Saptamana pe bloguri culinare - ce mancam de Pasti?
Si saptamana trecuta v-am dat idei pentru masa de Pasti, azi, pentru cei care nu au definitivat inca meniul, avem alte surse de inspiratie, mai mult sau mai putin traditionala.
Aperitive - oua, oua si iar oua
Oua umplute "primavera", de la Xandrinne.
Canapele cu salata de oua, de la Adi Hadean.
Aperitiv "cuib de pasare" cu oua din cascaval, de la Laura.
Tarta cu urzici si oua de prepelita, de la Haplea.
Conopida Romanesco, gratinata, cu fenicul. De la Bucatarul maniac.
Placinta cu leurda si branza, de la Brandusa.
Si o salata usoara, un tabouleh oriental, nu ca ar fi el foarte traditional pe la noi, dar ca e foarte bun si racoritor. De la Corina.
Drob
De miel, facut de Adi Hadean. Tot el ne sugereaza si frigarui de miel cu hummus.
De porc, facut de Dulcegarii culinare.
Nu mancati nici porc, nici oaie? Poate vreti atunci alta behaitoare: ied cu cus cus, o reteta de Pe masa din bucatarie.
Inca doua variante de drob de curcan sau de pui, facute de Edith, la care sugereaza si o reteta de sos.
Sunteti pricinosi. Nici porc, nici miel, nici curcan, nici ied? Acum n-o sa va recomandam drob din peste... Dar, de fapt, de ce nu? Drob de cod. De la Bucatareasa.
Icre negre ne recomanda tot soiul de sosuri pentru miel (si nu numai): o data aici, inca o data aici.
Desert
N-am uitat de cozonaci. Aluat de cozonac si pasca dupa o reteta a Codrului de paine.
O groaza de idei pentru cozonaci gasiti si Pe masa din bucatarie:
Si inca unul: pasca cu ciocolata, de la Papa bun.
Greu cu aluatul? Atunci incercati pasca fara aluat, o reteta de la Edith.
Iepurasi si oua facute din aluat de briose, de la Bucataresele vesele.
Briose cu albinute, facute de Teo.
Pasca sub forma de briose cu branza dulce si stafide, de la Alexandra.
Tu ce parere ai?
Pentru a posta trebuie sa fii logat.