Rossetya - un restaurant cu iz boieresc

Share on FacebookShare on TwitterShare on Google+
Se anunta un restaurant pentru "boierime" si ne-am speriat putin, crezand ca am ratat o sansa sa ne etalam garderoba de gala. Citisem ca ar fi genul de loc care promoveaza uzul capelor si jobenelor; mai exact, restaurant romanesc "cu specific nobil". Totusi foamea a invins si am zis ca ce-o fi o fi. Am pasit incet pe scari si am cautat timizi un loc liber. Restaurantul era plin, toate mesele purtau pe ele un triunghi pe care scria "Rezervat", dar am avut totusi noroc sa se elibereze o masa.

rossetya

Rossetya s-a dovedit in scurt timp un restaurant care si-a meritat toti banii. Acordam o bila alba pentru meniul bine pus la punct, care ne-a suscitat atentia si interesul pret de 20 de minute, in care am purtat dezbateri indelungi si am ajuns sa facem clasamente cu feluri de mancare (deoarece nu ne puteam hotari).

rossetya

Dupa ce am citit si recitit meniul de vreo trei ori mergand de la pagina de specialitati, la vanat si apoi inapoi catre pui si porc, aruncand un ochi si pe vacuta, am reusit sa ne decidem. Avea un numar destul de mare de mancaruri care iti faceau cu ochiul: muschiulet de caprioara cu sos de visine, muschiulet de vita cu unt, portocale, zeama de lamaie, cimbru, broccoli si cognac, cotlet de mistret cu mere si sos de mustar si ciuperci invelite in piept de pui.

Mai mult sau mai putin piperate, la capitolul preturi, bucatele si dulceturile se prezentau cam in felul urmator: vanatul, fiind cel mai rar era si cel mai scump, astfel ca preturile variau intre 30 RON pentru o portie de cotlet de mistret cu mere si 40 RON portia de muschiulet de caprioara in sos de visine. Puiul costa intre 14 si 25 de RON; pentru o portie de pui cu arpagic si bere va trebui sa scoateti din buzunar 15 RON. Specialitatea casei, muschiuletul de vita cu unt costa 25 RON iar deserturile variau intre 6 si 8 RON (dulceata de nuci verzi).

Desi era tare cald afara, inauntru era tare racoros asa ca ne-am permis sa comandam o ciorba de pui si un bors de vacuta, care bors ne-a pus la incercare talentele de gurmand in incercarea de a descoperi sursa aromei delicioase.

ciorba de pui

bors

Pentru felul doi am ochit un sote de vacuta in coniac, facut cu ciuperci, extrem de bun, aromat si doar usor, usor dulceag si file de salau cu unt, vin, lamaie si capere garnisit cu cartofi cocosati. Ne-am dat putin cu presupusul in privinta cartofilor, pana sa descoperim ca era vorba despre cartofi fierti trasi in tigaie.

salau

Nu am fost pregatiti pentru Desertul casei, pere infasurate in clatite cu sos de miere... mmmm ce bun a fost. Portiile soseau cantitati apreciabile, asa ca va sugeram amical sa nu exagerati cu mancarurile grele daca vreti sa le incercati. Pentru vremurile calduroase de care avem parte, merge mai bine salata de grapefruit cu menta, iaurt si seminte de mac, foarte racoritoare si cu un gust deosebit.

desert

Per ansamblu, mancarea a fost foarte buna, extrem de gustoasa si bine preparata. Locul este unul spatios, racoros, restaurantul nu se dezminte si arata intr-adevar ca un salon al secolului XIX, muzica este data foarte, foarte incet, atmosfera este prietenoasa iar chelnerii sunt foarte amabili si grijulii, evident fara sa strambe din nas sau sa isi dea ochii peste cap. Un restaurant pe la care merita sa treceti pentru o masa delicioasa intr-o atmosfera cat se poate de retro.



6 comentarii

Rossetya - un restaurant cu iz boieresc
dorin
#1 -

despre rossetya

Am fost la ei dupa ce am citit un articol foarte laudativ pe net. Foarte bine amenajat, foarte frumos numele, servire ok, dar chelneri care habar nu au ce vrea sa spuna numele, tipul de mancaruri sau textele de pe site. Cand pretinzi ca recreezi valorile unei lumi, cum scrie pe site, ar trebui sa ai chelneri destepti, in stare sa vorbeasca despre asta. Mancarea este insa banala, pacat de numele care te fac sa iti lase gura apa. Un gard vopsit pe dinafara.

Rossetya - un restaurant cu iz boieresc
DanBunta
#2 -

un pic de tzeapa romaneasca

E un restaurant ok, dar si cu un pic de tzeapa romaneasca

1. Vinul nu-l lasa pe masa, astfel incat sticlele "se golesc" mai repede decat ar trebui.
2. Te mai trezesti cu diverse lucruri adaugate pe nota de plata la sfarsit, pe care nici nu le-ai comandat, nici nu le-ai mancat. Tzeapa nu depaseste in 10% din comanda.
3. Servirea nu depaseste 1h 30 minute. Poate 2 ore.

Rossetya - un restaurant cu iz boieresc
cornel
#3 -

tepari

chelnerii de la rossetya sunt hoti de zile mari. incarca nota si sunt obraznici stilati. este insa ok ca daca bei pana mai tarziu sunt de acord sa iti dea sticlele de whisky ceva mai ieftin si sa nu le treaca la gramajul oficial pe bon.

Rossetya - un restaurant cu iz boieresc
carmen
#4 -

tzopism

noul tapet de la rossetya este de un tzopism rar. arata exact ca la tzigani. de fapt, patronii sint tzigani.

Rossetya - un restaurant cu iz boieresc
mihai
#5 -

un restaurant unde te poti simti bine

am trecut pe aici cu un grup de prieteni si am ramas impresionat de calitatea mancarii, servirea e ok acesti oameni chiar te fac sa te simti bine....

Rossetya - un restaurant cu iz boieresc
Andreea
#6 -

mancare pentru acasa

La inceput, eram foarte incantata de preturi, de gust si nu in ultimul rand, de servire. Totul era la superlativ. Dar cum e obiceiul pe la noi, dupa cateva luni mancarea s-a dovedit nu la fel de buna ca la inceput (ciorba de porc era de fapt cu o costita grasa plina de slanina), preturile au crescut si evident, portiile sunt mai mici (salatele sunt pe 3/4 fata de cat erau, mancarea este cu mult sos), iar daca le spui ceva, se uita foarte ciudat si comenteaza. Pacat ca nu-si dau seama ca in curand isi vor pierde o buna parte din clienti!

Pentru a posta trebuie sa fii logat.

Evenimente promovate pe Metropotam

Locuri promovate pe Metropotam

d'ale zilei...

Ai spirit civic?
|Rezultate|Alte sondaje

Descopera