Rezultate recensamant 2011 pe Bucuresti - Infografic

Share on FacebookShare on TwitterShare on Google+

Rezultatele finale ale recensamantului populatiei Romaniei, care a fost facut in 2011, au fost facute publice in sfarsit acum cateva zile.

Datele arata niste statistici ingrijoratoare: numarul cetatenilor romani a scazut in comparatie cu cei care inca mai erau in tara la data recensamantului din 2002.

Nici la capitolul educatie nu stam prea bine, numarul analfabetilor fiind destul de mare. Conform cifrelor rezultate din recensamantul din 2011, in Capitala erau 15.006 de persoane analfabete.

Totodata, comparativ cu 2002, in Bucuresti populatia stabila a scazut cu 2,2%. Tot aici, s-a inregistrat cea mai mica pondere a barbatilor din toate orasele din Romania, de 46,3%, fiind cu 140.400 mai multe femei decat barbati.

 

Rezultatele recensamantului 2011 pe Bucuresti arata ca majoritara este grupa de varsta 25 – 64 ani, respectiv 61,1%, fapt ce justifica potentialul economic al capitalei.

Cei de la Institutul National de Statistica au anuntat ca gradul de nerecenzare a fost semnificativ mai mare in mediul urban comparativ cu mediul rural. (oameni care nu au raspuns sau au fost plecati in vacante la momentul chestionarii)

Sub-inregistrarea cea mai mare a fost in Bucuresti. Din totalul inregistrarilor colectate indirect din sursele administrative, peste 17 % s-au regasit in Capitala.

Pentru mai mult context, sociologul Barbu Mateescu ne-a oferit urmatoarele explicatii:

"O treime din bucurestenii cu varsta peste 10 ani sunt absolventi. Aceasta valoare e de peste doua ori mai mare decat in restul Romaniei. Daca ne gandim doar la oamenii care au cel putin 23 de ani, aproape ca jumatate din bucuresteni au studii superioare.

Doar un sfert din bucuresteni au studii primare. Acest lucru nu e surprinzator: climatul economic din Capitala nu favorizeaza piata muncii pentru oamenii fara calificare.

Faptul ca in Bucuresti gasim un procent de locuitori cu studii medii (43%) aproape identic cu cel de la nivelul intregii tari arata ca exista o piata consistenta de servicii business-to-person (chelneri/chelnerite, casieri/casierite, etc.), acestea neavand ca cerinta obligatorie studii superioare".

Pe aceeasi tema:3 comentarii

Rezultate recensamant 2011 pe Bucuresti - Infografic
Cavalary
#1 -

Comentariu nou

Si de ce ma rog e ingrijoratoare scaderea? In termeni cu relevanta reala va rog, ca tot a fost Ziua Mondiala a Populatiei ieri...

Rezultate recensamant 2011 pe Bucuresti - Infografic
florin
#2 -

Comentariu nou

cu ce program este realizat infograficul ?

Rezultate recensamant 2011 pe Bucuresti - Infografic
ruxandra
#3 -

Comentariu nou

Este o eroare la numarul de femei pe categoria de varsta 55-64 de ani.Nu poate fi 121969 pentru ca ar fi absolut identic cu numarul de femei al categoria imediat inferioara de varsta ceea ce e aproape imposibil) iar reprezentarea grafica este alta(coloana este mai mare)

Pentru a posta trebuie sa fii logat.

Evenimente promovate pe Metropotam

Locuri promovate pe Metropotam

d'ale zilei...

Ai spirit civic?
|Rezultate|Alte sondaje

Descopera