Rock de B'estfest: Primal Fear si Judas Priest live la Bucuresti

Share on FacebookShare on TwitterShare on Google+
Am asteptat cam 30 de ani. Ok, unii din noi poate mai putin - un lucru e cert: suflarea rockereasca a Capitalei tanjea, tentata de festivalurile europene din tarile vecine, dupa un concert al "zeilor heavy-metal". Cand aproape nu mai speram, B'estfest 2008 i-a aus la Bucuresti pe Judas Priest, iar Metropotam a fost acolo. S-o luam insa cu inceputul.

La Wisdom n-am ajuns, prinsi in traficul infernal de dupaamiaza al Capitalei. Ni s-a spus ca s-a auzit foarte prost - nu putem decat reda informatia, fara a garanta pentru ea. Am reusit sa ne strecuram in parcarea B a Romexpo la timp pentru Thunderstorm. Am vazut o trupa oarecum in forma, cu un basist-argint viu si un vocal straduindu-se muuult prea mult la piese precum "Tears of the Dragon". Cum nu i-a avantajat prea mult nici sunetul (cred ca scena cu pricina e blestemata: au fost probleme si la B'estival si la Def Leppard/Whitesnake), Thunderstorm au facut ce s-a putut.

thunderstorm

Thunderstorm au facut o treaba buna incingand spiritele


Au urmat strainezii: pentru inceput, ne-am luat fara voie o portie sanatoasa de Manowar din partea chitaristului care a format trupa, acum intr-o noua prezentare cu proiectul intitulat Ross the Boss. Nu negam rolul important al Manowar in istoria rock si nici foamea unei anume categorii de public dupa trupa favorita - cu atat mai mult cu cat un spectacol marca Warriors of Steel a fost amanat la Bucuresti. Ma asteptam, insa, ca problemele de sunet sa dispara, iar acesta nu a fost cazul. Majoritatea concetului, Ross the Boss au exagerat pe medii si inalte, paradoxal fiind faptul ca vocalul nu se auzea tocmai in aceste limite ale emisiei.

ross the boss

Ross the Boss in plina actiune


Sunetul s-a mai imbunatatit, oarecum, la Primal Fear. Trupa formata acum peste 10 ani si-a respectat statutul, oferind un spectacol corect tehnic si emotional. S-a simtit, insa, faptul ca Ralf Scheepers a ratat o auditie pentru postul de frontman Judas Priest: stilul abordat a fost extrem de asemanator. Am simtit, insa, o abordare a la Priest ce nu putea decat incalzi motoarele.

primal fear 1

Primal Fear - Aftershock Bestfest 2008

Primal Fear - Aftershock Bestfest 2008

Primal Fear - Aftershock Bestfest 2008

Primal Fear au pregatit excelent terenul pentru Judas Priest


Zeii Judas Priest au deschis concertul cu "Prophecy", o piesa de pe noul disc numit "Nostradamus". Vreme de aproape doua ore, intr-un spectacol complet de sunet, lumina si artificii scenice, maestrii britanici ai scenei heavy au aratat de ce sunt inca pe scena la treizeci si mai bine de ani de la debut.

Judas Priest - Aftershock Bestfest 2008

Judas Priest - Aftershock Bestfest 2008

Judas Priest - Aftershock Bestfest 2008

judas 2

Riders on the metal storm

Am avut parte de mai tot ce un fan Judas si-ar fi dorit in meniu: piese clasice precum "Between the Hammer and the Anvil", "Painkiller" sau "Breaking the Law", dar si piese ceva mai noi, precum "Angel of Retribution" sau snippet-urile despre cum va suna live noul album. La "Hell Bent for Leather", am avut parte pe scena si de minunatul Harley Davidson. In plus, gestul-cliseu de a saruta drapelul Romaniei i-a adus lui Halford un val de simpatie binemeritata, intarit si de prestatia vocala incredibila. Concluzia? Nota 10 pentru un concert greu de uitat.

Judas Priest - Aftershock Bestfest 2008

halford 2

Desteapta-te, romane!!!
Judas Priest - Aftershock Bestfest 2008

Playlist aproximativ - Judas Priest live la Bucuresti:

Intro - Dawn of Creation
Prophecy
Metal Gods
Between the Hammer and the Anvil
Devil’s Child
Breaking the Law
Hell Patrol
Death
Angel
The Hellion / Electric Eye
Rock Hard, Ride Free
Sinner
Painkiller
——————————
Hell Bent for Leather
The Green Manalishi (With the Two-Pronged Crown)
You’ve Got Another Thing Coming

Vezi in galerie mai multe fotografii de la Primal Fear si de la Judas Priest


Judas Priest - Aftershock Bestfest 2008Nici un comentariu inca

Pentru a posta trebuie sa fii logat.

Evenimente promovate pe Metropotam

Locuri promovate pe Metropotam

d'ale zilei...

Ai spirit civic?
|Rezultate|Alte sondaje

Descopera