Serial: Two and a half men

Share on FacebookShare on TwitterShare on Google+
Men, men, men, menly men, men men men men men, menly men men men... Meeeen...

Jingle-ul de la inceputul fiecarui episod din Two and a half men este la fel de dezgustator de simplu si fermecator precum zambetul lui Charlie Sheen, protagonistul personajului principal din serial, pe care se intampla sa-l cheme tot Charlie. Sheen este atat de indolent incat nici nu vrea sa se oboseasca sa raspunda altui nume decat al sau. Pe de alta parte aceasta este formula standard pentru un sitcom.

Se ia un/o actor/actrita pseudo-faimos/faimoasa, se adauga o familie disfunctionala, se toarna si o echipa de comici ratati pe post de scenaristi apoi bagam la cuptor si lasam sa creasca audientele. In cazul acesta Two and a half men, farmecul unui singur actor, reflectat atat de interpretarea sa cat si a actorilor din rolurile secundare, reuseste sa salveze serialul.

Charlie este un tip cu bani, femei si good looks, dar fara constiinta. Are o slujba prea simpla si banoasa, o locuinta prea frumoasa si prea multe femei. DiIn punct de vedere karmic, ceva trebuia sa se duca naibii. Tocmai singuratatea si independenta la care personajul tine asa de mult. Asta deoarece in casa lui Charlie pica bomba nucleara in materie de relatii familiale. Vine fratele lui, Alan (interpretat de Jon Cryer, cu care Sheen a mai jucat in Hot Shots), sa stea la el... si-l mai aduce si pe fiul lui Jake.Alan este opusul lui Charlie, fiind complexat, nevrotic si frustrat. Pe de alta parte el este si ceva mai responsabil, dar nu as zice matur. Dupa cum spune si sloganul serialului ("Two adults. One kid. No grown-ups"), in acest serial nu exista oameni maturi. Daca Charlie este numai actiune, fara gandire... atunci Alan este numai gandire, fara actiune.

Astea sunt modelele in viata pentru micul Jake, fapt care poate duce pe orice tanar impresionabil la schizofrenie.Jake insa nu este ca alti copilasi sitcom-isti, pentru ca nu este cinic, rautacios sau aiurit. Este un baietel mai molcom, mai tacut dar la fel de amuzant ca "tatii" lui pentru ca desi le scoate rar, cand le scoate... Avem deci trei personaje foarte diferite ale caror calitati si defecte sunt cu atat mai pregnante si simpatice tocmai cand interactioneaza unii cu altii.

N-as vrea sa spun ca Two and a half men este un serial misogin. Poate in aceeasi masura in care Sex And The City era misogin fata de barbati. Totusi, personajele feminine din serial sunt trei la numar si una mai insane ca cealalta: mama narcisita a baietilor (Evelyn), menajera cinica (Berta) si urmaritoarea psihopata a lui Charlie (Rose). Un adevarat potpourri de psihoze.

In momentul de fata Two and a half men a ajuns la sezonul numarul cinci in state si este difuzat pe canalul CBS. Un al saselea sezon a fost deja comandat. Sitcomul a fost creat de Chuck Lorre si Lee Aronshon, care impreuna mai lucreaza in prezent la The Big Bang Theory.

Two and a half men este sitcomul simpatic care l-a inlocuit pe Everybody Loves Raymond, din toate punctele de vedere pentru ca printre altele, i-a luat si ora de difuzare. Incepand cu anul 2004, nu a fost editie a premiilor Emmy in care sa nu existe vreo nominalizare pentru serial, iar in 2005 si 2006 Charlie Sheen a fost nominalizat la Globul de Aur pentru cel mai bun actor intr-un serial de comedie.

Pentru ca este foarte amuzant omul, ne asteptam in cele din urma sa primeasca vreo doua-trei premii... si jumatate.

Nici un comentariu inca

Pentru a posta trebuie sa fii logat.

Evenimente promovate pe Metropotam

Locuri promovate pe Metropotam

d'ale zilei...

Ai spirit civic?
|Rezultate|Alte sondaje

Descopera