Restaurantul Saptamanii - El Vino (Tapas & Wine)

Share on FacebookShare on TwitterShare on Google+
In traditia culinara a oricarei tari - probabil - exista notiunea de aperitiv sau gustare. In limba spaniola, asa ceva se numeste tapas. Se servesc nu neaparat inainte de masa, ci de obicei insotesc bautura comandata intr-un bar. Si sunt "din partea casei".

El Vino (Tapas & Wine) este un restaurant mititel de pe strada Toamnei. Sau Eminescu, depinde pe ce carari mergi. Adica din ce colt privesti. In seara de Valentine's, cand am fost noi la restaurant (fara glume de V's Day, am fost doar cele doua Cristine), El Vino era gol. Dar cu promisiuni de seara infocata - toate mesele rezervate si valuri valuri de baloane inimoase si rosii care vorbeau subtire (era pline cu heliu).

3

Ne-am asezat cu increderea celui care nu se lasa impresionat de dulcegariile astea, mai ales cand ii e foame. V-am spus ca tapas inseamna gustarele? Ei bine, noi am crezut ca e o extindere a termenului din lipsa de imaginatie spanioleasca. Nu, chiar se servesc tapas. In nici un caz din partea casei insa. Daca va duceti acolo ca sa ... idee nebuneasca!... mancati, va recomandam sa nu va lasati impresionati de denumirile care fac promisiuni delicioase si sa combinati mai multe gustari.

1

Sa va dam si exemple: noi am mancat midii in sos de smantana - 13 lei si tot cam atatea midii, cu sidef cu tot. Meniul de fructe de mare mai cuprindea sepie la tava cu usturoi (10), gambas (creveti - 19 lei), un gen de tapas traditional, fructe de mare au gratin(18) si salata de caracatita (15).

2

Salaul umplut cu sunca (14 lei) era bun, dar firav si fara sa trezeasca pasiuni nebanuite, iar garnitura de legume marinate, la cuptor (tot 14 lei) a fost o surpriza. Pentru ca a constat din 5 feliute de legume care bausera probabil doar apa plata cu lamaie.

4

Cand mai mergem acolo, ne-am propus sa incercam paella sau anghinarea cu capere, poate crochetele de porumb sau ouale picante sau cel mai bine ruloul de pui cu creveti si spanac si sos de ciuperci. Suna extraordinar de mult, nu e asa? Sa ne spuneti voi daca nu v-ati ridicat de la masa cu dorinta de a va lua un sandvis de la o fastfoodarie.



7 comentarii

Restaurantul Saptamanii - El Vino (Tapas & Wine)
rada mihaela
#1 -

tapas

poate pentru ca tapas inseamna gustare si de obicei cine intra intr.un tapas bar vine sa bea un vin bun si sa poarte o conversatie placuta cu prietenii. tapasul este menit sa faca bautura sa curga si nu invers!..asa ca,data viitoare,incercari sa treceti mai intai pe la taraba cu sanwichuri!

Restaurantul Saptamanii - El Vino (Tapas & Wine)
cosmin
#2 -

intr-adevar

e adevarat. portiile sunt destul de mici. dar cu 2 feluri + o garnitura te saturi :) mai ales ca sunt bune.


Restaurantul Saptamanii - El Vino (Tapas & Wine)
Maria
#3 -

El Vino

Este un local extrem de plăcut! Nu pot să-mi dau cu părerea în privinţa mâncării... chestia e că am fost la restaurantul chinezesc de vizavi, unde am mâncat bine, dar nu am mai stat la desert pentru că băieţii (chelnerii) se uitau la un meci şi am zis să nu-i mai deranjăm. Deci am traversat către El Vino, unde am descoperit un tiramisu excelent la un preţ excelent (8 lei) şi un "vinul casei" foarte bun! Mai revin cu comentarii după ce mai trec pe-acolo, pentru că în mod sigur mi-ar plăcea să încerc şi mâncarea (tapas şi altele).

Restaurantul Saptamanii - El Vino (Tapas & Wine)
mircea
#4 -

aseara

mai fusesem prin 2008 la un pahar de vin acolo, asteptand de fapt sa ni se elibereze masa pe care o rezervasem la tratoria de peste drum :P vinul era ok, dar noi nu era pusi pe stat asa ca ...
am revenit aseara, starniti de faptul ca acum 2 saptamani mancasem intr-un restaurant catalan dintr-o capitala europeana si eram nerabdatori sa facem o comparatie cat de mica cu ce-i la noi.
meniul nostru (eu si ea) a fost asa: sepie la gratar (cu paine prajita), porc cu portocale + cartofi cu rozmarin, porc picant + cartofi cu rosii, desert: crema catalana, para in vin si ciocolata si cu inghetata. am baut manzanilla (sherry sec), PX (Pedro Ximenez - sherry dulce), un Rioja rosu sec, apa plata, cafele. totul a ajuns la 135 de lei, din care cam 55 doar bauturile, nu e putin dar si-a meritat toti banii.
mai era o singura masa in local, poate de aceea si serviciul a fost destul de rapid, cam in 20 min a venit sepia. informatiile oferite apoi despre mancaruri, bauturi, idei etc. au fost echilibrate, fara sa te impinga la anumite alegweri pe care nu ti le-ai dori din cauza pretului. din ce am retinut, majoritatea clientilor vin aici pentru mancare si nu pentru vinuri, desi acestea (ca si unele tarii spaniole), sunt direct importate de catre ei si nu pot fi gasite in alte parti. dar , ma rog, trebui sa le sti sau sa intrebi (nu sa fi tafnos :P).
una peste alta, din partea ma poate primi nota 10.
PS: in mod evident insa, daca toata carciuma ar fi plina, o singura chelnerita si un singur bucatar nu ar face fata

Restaurantul Saptamanii - El Vino (Tapas & Wine)
mircea
#5 -

@ cristina p.

din pacate de data asta nu prea ai nimerit-o cu articolul, ce s-o fi intamplat ? intr-adevar nu e genul de loc unde sa vii pentru un pahar de vin si "ceva din partea casei" (DE CE ar trebui sa fie asa ceva ????). apropos de chestia asta, saptamana trecuta stateam rezemat de un bar si imi mancam linistit niste bake-rolls pe care chelnerita avusese amabilitatea sa mi-i puna intr-un bol ca nu sa stau sa tot fosnesc la punga, cand am ramas siderat ca nu mai putin de 1+2 persoane ce au venit la bar sa-si comande ceva s-au servit nonsalant din "tapasurile" mele, iar una chiar a multumit si a zis barmanitei "aaaa, ce misto ca ati bagat chestiile astea din partea casei" ....

Restaurantul Saptamanii - El Vino (Tapas & Wine)
octavia
#6 -

Comentariu nou

http://en.wikipedia.org/wiki/Tapas
E drept articolul e vechi, dar pt cine il va vedea (ca si mine) acum cred ca e important: El Vino este minunat.Si pt cultura domnisoarei care a scris mizeria de articol, link-ul de mai sus va lamuri ce inseamna tapas si ca nicidecum nu este "din partea casei".Paella cu fructe de mare este mai buna decat multe mancate in Spania, iar crema catalana ca aici n-am mancat nicaieri.

Restaurantul Saptamanii - El Vino (Tapas & Wine)
Cadmos
#7 -

De bine

Subscriu la opinia Octaviei de mai sus, pentru crema catalană. Iar servirea a fost excelentă de câte ori am fost acolo, cred că de vreo 5 ori, în 2010 şi 2011.

Pentru a posta trebuie sa fii logat.

Evenimente promovate pe Metropotam

Locuri promovate pe Metropotam

d'ale zilei...

Ai spirit civic?
|Rezultate|Alte sondaje

Descopera