Saptamana pe bloguri culinare - toban jiang, guacamole, salsa si mujdei cu busuioc

Share on FacebookShare on TwitterShare on Google+
Ati mai mancat ceva bun zilele astea? Daca da, povestiti si grupului (cu link si poze); daca nu, gasiti inspiratie mai jos.

Pranz


Dupa ce ne-a povestit despre toban jiang, pasta din fasole fermentata specifica bucatariei chinezesti Sichuan, Radu Popovici ne invata si cum sa facem peste cu toban jiang.

rp

Barbat la cratita a pregatit crochete de cartofi cu branza, bune si calde, si reci.

bc

Daca tot ati dat iama prin cartofi, mai avem o sugestie, de la Gratiela: cartofi noi cu tarhon si smantana.

g

Laura Adamache ne face o pofta grozava de calmari cu lamaie si usturoi:

la

Bucatarul vesel ne povesteste cu veselie cum a facut tortellini al forno.

bv bv

Tot paste primim si de la un alt bucatar, maniac de data asta: paste cu carne.

bm

Nu vreti paste? Ce ziceti de somon cu cuscus si harissa? Reteta de la Alison's Trials.

at

Aveti timp si indemanare? Ce ziceti de niste paine facuta in casa cu drojdie din apa fermentata cu mere? Delicatesa, evident, de la Codru de paine.

cp cp

Cina


Painica raw / crackers / biscuiti uscati din seminte de in si legume, fara aparat de deshidratat, reteta si metoda de la Hrana Vie, cu diverse posibile variatiuni la capitolul faina sau tarate.

hv hv

Si daca v-au iesit biscuitii de mai sus, ii puteti rontai cu pasta guacamole, reteta de la Kiss The Cook. Daca or iesi ca cei pe care i-am mancat la Casa Raw.z, or sa-i bata pe nachos de departe.

ktc

Costachel ne sugereaza o salata de portocale cu avocado, usor de facut, usor de mancat.

c

Mmmm, branza! Cu placinta! Pardon, placinta dobrogeana cu branza si stafide de la Haplea.

h

Si daca nu v-ati saturat, incercati si quesadilla cu pui si salsa de ananas de la Blogul culinar.

bc

Inca o sugestie, ca sa mai condimentati lucrurile - mujdei cu busuioc de la Aphex Twinz.

at at


Desert


Bezea cu cocos, zmeura si lamaie verde de la Taste bazaar:

tb

Metropotamul se da in vant dupa trei lucruri: branza, prajitura cu branza si in ultimul rand afinele. Si pe toate trei le-a gasit in prajitura cu branza si afine din Bucataria Adrianei.

ba

Incheiem cu o reteta care are un rezultata tare aratos, tarte cu mere. Raw, de la Corina Bacalu.

cb cb

Ce bem?


Un pahar racoritor de Sangria, reteta de la Edith Frincu.

ef

Suc de afine si catina, plin de vitamine, de la Corina Bacalu:

cb cb

Nectar din fructe de padure (coacaze, mure, zmeura, catina), sugestie de la Flori de cires:

fc fc

Incheiem cu o mica "apologie" pentru mancarea raw (noi mancam gatit cam 30% dintre mese, de aceea ne intereseaza subiectul si poate va va interesa si pe voi) - cum poate arata un bufet rece (si crud, evident) cu mancarea pregatita de Corina Bacalu. Mai multe aici.

cb
cbcbcb

Stii un blog culinar delicios? Lasa-ne linkul intr-un comentariu.

Vrei si mai multe retete? Uite aici arhiva Saptamanii pe bloguri culinare
.



Nici un comentariu inca

Pentru a posta trebuie sa fii logat.

Evenimente promovate pe Metropotam

Locuri promovate pe Metropotam

d'ale zilei...

Ai spirit civic?
|Rezultate|Alte sondaje

Descopera