Reteta saptamanii de la Mic dejun de Bucuresti: Supa de linte pentru cine-a fost cuminte

Share on FacebookShare on TwitterShare on Google+

Incepem o noua aventura impreuna cu Mihaela Pascu si Mic dejun de Bucuresti. In fiecare zi de marti, Mihaela, ne va insenina ziua cu cate o reteta delicioasa preparata chiar de ea. Fotografiile ii apartin.

Supa de linte pentru cine-a fost cuminte



Cu lingura in mana, va jur ca asta e cea mai buna supa de linte pe care am mancat-o vreodata. Stiu ca exista mari sanse sa spuneti ca asta zic mereu, insa promit sa recunosc public ori de cate ori mai ard vreo prajitura.

Nimeni nu e perfect, cu atat mai putin cand gateste si sta pe Facebook in acelasi timp. Nici nu mai stiu cand am pregatit prima data linte, stiu insa ca deja nu mai strambam din nas la naut, sfecla rosie sau la marea familie a radacinoaselor (promit sa revin asupra subiectului "Cui i-e frica de pastarnac si telina?").

Nu imi place doar fiindca are un gust foarte bun si e sanatoasa, ci si pentru ca se pregateste extraordinar de usor. Iar mie mancarurile cu cel mult cinci ingrediente si exagerat de bune imi plac cel mai mult.

Asta fiindca exista supe cu vreo 17 ingrediente de care promit sa nu ma ating in urmatorii 100 de ani. Nu pentru ca ma sperie cele cinci ore pe care ar trebui sa le petrec in bucatarie numai pentru o supa, ci pentru ca, in general, e bine sa nu ne zapacim stomacul si intregul organism cu astfel de combinatii.

Bun. Asadar, supa de linte. Cu morcovi. Acestea fiind si ingredientele principale. Apoi, ca sa nu spuneti ca v-am dat o reteta fara gust, mai puneti usturoi, piper, sare, coriandru boabe si curry din toata inima.

Cum incepem?

Spalam lintea in apa rece. 250 grame cu vreo 2 litri de apa ar trebui sa se impace destul de bine, asta cand punem oala pe foc. Lasam sa fiarba cam 20-25 minute la foc potrivit, apoi adaugam morcovii taiati rondele.

Nu foarte subtiri si nu uitati ca e important sa aiba aproximativ aceleasi dimensiuni ca sa nu ne trezim cu bucatele nefierte. Cand lintea e aproape gata, incepe sa se decojeasca usor.

Gustati oricum, daca e moale si nu are gust fainos, e gata. Cu 5 minute inainte de a lua supa de pe foc, adaugati curry (cam o lingurita cu varf), un catel maricel de usturoi si tocat marunt, coriandru boabe (zdrobite), piper si sare dupa gust. Amestecati bine si-ati cam terminat.

Cu totul, sa spunem ca dureaza cam 45 de minute. Dar prepararea concreta nu va ia mai mult de 10 minute. Daca apa scade prea mult si lintea nu e gata, adaugati apa cu incredere, dar nu atat de multa incat sa fie prea multa zeama cand supa e aproape gata. E mult mai buna daca are mai putina zeama.



Cum spuneam, usor si rapid, sanatos si ieftin. Pofta buna si sa-mi spuneti daca v-a placut! And don't cook and Facebook!
 




2 comentarii vrei sa comentezi?

Reteta saptamanii de la Mic dejun de Bucuresti: Supa de linte pentru cine-a fost cuminte
Ana
#1 -

Comentariu nou

eu am doar linte rosie, pot sa o folosesc in reteta ta sau trebuie neaparat din cea pusa de tine? multam

Reteta saptamanii de la Mic dejun de Bucuresti: Supa de linte pentru cine-a fost cuminte
Mihaela Pascu
#2 -

linte

Salutare! Orice tip de linte este buna. Lintea cu bobul mare fierbe mai usor, cea rosie chiar mi se pare mai gustoasa. :) Spor la gatit si sa-mi spui cum ti-a iesit!

Evenimente promovate pe Metropotam

Locuri promovate pe Metropotam

d'ale zilei...

Terasa mea preferata in 2017 este ...
|Rezultate|Alte sondaje

Descopera