Save as... rosiamontana.ro

Share on FacebookShare on TwitterShare on Google+

Articol scris de: Sebastian Lüba; foto: Vlad Paloiu

Fenomenul - caci nu cred ca ar trebui sa ne ferim de cuvinte mari, asemanatoare cu superlativele - "Rosia Montana" a surprins marea majoritate a romanilor al caror vot conteaza.

Am fost de partea neintelesilor, a celor ce cred in cliseele sperantei. Mi-am pus la bataie corzile vocale, incheieturile, gleznele obosite de prea mult stat pe scaun si am iesit din comoditate cu pretentii. Mi-am arcuit glasul si am aruncat vocale spre inaltul cerului, asa cum, pe vremuri, un anume Stefan obisnuia sa azvarle cu mintea locuri care urmau sa intre in istorii.

Intr-o era in care mi-e rusine ca trebuie sa raspund la intrebarea "De ce faci asta?", am ajuns sa arunc cu argumente in stanga si-n dreapta si chiar sa atrag batai pe umar din locuri nebanuite. Nu ma pot numi un partizan al miscarii impotriva sistemului, nici macar un practicant al revelatiilor atat de necesare unui trai decent.

Totusi, lovit in moalele capului de ignoranta si practici oculte, aleg drumul lung al despicarii firului epic in patru. Concluzia, in ceea ce priveste taramul fantastic al "Rosiei Montane" nu mi-a lasat nicio urma de intelegere si astfel m-am vazut alungat in strada de propriile sinapse.

Au venit americanii! Cu bani, asa cum ne asteptam! Stai, cifrele nu ne fac cinste decat pentru mediocritatea pe care o avem deja, intr-un scenariu nepasator pentru urmasi. Eu, unul, nu ma mai multumesc cu asta de ceva vreme. Vreau sa cresc alaturi de progres, sa particip la el alaturi de oamenii pretiosi din .ro. Imi doresc sa ajung la usa alor mei, cu un buchet mare de promisiuni, impodobit cu fractalul ferigii reformelor realizabile.

"Uniti salvam, uniti progresam!"
Nici un comentariu inca

Pentru a posta trebuie sa fii logat.

Evenimente promovate pe Metropotam

Locuri promovate pe Metropotam

d'ale zilei...

Ai spirit civic?
|Rezultate|Alte sondaje

Descopera