Salonul National de Fotografie Turistica

Share on FacebookShare on TwitterShare on Google+
S-a vernisat sambata la ora 13.00 la Romexpo in cadrul Targului International de Turism. Din pacate intr-un spatiu extrem de ingust cu fotografiile lipite pe panouri de carton dispuse in labirint si de pe care mai cadea din cand in cand cate una.

Salonul National de Fotografie Turistica

La Salonul acesta s-au inscris cam 2400 de fotografii din care in "finala" au ramas in jur de 200 iar la expozitie am aproximat cam 100. Tema concursului - tinand cont de fratia cu Targul de Turism si revista Vacante si Calatorii - a fost... Romania turistica.

Dar nu patetic si siropos asa cum ar parea la prima auzire ci chiar de bun gust. Scopul unei asemenea expozitii-concurs este promovarea si reamintirea valorilor culturale romanesti, traditiilor, obiceiurilor, a oamenilor si locurilor, in ansamblu: oferta de turism intern. :)

Salonul National de Fotografie Turistica

Desi unora le e greu sa se abtina... de data aceasta am numarat mult mai putine peisaje de iarna sau imagini cu barci esuate pe coasta Marii Negre inrosite de rasarit. Si cum la categoria Natura/Peisaj te ratacesti printre atatea dealuri pastelate, lacuri si carari montane, am stat ceva mai mult la panoul dedicat Eseului Fotografic.

Nu ma arunc sa explic ce inseamna, pe scurt, imagini cu tenta abstracta si mesaj mai putin evident, si mai ales sustinute de titlu. [la peisaj/natura nu ai prea multe optiuni...] Fotografiile mi-au parut extrem de reusite mai ales cele semnate de Sorin Onisor, castigatorul marelui premiu.

Stiti, la mai toate Saloanele si Festivalurile de gen trebuie sa existe un "mare premiu" deasupra tuturor premiilor I de la toate categoriile etc; la Craiova se dau chiar medalii...

Salonul National de Fotografie Turistica

Premiile si sponsorii destul de consistenti: genti foto, trepiede, excursii in tara sau un aparat foto "profi." Pe acesta din urma si l-a adjudecat Sorin Onisor si dupa parerea mea l-a meritat din plin. Pe de alta parte nu subscriu nici unuia dintre premiile acordate la Peisaj/Natura. Probabil am ceva personal cu subiectul. :)

Salonul National de Fotografie Turistica

Salonul foto are doua editii anuale, una toamna si alta primvara in aprilie. Cred ca asa se explica si multitudinea de poze cu si despre zapada pe care l-am vazut la editia anterioara. Inscrierile pentru editia din primavara lui 2007 vor incepe peste o luna. Salut decizia organizatorilor de a realiza procesul online, asa cum Fotogeografica de exemplu nu a invatat inca sa faca.

Desi nu la fel de popular precum concursul mai sus amintit sau celebrul "Vezi Orange" salonul acesta mi-a parut ca a reusit sa stranga imagini de caliate. Chiar daca putin cam restrictiva tema, deh asta ne e tara, astea ne sunt peisajele si obiectivele turistice, acestia ne sunt subiectii preferati - batrani, ridati, cu povesti brazdate pe chipuri, copii ciufuliti cu fete prafuite - totusi, expozitia nu e nici pe departe lipsita de valoare.

Si chiar daca subiectele se repeta, reuseste sa aduca mereu ceva nou prin faptul ca straneste interesul atator participanti, unii dintre ei teribil de talentati chiar.

Salonul National de Fotografie Turistica

Vezi toate fotografiile castigatoare.2 comentarii

Salonul National de Fotografie Turistica
eugen
#1 -

retroactiv vs proactiv

flavia, subiectul e interesant din punctul meu de vedere, pentru ca sunt fotograf amator si articolul bine scris, dar ar fi fost si mai bine sa postezi o stire macar ca avanpremiera, poate asa aflam mai multi si ajungeam pe acolo sa vedem expozitia; in general, cred ca e foarte important sa stim evenimentele cu putin timp inainte sa se petreaca; imi cer scuze anticipat daca a aparut stirea si n-am fost eu atent

Salonul National de Fotografie Turistica
flavia
#2 -

de acord cu tine

evenimentul in sine a fost publicat in sectiunea "evenimente" :) s-a aflat inclusiv in portletul cu recomandarea zilei (ce-as face azi prin oras) nu am facut post/articol separat pentru asta pentru ca... e cam complicat sa spui cum urmeaza sa fie ceva pt ca nu ai de unde sti:)

apreciez felul in care pui problema "retroactiv vs proactiv" [noi intenttionam sa obtinem un echilibru intre cele doua] insa din pacate nu putem anunta detaliat in articole toate evenimentele. dat fiind subiectul in mod normal vestea trebuia sa fi aparut pe site-uri de specialitate insa si acolo tot sub forma unei stiri relativ scurte.

in alta ordine de idei, salonul asta va sa se mai intample odata si in aprilie -dupa cum am si anuntat in post, vezi link - iar inscrierile vor incepe de luna viitoare. urmareste site-ul vacante si calatorii.

si intr-o alta dezordine de idei, poti sa te bazezi pe faptul ca metropotam va avea intotdeauna pe site evenimentele cu si despre fotografie, dintr-o pura pasiune a unor persoane din echipa:)
mai asteptam feedback constructiv de la tine.

Pentru a posta trebuie sa fii logat.

Evenimente promovate pe Metropotam

Locuri promovate pe Metropotam

d'ale zilei...

Ai spirit civic?
|Rezultate|Alte sondaje

Descopera