care va ajuta, cel putin teoretic, sa intelegem de unde vine ciudatenia asta numita Pamant, cu toti ciudatii de pe ea. Si, cand vine vorba de mediatizat asta, trebuie sa speriem cat mai tare pe toata lumea, nu?

Pana una-alta, avem sfarsitul lumii in direct pe net. Inaugurarea acceleratorului de particule va fi transmisa aici pe 10 septembrie. BUM! Tu cum iti vei petrece sfarsitul lumii?Nici un comentariu inca

Pentru a posta trebuie sa fii logat.

Evenimente promovate pe Metropotam

Locuri promovate pe Metropotam

d'ale zilei...

Ai spirit civic?
|Rezultate|Alte sondaje

Descopera