Scoli de echitatie

Share on FacebookShare on TwitterShare on Google+

Pentru cei care cauta tot felul de activitati care sa-i rupa de monotonie si nu se tem de cabaline, le recomandam cateva cursuri de echitatie. Cu adaugirea ca, oricat de mult ar iubi oamenii caii si oricat de pasionati ar fi de acest sport, echitatia este o ocupatie costisitoare. Daca mai pui la socoteala si faptul ca sunt putine locuri unde o poti practica, atunci chiar poti spune ca este un sport elitist.

Clubul de Echitatie Bucuresti este in Padurea Baneasa, pe Str. Jandarmeriei 2-4 (vizavi de Institutul Meteorologic Bucuresti si Zona Comerciala Baneasa). Este unul dintre cele mai cunoscute centre, recomandat de foarte multi practicanti ai acestui sport. Un pic de cercetare pe Internet si putem afla si numele celor mai apreciate cabaline, Gabi si Danuta.

Tot relativ in zona mai sunt Asociatia Sportiva Clubul Sportiv Hipocan (Corbeanca, DJ101, nr. 68, Ilfov 9898) si Arkadia Horse, Sat Ciofliceni (la 2 km de DN 1, Bucuresti – Ploiesti, pe soseaua 101 B in directia Snagov Sat). Pretul pentru o ora de curs este in jur de 60 de lei, dar de cele mai multe ori se fac abonamente cu cate 8-10 sedinte de curs cu un dresor/antrenor.

Alte centre din oras unde puteti face cursuri sunt: Clubul Sportiv Academia Ecvestra Mogosoaia (Comuna Mogosoaia, Jud. Ilfov ,Tel. 0723.571.522; 211.52.74; Fax 210.47.09), Tracus Transilvania (Sos. Bucuresti-Ploiesti, la Otopeni intre Metro si Prisma, 0724 - 695 012), Clubul Ecvalahis (Aleea Privighetorilor nr. 35), Horseback Riding (Comuna Nana, judetul Calarasi, 0723 364 213).

Daca vreti sa faceti cursurile ar trebui sa stiti si in cam ce consta echipamentul specific: cizme, toca (casca de protectie), pantaloni speciali cu intarituri si mulati pe corp si pentru cei care vor sa ajunga la concursuri mai punem la socoteala si un sacou rosu, camasa alba, manusi de protectie, cravasa si pinteni. Magazinele de profil sunt rare si preturile pe masura, de cele mai multe ori cei interesati isi fac comenzi afara.

Daca vreti sa va luati propriul cal si va ingrijorati ca nu aveti unde sa-l tineti, sa stiti ca de cele mai multe ori cluburile primesc in chirie cai, contra unor sume ce se invart pe la 200-250 de euro pe luna. Exista diferente de tarif intre taxele percepute pentru o ora de calarie si cele percepute pentru o ora de curs. De regula, o ora de calarit costa 20-40 de lei, in timp ce una de antrenament este aproape de doua ori mai scumpa.

In tara mai sunt centre de echitatie la Sebes- English Riding School, in Neamt - Clubul Sportiv Ecvestru, aproape de Rasnov la Pensiunea Panicel, Timisoara - Scoala ecvestra Laurentiu Covaci.

Citeste si Idee de vacanta: 7 Cai, locul minunat unde faci drumetii pe munte in saua cailor
4 comentarii

Scoli de echitatie
Dragos Panaitescu
#1 -

inca o scoala de echitatie care merita mentionata si vizitata

M-am intors vineri 22 mai 2009 dintr-o vacanta de o saptamina petrecuta la Danes, la 6 km de Sighisoara. Facilitatile centrului ecvestru creat pe Domeniul Dracul (www.dracul.ro) merita toata atentia si banii cheltuiti, preturile fiind foarte corecte atit in privinta echitatiei cit si a pensiunii si restaurantului. Serviciile angajatilor, de asemenea, neobisnuite pentru facilitatile turistice din Romania. Pe linga cai (aprox 10, printre care din rasa Frizian, Pur Singe Arab, cai de sport din Ungaria), am gasit acolo si 6 ponei, care fac deliciul grupurilor de copii organizate. Preferabil sa va cazati la Centru ecvestru.

Scoli de echitatie
madalina
#2 -

Cursuri echitatie

Pt. cursuri de echitatie/ calarie in Bucuresti, la Steaua :
0744.694.847

Scoli de echitatie
mircea adriana
#3 -

" Danes" - o locatie ce nu trebuie ratata!

Anul trecut am fost la Danes si sincer abia astept sa ma intorc acolo( atat pentru locatie cat si pentru cursurile de echitatie!) .Clubul de echitatie este foarte bine dotat si gasiti acolo 2 instructori foarte bine pregatiti din punct de vedere profesional ! Locatia este minunata si o recomand cu caldura tuturor !

Scoli de echitatie
cris din bucuresti
#4 -

Comentariu nou

eu speram sa vad la comentarii ceva pareri despre centrele de calarie din Bucuresti NU SA VAD RECLAMA MASCATA LA NU STIU CE CENTRU DIN SIGHISOARA

Pentru a posta trebuie sa fii logat.

Evenimente promovate pe Metropotam

Locuri promovate pe Metropotam

d'ale zilei...

Ai spirit civic?
|Rezultate|Alte sondaje

Descopera