Restaurantul saptamanii: Vatra

Share on FacebookShare on TwitterShare on Google+
Suna bine, suna a cald si mai presus de toate dupa ultima aventura expat style, suna romaneste. Un fel de ca la mama, doar ca vorbim despre o mama care gateste asa cum a invatat de la mama ei si tot asa.

Primul lucru care ne-a intampinat simturile a fost mirosul de ciorba (noi cel putin credem ca era vorba despre ciorba) dar care spre nefericirea noastra a persistat mai mult decat am fi vrut, accentuand probabil specificul romanesc. De la el ne-a distras atentia decorul - o suma de contraste intre elemente neaose si  expresii ale epocii moderne: stergare arborate pe peretii pe care sedeau lenese aparatele de aer conditionat, linguri de lemn luminate de neoane si chelnerite imbracate in costume populare la fel de scurte ca fustele fetelor din Kristal.

pereti

Macar chelnerul a parut initial extrem de interesat de prezenta noastra la locul faptei, initial. Meniul nu era unul foarte bogat, dar cel putin se tinea de cuvant fiind unul autentic romanesc, lipsit de paste sau salate cu gorgonzola. Impresiona in schimb prin marimea lui actuala, circa jumatate de metru de hartie legata cu snur.

meniu

Mancarea  s-a lasat putin asteptata, dar astfel am avut mai mult timp pentru a ne bucura de muzica (populara desigur, cu frunze verzi, draga mea si badita, fara portita) si de ansamblul decorativ. Odata aparuta insa, mancarea este buna spre foarte buna. Ciorbele au gust si ingrediente din belsug, asezonate cu patrunjel si nu sunt nici fierbinti, nici reci, tocmai bune de mancat.

ciorba

Pentru felul doi v-am sugera sa nu comandati cartofi taranesti, decat daca va place piureul prajit. Si nici frigarui romanesti, decat daca preferati langa masa densa de cartofi cateva bucatele de carne asezate ca si cum ar fi pe bat. In schimb tochitura este foarte ok, carne cat sa multumeasca orice carnivor. Printre recomandarile noastre se mai poate strecura varza calita cu carnaciori sau ciolan afumat si specialitatea  casei: pui cu usturoi (dar nu pare potrivit pentru orice pranz, mai ales cand trebuie sa te intorci la birou dupa).

tochitura

Iar la desert o super-portie de papanasi, numiti micii giganti de cei care au avut de-a face cu ei, sau o placinta cu mere (calduta uneori).

papanasi

Preturile nu sunt nici mici, nici mari, gustarile reci sunt 18 lei, iar o portie de sorici 7 lei. Gustarile calde sunt intre 9 lei, ciupercile la gratar si 18 lei, gustarea Vatra, iar ciorbele sunt 9 lei. Preparatele la gratar sunt in jur de 20 de lei, exceptie fac mititei, 3 lei bucata si muchiul de vita, 42 de lei. Puiul la ceaun (da, rumenit bine in ceaun) este 25 de lei, iar mancarurile gatite sunt intre 16 de lei, sarmale cu mamaliga si 28, rasolul de vita. Deserturile includ placinte de mere, papanasi, clatite si inghetata.

Vatra este un restaurant nu tocmai bun pentru o masa scurta, deoarece totul dureaza minim 15-20 de minute. Portiile sunt maricile si mancarea buna. Daca nu va deranjeaza muzica populara, atunci puteti merge linistiti la o ciorba si un mbs la Vatra (Brezoianu 23-25 , Tel.: 0721-20 08 00).



3 comentarii

Restaurantul saptamanii: Vatra
wahaziri
#1 -

mai este inca un restaurant Vatra?

Cautam cronica voastra pentru restaurantul Vatra Neamului, dar nu am gasit, ciudat pentru ca este un loc unic, mancare moldoveneasca si ruseasca, cred ca trebuie sa treceti pe acolo, sunt sigur ca o sa va placa

Restaurantul saptamanii: Vatra
dragosh_r0ck
#2 -

niste preturi orientative

- 1 apa plata = 8 lei
- 1 apa tonica = 8 lei
- 1 cola light la cutie = 10 lei
- 1 "salatica" de vinete = 12 lei
- 1 "salatica" asortata de vara (rosii, ceapa, ardei gras si muuult ulei) = 9 lei
- 1 ciorba de burta = 14 lei
- 1 salata vatra = 19 lei
- 1 mamaliguta cu branza si smantana = 18 lei

Restaurantul saptamanii: Vatra
Vititator
#3 -

Preturi mari pentru un rustic

Stati putin , sa va explic mai bine cum sta treaba :

*Pui la gratar 30 ron ?! (nu, n-am spus vanat)

*mititelul 6 ron /buc ?!
*racoritoarea 10 Ron - cola la cutie nu cocktail mojito.

Parerea mea , dincolo de servire si ambient nu va grabiti .

Sunt convins ca exista locuri in care puteti consuma acelasi meniu la jumatate de pret .

ca idee 2 persoane : 2 meniuri compuse din mititei (4 buc/3 buc) si cartofi prajiti, cu o salata de varza alba paine si mustar 80 Ron...

Mai vreti la Vatra ?? :))

Pentru a posta trebuie sa fii logat.

Evenimente promovate pe Metropotam

Locuri promovate pe Metropotam

d'ale zilei...

Ai spirit civic?
|Rezultate|Alte sondaje

Descopera