Saga, Queensryche si Limp Bizkit @ Arenele Romane

Share on FacebookShare on TwitterShare on Google+
"I've seen a million faces, and I rocked them all..."

Versul de mai sus apartine fostilor pletosi de la Bon Jovi, dar cred ca se potriveste perfect cu ceea ce s-a intamplat in seara de 28 iunie la Rock the City, la Arenele Romane. Fanii rockului progresiv si ai lui Limp Bizkit au infruntat cu vitejie ploaia si au fost rasplatiti cu un ditamai show-ul.

Banuiam ca o sa ma plictisesc pana sa urce Limp Bizkit, obiectiul afectiunii mele, dar adevarul este ca tot show-ul de la Arenele Romane, cu Saga si Quuensryche drept parteneri de scena a Limp Bizkit, a fost energizant. Timpul a fost bine dramuit, chiar daca Saga urca pe scena la 17:40 in loc de 17:00 cum era specificat in program dar in fine. Era o intarziere previzibila. Pentru vreo 80 de minute, publicul in continua crestere s-a bucurat de riffuri de chitara si tipete de rocker de factura old school.
Un fan din tribune il jeleste in felul sau pe Michael Jackson...

Poate totusi nu trebuia sa aduc vorba de tipete. Desi instrumentele se auzeau bine, acelasi lucru nu se poate spune despre vocea solistului care abia reusea sa se faca auzita. Problema avea sa se repete pe parcursul serii. O alta problema, de data asta pentru public, erau cozile kilometrice de la tonetele de bauturi. Existau insa si alti factori in afara de incetineala domnisoarelor de la dozatoare, cum ar fi momentul ales sa mergi dupa o bautura.

Saga - 15 minute timp de asteptat pana sa ajungi la toneta.
Queensryche - intre 30 si 45 de minute.
Limp Bizkit - Ce cauti omule la coada!?

Si ce este si mai ciudat este ca in listele de preturi era trecuta Coca-Cola, dar nu exista nicaieri ca s-o cumperi. Cine dorea un suc, trebuia sa se multumeasca cu Orangina... sau se reprofila pe bere.

Saga au avut un inceput mai incet, dar spre mijlocului prestatiei lor chiar isi intrasera in mana. Ne-au placut mai ales Step inside, Humble Stance si You're not alone.Pe la sapte si ceva a venit randul lui Queensryche. Au avut mai multa carisma si mai mult fler decat predecesorii lor, insa am intalnit aceleasi probleme cu microfonul sau configuratia de sunet care revenea solistului, Geoff Tate. Se auzea foarte slab tot ce canta acesta. Timp de o ora au cantat melodii din repertoriul cunoscut, dar si de pe noul lor album, dintre care Dead man's words ne-a placut cel mai mult.

Pana sa fim gata de Limp Bizkit trebuia sa fim uzi pana la piele. Incepuse sa picure in timpul concertului Queensryche. Cand Fred Durst a aparut ca un general roman pe scena, gata sa puna la cale un veni, vidi, vici, deja ploua in toata regula. Dar nu a contat, pentru ca publicul imediat a tresarit cand a auzit primele acorduri ale My Generation.


                                                                                               Wes Borland si "vopseaua de razboi" aleasa pt. ocazie

Si cum au cantat acea prima melodie, le-a cantat si pe urmatoarele cu trup si suflet: Livin it up. Eat you Alive, Hot Dog. Cineva si-a facut temele. Sau mai degraba acei cineva era fani seriosi. Pentru ca atunci cand a inceput Break Stuff, toata lumea din fata scenei a uitat de ploaie, de oboseala si de bataturi la picioare si au topait ca niste canguri high on LSD. Ca sa-i antreneze pe cei din tribune, Fred Durst a urcat pana la ei si ca un adevarat star rock, cand a vrut sa coboare a alunecat si s-a impiedicat. :)

Cu sapca si mandria nepatata, s-a intors pe scena ca sa cante Boiler si un super cover dupa Faith al lui George Michael. Singurul moment de respiro concret a fost balada Behind Blue Eyes, si ea un cover, de data asta de la The Who. Ce a fost cand s-a cantat Rolling si Take a look around, nici nu mai zic. Febra musculara pe care negresit o voi resimti, eu si vreo 3000 de suflete, vorbeste de la sine.Este pacat ca a plouat si este pacat ca vocea lui Fred Durst nu s-a putut auzi ceva mai bine. Dar cred ca de-ar fi dat cu grindina si pucioasa (ciudata combinatie stiu), baietii de la Limp Bizkit tot ar fi reusit sa transforme concertul lor intr-o petrecere.

Setlist
My generation
Livin it up
Eat you alive
Hot Dog
Re-arranged
Break Stuff
Boiler
Full Nelson
My Way
Nookie
Faith
Behind Blue Eyes
Rollin'
Take a look around


Galerie foto
5 comentarii

Saga, Queensryche si Limp Bizkit @ Arenele Romane
zondron
#1 -

*

limp bizkit a fost cel mai tare concert

faptul ca a plouat a fost foarte bine, concertul a fost si mai tare, mai ales daca vedeai scena si fulgerele in spate

iar pe film, picaturile de ploaie care se vedeau datorita reflectoarelor si scena in spate - superb

ca de obicei, proasta organizare, au bagat biletele ieftine dupa ce s-au vandut vip-urile, iar diferenta, faptul ca stateai pe scaun, unde, pana la urma a stat oricine, bullshit! cei cu 99 stateau langa scena iar vip-urile stateau departe, pe scaun, iar la limp bizkit trebuia sa fie un stadion intreg plin daca se organiza ca lumea sau cel putin arenele pline

dupa 2-3 melodii cineva i-a dat vocea mai incet lui fred durst, probabil sunetistii sunt de vina

nu cred ca s-a impiedicat, din cate am vazut a alunecat, dar facea parte din spectacol, mai ales ca a facut asta de 2 ori, aluneca prea controlat :)

vroiam sa cante mai mult

sper sa mai vina pe la noi!!!

Saga, Queensryche si Limp Bizkit @ Arenele Romane
Pancu
#2 -

Setlist Queensryceh

Sinteti amabili sa scrieti si un setlist al pieselor cintate de Queensryche?

Saga, Queensryche si Limp Bizkit @ Arenele Romane
zondron
#3 -

Comentariu nou

probabil este acelasi cu setlist-ul din germania:

http://www.setlist.fm/setlist/queensryche/2009/stahlwerk-dusseldorf-germany-bd67572.html

apropo de limp bizkit, nu stiu daca asa se intampla la toate concertele, dar celor cu invitatii nu le erau rupte la intrare si le pastrau intregi, apoi paza le vindeau la tiganii bisnitari de afara si iar tiganii la persoanele care veneau la concert si tot asa

fuckin' stupid!

Saga, Queensryche si Limp Bizkit @ Arenele Romane
dragosh_r0ck
#4 -

invitatii

aha, asa se explica de ce nu au vrut sa-mi dea invitatia/biletul chiar si rupt desi am insistat :) incredibil!

Saga, Queensryche si Limp Bizkit @ Arenele Romane
zondron
#5 -

Comentariu nou

din cate am observat, biletele le rupeau, probabil ca puteau fi "traceable", mai ales daca erau cumparate cu card bancar

Pentru a posta trebuie sa fii logat.

Evenimente promovate pe Metropotam

Locuri promovate pe Metropotam

d'ale zilei...

Ai spirit civic?
|Rezultate|Alte sondaje

Descopera