Scoli de dresaj pentru caini

Share on FacebookShare on TwitterShare on Google+
Fiind luna animalelor la metropotam si fiind exasperati de potaia noastra muscacioasa din redactie, ne-am decis ca cei 7 ani de-acasa i-au expirat si ca e cazul sa-l dam pe Anton la scoala. De dresaj.

anton

Ce animale se dreseaza?
Prin insistente, cu motivatii (dese si gustoase) si rasplata adecvata probabil se poate dresa orice animal cu un IQ acceptabil (desi notiunea de IQ nu e tocmai potrivita in cazul animalelor, care nu pot fi testate pe modelul clasic.) Se pot dresa soricei, pisici (mai greu, nu imposibil), gaini, porumbei, elefanti, pestisori de acvariu, lei, foci, papagali, delfini si probabil chiar si purici.

Cele mai inteligente animale sunt primatele (de exemplu gorila Koko are un IQ - la ele e mai usor de masurat - de 90, apropiat de cel mediu uman).

Nici cateii nu stau rau, dar se pare ca inteligenta canina e in functie de rasa. Am studiat putin tabelul de aici, intocmit pe teste care au masurat inteligenta nativa (caracteristica fiecarui catel), adaptabilitatea si obedienta (mai ales asta e in functie de rasa) si ne-am bucurat sa il gasim pe Anton, labradorul nostru, in top 10. Exista speranta. Pentru noi, adica.

anton

Dar... ce ii invata?

Disciplina, paza si protectie sunt cele mai frecvente cerinte. Se dreseaza catei si pentru expozitii si competitii canine (dresaj de ring) si mai sunt si cei specializati in luatul urmei, salvare, antidrog etc. (acestia se pot educa aici). Exista si programe pentru cainii utilitari (pentru persoane cu dizabilitati).

Ce ne intereseaza pe majoritatea posesorilor de catei este sa nu mai muste, naibii sa fie disciplinati si sa asculte comenzile. Din pacate o scoala de dresaj are comenzi standard (pas, fui, asteapta, la picior, s.a.m.d.), asa ca daca vrei sa iti inveti cainele sa iti aduca dimineata papucii si sa-ti faca si o cafea, te priveste cum reusesti.

anton
nu ii invata si zborul, dar liliacul nostru stie deja

De la ce varsta?

Dresajul trebuie inceput imediat ce catelul a fost adus acasa, ca sa isi formeze reflexele in teritoriu. In cazul puilor, teoretic predresajul incepe dupa vaccinari, la 3-4 luni.


Cat timp dureaza si cat costa?

Desi sunt multe, am selectat doar cateva oferte ale scolilor de dresaj:

- o echipa foarte mare la scoala Kris, dresajul.ro, care ofera si servicii de pensiune (49 lei/zi/catel), dog sitting si o gama larga de alte servicii, iar dresajul costa intre 500 si 750 lei;
- am gasit o echipa simpatica la caini-utilitari.ro, care are si programe de cautare si salvare;
- la scoala de dresaj Doggy costa 200 eur/luna si dureaza 2 luni (5 zile pe saptamana),
- la academia canina predresajul sau dresajul de companie costa tot 200 eur/luna (au si pensiune - 10 eur/zi).
- scoala As;
- dresaj.ro (300 eur/20 sedinte).

O lista cu multe alte scoli de dresaj gasiti aici si aici sau puteti cauta dresori cu atestat, cum este de exemplu Cristina, de aici.2 comentarii

Scoli de dresaj pentru caini
miki
#1 -

Comentariu nou

poza cu liliacul e cam scarry :)

Scoli de dresaj pentru caini
Andreea
#2 -

Pensiunea Kris

Buna ziua,

Am gasit articolul cautand pe net dupa pensiunea Kriss. Iata de ce scriu acest comentariu: probabil ca la dresaj sunt buni acesti "domni" de la KRIS insa la pensiune sunt ingrozitori. Ieri am fost sa imi recuperez animalul de la ei si mi-au spus ca a fugit. Eu vreau sa cred asta desi la scenariul care mi l-au prezentat, care este de filme de actiune , mintea ma duce la altceva mult mai rau. Poate se sesizeaza cineva ca cei de acolo sunt total neporfesionisti. Mi-au omorat febletea mea, e tot ce mai pot spune acum....

Pentru a posta trebuie sa fii logat.

Evenimente promovate pe Metropotam

Locuri promovate pe Metropotam

d'ale zilei...

Ai spirit civic?
|Rezultate|Alte sondaje

Descopera