Restaurantul saptamanii - El Greco

Share on FacebookShare on TwitterShare on Google+
Sa nu-i crezi niciodata pe greci cand iti fac daruri, spune un vechi proverb. Dar sa-i crezi atunci cand iti fac de mancare, pentru ca au invatat acum mult timp, pe vremea cand zeii inca locuiau in Olimp si se certau intre ei, sa gateasca bine. Nu am baut nectarul zeilor la El Greco, dar am gasit o limonada foarte buna, cu miere. Asa, cat timp asteptam mancarea.

el greco

Dupa mancare nu am asteptat prea mult, e adevarat. In meniu, denumirile in greceste sunt traduse pe limba noastra, sa nu avem cumva vreun dubiu asupra ceea ce mancam.

Se incepe cu un aperitiv cald sau cu o salata, de regula... greceasca sau Tzatziki. Noi am optat pentru aperitivul cald, unde am avut de ales intre Melitzana Fourno Me Tiria (ok, ok, inseamna vanata la cuptor cu doua feluri de branza si rosii) - 16 ron, vanata la gratar cu branza (13 ron), Bougiourdi (o pasta de branza cu ulei de masline, rosii pisate si ardei iute, toate la cuptor - foarte buna, nu exagerat de iute la prima gustare, dar pana la urma simteai ca luai usor foc) - 15 ron, Soufle patatas (cartofi cu cascaval, branza si sunca, la cuptor) - 15 ron sau feta, fie pe gratar, fie prajita - 9 ron. Despre feta am aflat ca este adusa direct din Grecia si va putem spune ca cea prajita este delicioasa. Mai gasiti legume la cuptor, diverse salate de vinete sau de ciuperci.

el greco

Supa am trecut-o repede cu vederea, nu de alta, dar mai peste tot gasim lichide din pui, de vita sau de burta si am zis sa trecem mai bine la felul doi. Fel doi care la noi a constat in musaca - gustoasa, dar cam mult ulei de masline, totusi, zicem noi care n-am dus-o pana la capat - 18 ron si o portie de frigarui de pui foarte bune, carora le-ar fi stat mai bine insa langa altceva decat cartofi prajiti. Orice ati lua, painea face toti banii, mai exact pita calda cu condimente si ulei de masline, dintre care noi am identificat doar cimbrul.

musaca

Ca orice restaurant grecesc care se respecta, meniul are si preparate din fructe de mare sau peste, de exemplu Garides savanaki (creveti la tigaie cu sos picant) - 70 ron, macaroane cu creveti, Midia Saganaki (midii cu rosii si sos de mustar) - 29 ron, caracatita la gratar sau cu sos de vin (38 ron).

greco

Daca aveti chef de preparate vechi cu nume noi, pieptului de porc i se spune panseta, cefii - lemos iar cotletului Brizola Hirini - toate costa cam 19 ron, cu garnitura inclusa, tot cartofi prajiti.

Personalul este foarte prietenos si prompt, fara a fi deloc insistent, cum se mai poate intampla. Noi am mers pe mana lor la desert, cand am fost sfatuiti sa lasam incolo baclavaua si sa incercam prajitura casei, un fel de foietaj cu sirop de portocale. Foarte buna. Doamna Mariya Kotseva, unul dintre cei trei patroni, ne-a spus ca tot personalul este aici de la inceput si ca se considera o adevarata familie.

el greco

El Greco este deschis din mai 2004 si si-a castigat multi adepti, nu numai romani, datorita felurilor de mancare despre care am aflat ca respecta retele traditionale grecesti. Mancarea intr-adevar este foarte buna, consistenta de te intrebi uneori cat de consistent poti manca la 45 de grade afara, cum e in Grecia. Dar de gust nu ne putem plange.

Ce nu ne-a impresionat mai deloc a fost decorul, o combinatie intre barne de lemn si statui grecesti din ghips, peisaje mitologice desprinse din Legendele Olimpului sau picturi dupa alte picturi. N-ar strica un redesign ceva mai modern si mai putin... incarcat.

greco

In concluzie, e un loc bun de mers cu prietenii la o branza prajita sau la un soufle, mai putin potrivit pentru intalniri romantice, dar perfect pentru iesit in grup mare, mai ales atunci cand aveti chef de mancat ceva bun.

El Greco
B-dul Decebal 17
Tel: 326 80 98


De curand, s-a deschis un al doilea El Greco pe bulevardul Dacia la nr. 137, unde anumite feluri de mancare se prepara chiar in fata ta.

Mai multe poze in Galerie.



3 comentarii

Restaurantul saptamanii - El Greco
zuza
#1 -

Comentariu nou

"Ce nu ne-a impresionat mai deloc a fost decorul, o combinatie intre barne de lemn si statui grecesti din ghips, peisaje mitologice desprinse din Legendele Olimpului sau picturi dupa alte picturi."

dupa cum ne-a invatat "My Big Fat Greek Wedding", bunul gust al grecilor stabiliti peste hotarele tarii lor nu este tocmai legendar ;))

Restaurantul saptamanii - El Greco
Ikemaua
#2 -

El Greco

Da, confirm este OK El Greco, am mers destul de des la ei de cand au deschis si pot sa spun ca isi mentin si calitatea serviciilor (foarte OK chelnerii, multe restaurante i-ar putea invidia) si calitatea mancarii. Mie imi plac foarte mult dovleceii pane cu tzatziki si calamarii pane (stiu, prajeala nu e indicata, dar yammi! sunt delicioase) si crema de branza picanta. Nici costitele de berbecutz nu sunt deloc de lepadat.

Restaurantul saptamanii - El Greco
radu
#3 -

slab

infirm aprecierile de mai sus, multa barbologie, baieti! duceti lumea in eroare, mancarea nu are ceva deosebit, e simpla, are gust de mancare romaneasca taraneasca de calitate medie, ingredientele nu sunt grozave, iar condimentele submediocre si fara savoare. inca o teapa de bucuresti!

Pentru a posta trebuie sa fii logat.

Evenimente promovate pe Metropotam

Locuri promovate pe Metropotam

d'ale zilei...

Ai spirit civic?
|Rezultate|Alte sondaje

Descopera