Restaurantul Saptamanii - La Berbecu

Share on FacebookShare on TwitterShare on Google+


Coarne... deasupra usii. Hmmm. Sper ca Bambi nu si-a aflat sfarsitul prin partile acestea. De fapt nu. Este vorba de restaurantul La Berbecu unde am auzit ca se mananca bine si romaneste. Restaurantul se gaseste pe strada Ion Luca Caragiale, la vreo 15 minute de Piata Universitatii. Localul serveste un triplu rol: restaurant, crama si berarie, dar noi ne-am dus acolo manati de foame, nu de sete.



La parter, intr-o sala in stanga ai mese rectangulare acoperite fete albe si servete galbene, apretate dupa cum se vede. Foarte dragut, foarte curat, foarte generic... si foarte gol. O singura masa ocupata. Urcam la etaj. Aici gasim lemn. Mult lemn. La prima vedere s-ar parea ca mansarda te va obliga sa te apleci, dar de fapt incaperea este destul de inalta si de mare pentru a nu incomoda nici un mesean. Intr-un capat avem barul iar in rest masute si bancute de lemn... si nici una dintre ele ocupate.



Pe laturi sunt asezate diferite obiecte, de alama sau de metal. Antichitati, obiecte cumparate probabil din consignatii. Lampi, ceasuri, radiouri vechi... cred ca am ochit si un cantar pe undeva. Nu ne deranjeaza un pic de cosmetizare domestica, pe de alta parte ni s-a parut cam mult. Doar pentru ca ai loc unde sa pui cat mai multe lucruri, nu trebuie sa o si faci. Pe pereti stau agatate diferite reclame vintage la bere Guiness. Cateva dragute, dar majoritatea kitschuri.





Un element de decor de care chiar nu am putut sa ne plangem este berbecul asezat pe bar. Speram totusi ca proprietarii restaurantului nu fac parte din vreo secta. :)



Ce m-a facut sa rad a fost sfoara infasurata in jurul picioarelor meselor si ale bancutelor. Pe de o parte arata cam ciudat franghie pe metal verde, pe de alta parte in cazul unui incendiu (cu atata lemn in jur) s-ar putea sa-si dovedeasca utilitatea. Din difuzoarele din colturi se auzeau lamentarile in ritm de dance numite hituri, din categoria Radio 21.

Ar trebui sa fie evident ca un restaurant cu numele La Berbecu nu este destinat vegetarienilor. In meniu sunt si cateva feluri de salata, dar 70% din felurile principale de mancare inseamna in principal carne. Carne rosie, alba, in dungi, in picatele... De fapt fara picatele ca altfel ar fi fost cazul sa sunam la OPC. Sau macar la fashion police. Oricum, inca de pe prima pagina, carnea pune stapanire pe meniu. Avem la sectiunea aperitive reci un biftec tartar de 25 de lei si o limba de vita cu sos roumelade la 10 lei. In rest preturile variaza intre 4 si 5 lei. Am vazut si ghiudem pe acolo si creier in sos tartar.

La gustari calde parca mai dispar din proteinele grele, in schimb apar omleta Berbecu (continand telemea, rosii, ardei ras si ceapa) la 6 lei, cascavalul la capac (8 lei) si bulzul ciobanesc (5 lei). Daca vrei sa-ti incepi masa cu o ciorba sau o supa, majoritatea costa in jur de 5 lei. Noua ne-a facut cu ochiul ciorba de fasole cu afumatura. Preturile urca deja cand ajungi la sectiunea dedicata mancarurilor cu peste. Avem aici pastrav, salau, crap si somn. Un pastrav rasol cu sos tartar si legume costa 16 lei, iar un somn prajit sau la gratar, 13 lei.

Sa trecem dara la cotlete. Un cotelt de porc costa aprox. 15 lei, iar un cotlet de berbecut ca la stana 20 de lei. Cotletul de berbecut il poti servi de asemenea facut la gratar (16 lei) sau cu sos si ciuperci (15 lei). In restaurant se mai servesc si trei feluri de frigarui (macelaresti, de pui si de berbecut - 14/15 lei) si pulpe de pui la ceaun. Garniturile (piure, pilaf, mamaliguta, etc) costa intre 3 si 5 lei. Pentru desert ai de ales intre inghetata, salata de fructe sau clatite cu diverse umpluturi.



Fiind o crama si o berarie in acelasi timp, un lucru e sigur, de la masa nu va lipsi berea si vinul, din care exista destule sortimente la preturi standard. Portiile de mancare sunt decente. Nici foarte mari, nici foarte mici. Atat timp cat incepi cu o supa sau o salata, sigur vei pleca de la masa saturat, si treci apoi la felul principal, sigur vei pleca de la masa saturat. Mancarea este gustoasa, aromata si satioasa.

Este un loc bun de venit cu prietenii, dar nu prea intim sau potrivit pentru business lunch. Bancutele de lemn nu-ti prea inspira profesionalism. Restaurantul poate reprezenta o scapare pentru cei care vor sa iasa din jungla de ciment si sa-si aduca aminte de cabanele de munte. Cu un cotlet de berbecut la gratar servit cu o halba de bere langa, aceasta senzatie nu poate decat sa se adanceasca.

La Berbecu

Str. I. L. Caragiale, Nr. 30
Tel: 021 210 39 07, 0722 251 435




Nici un comentariu inca

Pentru a posta trebuie sa fii logat.

Evenimente promovate pe Metropotam

Locuri promovate pe Metropotam

d'ale zilei...

Ai spirit civic?
|Rezultate|Alte sondaje

Descopera